Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 10 of 11 FirstFirst ... 5891011 LastLast
Results 91 to 100 of 105

Thread: ZHD200 - Inside

Member stefan.saraev's Avatar
    Uploads
    0

Re: ZHD200 - Inside

Quote Originally Posted by dstb View Post

....

Може ли да ми пратите и на мене информацията за интервенцията с която са изчели ФСа.
    Зависи, преди може би около година един познат ми даде имидж на флаша на някакъв приемник (не знам дали е същия) и ме помоли да му го разцепя на съставните му части. доколкото знам, човека беше отлепил nand flash-а за да го чете на някаква специализирана за целта машина.
    вътре имаше u-boot, u-boot environment, две парчета по 4к неясни данни (nvram мисля, не съм задълбавал), uImage, и два броя cramfs fs имиджи - с различни файлове вътре, подозирам, че едната е някакъв backup. имаше интересни файлове в /root/ директно оставени (мъка, колко мъка има на тоя свят), от които единия служеше за заключване на приемника към картата. та, за същия image ли става въпрос ?

иначе "интервенцията" не е кой знае какво, аз рових с най-обикновен hex едитор за да си изкарам офсетите от които започват данните, за край на всеки блок данни се оглеждах за дълги поредици нули. ваденето на блоковете с данни става с http://en.wikipedia.org/wiki/Dd_(Unix) + uncramfs

2. Advertise Here
    Senior Member dstb's Avatar
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by stefan.saraev View Post
    Зависи, преди може би около година един познат ми даде имидж на флаша на някакъв приемник (не знам дали е същия) и ме помоли да му го разцепя на съставните му части. доколкото знам, човека беше отлепил nand flash-а за да го чете на някаква специализирана за целта машина.
    вътре имаше u-boot, u-boot environment, две парчета по 4к неясни данни (nvram мисля, не съм задълбавал), uImage, и два броя cramfs fs имиджи - с различни файлове вътре, подозирам, че едната е някакъв backup. имаше интересни файлове в /root/ директно оставени (мъка, колко мъка има на тоя свят), от които единия служеше за заключване на приемника към картата. та, за същия image ли става въпрос ?

иначе "интервенцията" не е кой знае какво, аз рових с най-обикновен hex едитор за да си изкарам офсетите от които започват данните, за край на всеки блок данни се оглеждах за дълги поредици нули. ваденето на блоковете с данни става с http://en.wikipedia.org/wiki/Dd_(Unix) + uncramfs
    Единсвения начин ли е с отлепяне на флаша, или има друг метод-"на живо" ?

Member stefan.saraev's Avatar
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by dstb View Post
    Единсвения начин ли е с отлепяне на флаша, или има друг метод-"на живо" ?
    нее знам. както вече казах - дори не знам дали имиджа е бил от zhd200. поста по-горе беше лирично отклонение, понеже попита за FS-a :)

Member
    Uploads
    0

Ако сваля оттук файла ftp://ftp.denx.de/pub/u-boot/u-boot-latest.tar.bz2 u-boot-latest.tar.bz2, как да го запиша в РОМ- паметта на ZHD-200? Трябва ли да го компилирам допълнително? В каква форма трябва да се запише в РОМ-а?

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Това за каква платформа е ?

Member
    Uploads
    0

Паметта РОМ е Spansion GL128P9OFFCR1, STi7111 процесор, ST40 архитектура на процесора за STLinux.

Uploads
    129

Това го знам ако ми пишеш какво има в ZHD-200. Въпроса ми е за u-boot които си показал за каква платформа е сглобен.

Member
    Uploads
    0

Нямам представа. Явно е универсален и от него можем да си сглобяваме в нашия приемник както си искаме.

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Quote Originally Posted by rotation View Post
    Нямам представа. Явно е универсален и от него можем да си сглобяваме в нашия приемник както си искаме.
    А бе .. ДА!

Uploads
    129

Quote Originally Posted by rotation View Post
    Колега по добре отиди на врачка, за да разбереш за какъв е Според мен ще си повредиш приемника с този файл. Универсални u-boot няма изработват се за дадена платформа и хардуер.

Page 10 of 11 FirstFirst ... 5891011 LastLast
Advertise Here