Nuk e di nese duhet ta perseris rishtas qe po shkel rregulloren!! Ta bera te ditur dhe me lart qe duhet te prezantohesh dhe te pershendesesh antaret e tjere te keti seksioni ne menyre qe te vazhdosh me tej per te zgjidhur problemet. Vendin se ku mund te besh prezantimin ta ka treguar benardi me larte gjithashtu gjendet dhe ne shenimin tim poshte.
Kam nje pyetje.Per kanalet HD,sinjali eshte me i mire me lnb HD apo saci duhet me i madh?
Sepse disa kanale HD te sky it kane sinjal te dobet ndersa ato SD jane ok.
Pershendetje kam motor diseqc ne resiverin wizard hd,motorrin e kam qe 5 vite nuk kom pas kurr problem,por para 2 ditve e provova ni resiver te njejt wizard hd dhe motorri nuk sillet automatik,e futa perseri ket te vjetrin qe kisha por prap i njejti problem,si ka mundesi kur me pilot leviz saqi ndersa kur dua ta kthej ne tjeter pozicion nuk sillet hy perseri ne meny dhe me pilot e silli sillet shume mire e programoj kur dal dhe du me ndrru pozicionin psh ne astra 28 motorri nuk me sillet,ja ndrroj kanalet komplet listen e futi te re njejt,a i ka ndodh ndokujt ky problem ?
pershendetje! mund te me ndihmoj ndonje, sepse ne 28e nuk po arrij te kap sinjalin e bbc1, apo itv me sac 120cm! keto kanale a ofrohen ne ndonje satelit tjeter qe mund te kapen ne shqiperi?
Pershendetje.Kam dy parabola.Njera me madhesi 80-85cm, kam vene dy lnb per 13 dhe 16°,me 16° ne qender.
Parabola tjeter eshte 60-65cm ,ku kam vene nje lnb per 19.2 .Tek parabola e madhe kam sinjal te dobet(ose ska sinjal)
te disa kanale sky it HD,sidomos cinemaHD dhe calcionHD .E leviza pak sacin majtas djathtas,u rregullua pak,por perseri
mbetet si problem.Desha te di nese kete sac e le vetem me nje lnb per 13°,a eshte i mjaftueshem si madhesi per kanalet
HD(kanalet SD kane sinjal te mjaftueshem tani).Besoj se po ta ve 13 ne qender duhet te beje(nuk me intereson me 16 te ky
sac).E njejta gje me ndodh me sacin tjeter ku disa kanale HD nuk kane sinjal ne astra 19.2, ndoshta eshte sac i vogel apo duhet
ndonje lnb per kanalet HD ?