благодаря за идеите muggs,
нещо не ще да тръгне
сложих oscam-ymodv18-t27 и качих oscam.keys във usr/keys (Enigma 2)
съдържанието на oscam.keys е същото като softcam.keys
пак не става
ако някой има идея какво може да каже - ще съм благодарен
благодаря за идеите muggs,
нещо не ще да тръгне
сложих oscam-ymodv18-t27 и качих oscam.keys във usr/keys (Enigma 2)
съдържанието на oscam.keys е същото като softcam.keys
пак не става
ако някой има идея какво може да каже - ще съм благодарен
Това са настройките ми на oscam и mgcamd заедно с бинарните файлове. Свали ги и ги разархивирай по папки както са, като преди това си запамети някъде твойте. При мен каналите се отварят с тези емулатори, настройките са за enigma2, на dreambox 800hd ще тръгнат без проблем. Кажи с какъв примник си?
П.П.
Ако се наложи сменяй файловете един по един за да видиш къде е проблема. И не забравяй да зададеш права 755
Благодаря muggs, приемника ми е DM800SE - Enigma 2 I Image CVS.
копирах твоите файлове в съответните папки и зададох 755.
канал дигитал в твоя софткам иваше стар ключ трябваше да сменя ключ 04. Тръгна, както и ORF, TCM на Астра 19 (Булсат не съм проверявал)
После проверих ключовете са КаналСат и всички са актуални, но не тръгва под MGcam...
свалих твоята версия на Оскам но не мога да я подкарам
видях също на друго място че Канал Сат тръгва с Оскам и свалих от там версията им
но тук обаче както и в случая с твоя Оскам, не мога да го подкарам, всъщност скрипта в 'OscamYmod18T23_cs.sh' е следния
по различен е от другите които имам. но и той не тръгва какт казахCode:#!/bin/sh #emuname=Oscam_Y_mod18T23 #ecminfofile=ecm.info case "$1" in start) /var/bin/oscamYmod18-t23 & sleep 3 ;; stop) killall -9 oscamYmod18-t23 sleep 2 ;; *) $0 stop exit 1 ;; esac exit 0
явно че с този Оскам които успявам да подкарам не става, а твоя не тръгва....
Промени този ред от скрипта но oscam
/var/bin/ - е пътя до бин файла и трябва да е /usr/bin/ или папката в която ти е файла./var/bin/oscamYmod18-t23 &
oscamYmod18-t23 & - е името на бин файла, ако фаила се казва oscam_emu редът трябва да бъде по този начин:
Също така и тук трябва да се промени името на файла/usr/bin/oscam_emu &
Сега пробвах и КаналСат ми се отваря без проблем с mgcamd от провайдер 022610.killall -9 oscamYmod18-t23
MTV France, Cartoon Network, MTV Pulse, Vivolta, ESPN America. И другите канали от същите транспондери.
наистина нямам представа защо не тръгва...
Флашнах на ново
с имидж iCVS-Image-dm800se-20111121190630
MGCam 1.38 не ще да подкара каналсат а другите както обикновено вървят
За Оскама - всъщност скрипта го смених още от началото да сочи /usr/bin.
така имам следните файлове
usr/script/oscamymod18-t23_cs.sh
usr/bin/oscamymod18-t23
etc/tuxbox/config/oscam.keys + oscam.conf, dvbapi, provid, server, services, srvid, user
самият скрипт е следният
и не тръгва...#!/bin/sh
#emuname=oscamYmod18-t23
#ecminfofile=ecm.info
case "$1" in
start)
/usr/bin/oscamYmod18-t23 &
sleep 3
;;
stop)
killall -9 oscamYmod18-t23
sleep 2
;;
*)
$0 stop
exit 1
;;
esac
exit 0
всъщност това което евентуално може да обясни донякъде проблема е CAID-а който виждам на каналите от КаналСат
например, когато Канал Дигитаал се отваря с MGCam през blue button/information/service info
виждам че една от кодировките е Irdeto - 0x0622 (used) - Irdeto. Дотук добре.
Логиката ми е че когато избера канал от КаналСат и отида на същото инфо би трябвало да има нещо подобно
0x022610 (used) - Viaccess
това което имам с Viaccess обаче е 0x0500 ...
тук някъде нещата не се връзват
Oscam изобщо тръгва ли? Защото си написал че бин-а е /usr/bin/oscamymod18-t23, а в скрипта казваш че имаш /usr/bin/oscamYmod18-t23 &.
Има една различна буквичка /usr/bin/oscamYmod18-t23 &
Пусни оскама ръчно под конзола и пусни резултата тук.
Надявам се да си ме разбрал какво имам в предвид с пътя към конф файлове.Code:oscamYmod18-t23 -c /път/към/папката/с конф файловете