a mund dikush ne menyre skematike te na tregoj si vendosen synat e SAT. qe pa motor te kapen sinjalet ne 13,16,19E, pa pasur nevoje te rrotullohet sateliti me motor?ju falimenderit.
a mund dikush ne menyre skematike te na tregoj si vendosen synat e SAT. qe pa motor te kapen sinjalet ne 13,16,19E, pa pasur nevoje te rrotullohet sateliti me motor?ju falimenderit.
albi... poziciono satelitin (sacin) me nje lnb (syn) tek 16e.. ndersa je perball sacit,,nga e majta jote vendos lnb 19e pothuajse ngjitur me lnb 16e..ndersa nga e djathta vendos lnb 13e ngjitur me lnb 16e,.. distanca ndermjet lnb varet dhe nga madhesia e sacit qe ti perdor..nese lexon cik me perpara tek kjo tem do gjesh info me te detajuara. klm.
Pershendetje te gjithve.Kam nje problem me motorin e sat.Motori eshte navigator e kam blere tek tregu i elek.ne 2008.Memorizimet jane 13 grade deri ne 42grade.Ka filluar te ngece psh.kur e coj nga astra ne eutelsat dhe ne hot bird nuk punon automatik por vetem manual kurse nga astra ne bader 26 grade shkon automatik kurse anasjelltas ngec dhe po te shtypesh butonin step en step nje here ne west dhe ne east vjen ke astra19 automatik po keshtu edhe bulsat kurse ne turksat do manualisht.Kur shkoj manualisht ne stacione bej memor.ne salva pozicione ap. eshte opticum 9500 hd mos kam ndonje problem cmemorizimi cfare duhet te beje.
Kisha nje pyetje i ka kap njeri kanalet Bein Sport English,Spanjol ne Atlantic Bird 12.5 ne Biss deri me cfare pjate mund te kapen psh me nje 80cm kane sinjal te mire.Faleminderit
o shok e shoqe kam 1 problem te vogel me dm 500hd kam blloku disa kanale gabimisht, dmth kam vene kod dhe nuk e di ca kodi kam vene si mund ta heq kodin? flm
pershendetje te gjitheve,kam 1 pytje kam vendosur ne sacin 1 lnb dyshe qe kap 13e 16e dhe 1 lnb teke qe kap astra19,problemi eshte si ti regulloj ne menun e aparatit,tek 13e 16e kam problem kur ndrerroj kanalet me ike sinjali tek 1 satelit,kurse astra19 eshte ok.
flm per sygjerimin missoervin e kam pare udhezimin por nuk me del ashtu si shpjegohet ne web. dmth ajo qe thot per xxxx nuk e ka aty. prandaj po keroj ndihme per ndonje udhezim tjeter
flm