Ka trasmetim ne kanalet Canal+HD, Canal+DescaleHD etj te paketes CanalSat ne frekuencen 12012 V, ne ASTRA 19^, apo nuk trasmetojne me apo kane ndruar frekuence. Flm.
Nga lyngsat sapo njoftohet se ka ndryshuar SR ne 29.700. Ok.
Problemi im eshte pothuajse i njeti me at postin e 1 ktu ne ket thread,
Kam DM500s(PliJade image) me motor diseq 1.2 , dhe deri sod ka funksionu normal .
Me ka mbetur motori ne Astra 19.2e dhe nuk mund ta leviz ne tjeter satelit,kam provuar edhe me tjeter Receiver DigitalTElecom 1001-mini ,po nuk leviz.
Kam provuar poashtu manual nga butoni qe ka tek Motori ,po nuk leviz as prej atje,i kam ber reset Motorit,po prap njejt ,nuk mund ta leviz ne tjeter pozicion,perndryshe Signali ne Astra eshte super,por i vetmi problem eshte se nuk me leviz motori !?
Ndonje sugjerim se qfar mund te jet,do ja dija per nder
respekte mendi19
Ndoshta nuk furnizohet mjaftueshem me rryme motorri ne menyre qe te bej levizjen ose ka ndonje shkeputje kontakti ne motor, aty ku lidhet kablli qe shkon ne dekoder. Se meqe i ke bere reset motorrit s'ma ha menja te kete ndonje problem tjeter si fjala vjen aktivizimi i limits..Vetem ne rast se jane cregjistruar pozicionet dhe duhet ti regjistrosh nga e para.
Mua me ka ndodhur njeher kjo pune qe me ka ngecur ne nje pozicion dhe nuk levizte as majtas as djathtas as me dekoder te tjere ndonese te sateliti qe kishte ngecur sinjal kisha.
Kam vepruar keshtu: I kam dhene komanden ne dreambox per ta derguar ne nje pozicion tjeter dhe nderkohe kam shkuar te motorri dhe kam levizur pak fishen qe lidhet me dekoderin, dhe motorri u vu ne levizje. Po te dergoj dhe foton, e ke me shigjete pjesen qe kam levizur. Ne rastin tim ajo ishte liruar paksa dhe u detyrova ta shtrengoj.
Nuk di nese mund te jete i njejti rast edhe te tyj.
motor.png
flm per pergjigjen, por jo sqenka aj problem,e provova :!
nese nuk i vjen mjaftueshem rrym ne motorr ,at'her qfar mund te bej . Se kur shtyp butonin Manual tek Motorri , Drita behet ngjyr Portokalli .
ne manual thot se kur behet ngjyra portokalli ather Over Current !