Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 50 of 101 FirstFirst ... 2540454849505152556075100 ... LastLast
Results 491 to 500 of 1006

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Contributing Member
    Uploads
    0

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Quote Originally Posted by double s View Post
    Attachment 247640 ndoshta mund ti sherbej dikujt.. burimi: Info-Media Albania
    me fal qe po insistoj keto info qe ke ven jan thiesht info compiuterike jemi ngopur me keto info duke na dhen edhe paisie edhe mendime edhe shum teori per sa i perket sinjalit digitalit tokesor,ajo qe dua te them dhe e theksoj eshte testimi ne teren dhe prandaj sma mbush mendien njeri per kete , un kam ber vet personalisht nje testim ne shqiperi dhe ka pas rezultat qe ne ketu ne itali si kemi keto rezultate,nuk dua te hapem dhe aq shum por po te them edhe dicka qe eksiston edhe mundesia qe te krijosh vet nje vale televisive , me ane te nje antene te posacme ne ketej i themi frekuenca caldo e fredo,
    ketu ne itali perparase te futej digitali tokesor ne zonat malore ka pasur probleme me thithien e valeve televisive dhe per kete fakte krijonin nje frekuence lokale por qe do nje mirmbajtie dhe ka nje kosto modeste ca do te thot qe duhen nje rym elektrike per te dhen korent ketij ripetitori, prandaj cunat e forumit do vij edhe nje moment qe do te flitet shum edhe per frekuncat digitalit tokesor, ciao

2. Advertise Here
    VIP Member
    Uploads
    109

Quote Originally Posted by interisti_12 View Post
    me fal qe po insistoj keto info qe ke ven jan thiesht info compiuterike jemi ngopur me keto info duke na dhen edhe paisie edhe mendime edhe shum teori per sa i perket sinjalit digitalit tokesor,ajo qe dua te them dhe e theksoj eshte testimi ne teren dhe prandaj sma mbush mendien njeri per kete , un kam ber vet personalisht nje testim ne shqiperi dhe ka pas rezultat qe ne ketu ne itali si kemi keto rezultate,nuk dua te hapem dhe aq shum por po te them edhe dicka qe eksiston edhe mundesia qe te krijosh vet nje vale televisive , me ane te nje antene te posacme ne ketej i themi frekuenca caldo e fredo,
    ketu ne itali perparase te futej digitali tokesor ne zonat malore ka pasur probleme me thithien e valeve televisive dhe per kete fakte krijonin nje frekuence lokale por qe do nje mirmbajtie dhe ka nje kosto modeste ca do te thot qe duhen nje rym elektrike per te dhen korent ketij ripetitori, prandaj cunat e forumit do vij edhe nje moment qe do te flitet shum edhe per frekuncat digitalit tokesor, ciao
    ......dhe per me shume info ,shume kanale tokesore do te trasmentojne nepermjet satelitit p.sh ne swtelitin w3 3gr eshte COMPANIA DIGEA digitale tokesore qe trasmeton kanale tokeso nepermjet satelitit jo me inflipikator anten dhe eshte ne sistemin biss dhe mund te shikohen edhe nepermjet emu nga aparatet satelitore(kjo per arsye se disa zona eshte e pamundur te vendoset antene perforuese dhe shikohen me aparte qe i jep vet compania)te gjitha shtetet e evropes jane te detyruara te kalojne ne tokesor mpeg4.

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Duhet te prezantohesh dhe te pershendesesh antaret e tjere me pare tek tema perkatese pastaj te kerkosh ndihme ne forum.
    Quote Originally Posted by andiibro View Post
    me falni doja tju pyesja per dicka ne astra1n 28.2 kam sinjal vetem ke frekuencat me 27500MS/s reth 75% 80% ndersa ke frekuencat me 22000MS/s nuk e kalojn 30% ? duhet te bej dicka?

Contributing Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by tamo View Post
    ......dhe per me shume info ,shume kanale tokesore do te trasmentojne nepermjet satelitit p.sh ne swtelitin w3 3gr eshte COMPANIA DIGEA digitale tokesore qe trasmeton kanale tokeso nepermjet satelitit jo me inflipikator anten dhe eshte ne sistemin biss dhe mund te shikohen edhe nepermjet emu nga aparatet satelitore(kjo per arsye se disa zona eshte e pamundur te vendoset antene perforuese dhe shikohen me aparte qe i jep vet compania)te gjitha shtetet e evropes jane te detyruara te kalojne ne tokesor mpeg4.
    ne vitin 2015 te gjitha shtetet e europes do te kalojn ne dvbt2 eshte kjo idea qe po thoshie me larte ne kete besoj se ben pies edhe shqiperia,kan filluar te dalin ne shitie edhe tv me kete lloj sistemi, psh ne itali quhet europa 7 gjithashtu edhe rai ka kaluar ne disa zona te veproj me kete sistem ciao ja kalofshi mire

Member
    Uploads
    0

pershendetje te gjitheve,kam nje problem me sinjalin e kanaleve.kam nje sac nga ato te digitalbit me motor papritur mu nderpre sinjali ne disa frekuenca[rai tring,dga etj]ne ekran del kanal nuk egziston prisni sa motori te kthehet 13 ose 16 grade nderkohe qe motori eshte ne 13 ose 16 grade sepse me hap kanale te tjera te ketyre kendeve,e provova me kabell direkt ne antene i njejti problem,mund te me ndihmoje ndonjeri.faleminderit.aparati eshte dm500

VIP Member
    Uploads
    109

Quote Originally Posted by miniel View Post
    pershendetje te gjitheve,kam nje problem me sinjalin e kanaleve.kam nje sac nga ato te digitalbit me motor papritur mu nderpre sinjali ne disa frekuenca[rai tring,dga etj]ne ekran del kanal nuk egziston prisni sa motori te kthehet 13 ose 16 grade nderkohe qe motori eshte ne 13 ose 16 grade sepse me hap kanale te tjera te ketyre kendeve,e provova me kabull direkt ne antene i njejti problem,mund te me ndihmoje ndonjeri.faleminderit
    pershendetje,nuk na the me kryesoren cfare aparati ke?

Senior Member
    Uploads
    0

pershendetje! kush mund te me thoje, kam aparat GOLDEN MEDIA SPARK TRIPLEX! NE TUNERIN TOKESOR KAM PROBLEM ME KANALET KLAN HD, ABC NEWS HD, KLAN KOSOVA, KLAN PLUS ne frequecen 634000 mhz, ne zonen e durresit, sinjali eshte 90% por figuren dhe zerin e nxierr te shthurur, pra me shkeputje, nuk del fare e qarte, ndersa per kanalet e paketes se digitalbit i hap pa problem! e kam provuar me dy antena analoge dhe e njejta gje! mund te me thoje ndonje ku qendron problemi?

Senior Member
    Uploads
    0

Per satsat-1
    Per zonen e Durresit te gjithe e kane kete problem me paketen e kanaleve qe thoni, megjitheate antenen analoge e drejtoni nga Vila e Zogut,jo andej nga jane antenat e digitalb dhe tring.Naten e mire!

Member
    Uploads
    0

Pershendetje te gjitheve,kam nje problem me sinjalin e kanaleve.kam nje sac nga ato te digitalbit me motor papritur mu nderpre sinjali ne disa frekuenca[rai tring,dga etj]ne ekran del kanal nuk egziston prisni sa motori te kthehet 13 ose 16 grade nderkohe qe motori eshte ne 13 ose 16 grade sepse me hap kanale te tjera te ketyre kendeve,motori leviz pa problem e provova me kabell direkt ne antene i njejti problem,ja nderrova dhe kabllin ja vura te ri.aparati eshte dm500 sinjali tek rai ose tringu arrin deri 60% ndersa te kanalet qe hapen si psh sky arrin 80%,mund te me jape ndonjeri ndonje ndihme ju lutem.

VIP Member
    Uploads
    109

Quote Originally Posted by miniel View Post
    Pershendetje te gjitheve,kam nje problem me sinjalin e kanaleve.kam nje sac nga ato te digitalbit me motor papritur mu nderpre sinjali ne disa frekuenca[rai tring,dga etj]ne ekran del kanal nuk egziston prisni sa motori te kthehet 13 ose 16 grade nderkohe qe motori eshte ne 13 ose 16 grade sepse me hap kanale te tjera te ketyre kendeve,motori leviz pa problem e provova me kabell direkt ne antene i njejti problem,ja nderrova dhe kabllin ja vura te ri.aparati eshte dm500 sinjali tek rai ose tringu arrin deri 60% ndersa te kanalet qe hapen si psh sky arrin 80%,mund te me jape ndonjeri ndonje ndihme ju lutem.
    pershendetje,e para me sa kam kuptuar dhe mendimit tim eshte te provosh aparatin tek nje shok i joti tek keto frekuence qe ti ke veshtersi sepse mos ka pesuar dicka tuneri e dyta ishte e mira te hidhje nje setting te ri per motor,dhe e treta mbasi te kesh vertetuar te paren nderro lnb.(dhe e fundit bej nje reset motorrit nga poshte ) por mbasi ti kesh provuar keto mendime.

Advertise Here