Pershendetje,
Kam instaluar nje motor se fundmi dhe doja te dija nese kanalet ne 28.2E hapen te gjitha. Tek une hapen disa dhe sinjali jo i mire 30-40 -50%. Madhesia e pjates 85cm.
Ndonje sugjerim?
faleminderit missoervin per prgjigjen por problemin e kam se tasai i kam 10 m larg nga njeri tjetri , njerin e kam tek eutes dhe tjetrin tek hotbird dhe kam 2 decodera ne shpi F5 dhe dm500, njerin ne njeren dhom dhe tjetrin ne tjetren tani problemin e kam sesi ta bashkoj sinjalin e njerit tas me tjetrin dhe pastaj ta qoj si nje sinjal i vetem ne te dyja dhomat , kam ba 2-3 prova por pa rrezultat,,, dhe nje pyetje tjet pak fillestare (qfar eshte diseqs) dhe ku mund ta gjej ............
alkapone... Per vec lnb me 2 dalje, mund ta rregullosh dhe me 2lnb teke dhe ti kombinosh meqe ke dy tasa...mundohu te gjesh nje disek 4x2 do te bente pun me mir...sepse mund te shtosh deri ne 4Lnb edhe meqe ke 2 dekodera do cosh nganje fije kabell per secilini... (Megjithse po te blesh gjitha keto shkon goxha investim) vendos vet nese ja vlen. klm
Mirembrema!
Nga pervoja ime,mendoj se 2,3,4 parabola(saca),kur ne cdo sac eshte montuar nje koke teke, mund te lidhen me DiSEqC dhe te punoje vetem nje dekoder. Une nuk di ndojne metode qe te punojne ne nje kohe me shume dekodera, te lidhur ne kete menyre.E vetmja menyre eshte qe te montohet ne nje parabole nje koke dyshe me 3 ose 4 dalje,atehere mund te punojne ne menyre te pavarur 3 ose 4 dekodera.Nese ekziston ndonje menyre ,ju lutemi na jepni skemen.E kalofshi mire!
Nje pyetje
Për me kap sinjalin e kanaleve më mirë a ka ndonjë rol LNB, po mendoj a ka LNB që kushton ma shtrenjet me pare por qe ta forcon sinjalin e kanaleve të Astres
P.sh. Astra 2C 12070.50 H QPSK 27500 3/4
Fox Germany, Sky Krimi, RTL Crime etj..
Te këto kanale sinjali 65-70% rri, dhe nuk hap asgjë në këto frekuenca ndërsa në frekuenca të tjera hapen kanalet në Astra me sinjal 87-92%
Çka është problemi, te LNB? Saçi? Resiverin e kam Dreambox 500s i Abonuar për 1 vitë
Pershendetje, a me thot dikush sesi ta konfiguroj motor dish tek dreambox 500s ??? ne fillim vendosa mototrin tek parabola pastaj gjeta pa ven ne pun mototrin 16*E. me pas vendosa ne pun mototrin dhe funksionoj ne rregull,kur shkova tek TV e 13*E , 19*E , 28*E etj parabola leviste ne menyr te crregullt. mos do ndo1konfigurin se besoj kendin ne rreull e ka motori perderisa 16*E punon ne rregull si kur e vendos mototrin ne pun dhe sikur nuk e vendos.ju lutem me ndihmoni se kam ngel pa pare asgje, vetem 16*E po shoh