As nqs e kthej ne GI aparatin???Po ne astra 19 vlla cfar kanalesh hap ky aparat???
As nqs e kthej ne GI aparatin???Po ne astra 19 vlla cfar kanalesh hap ky aparat???
Pershendetje
Ka 3 dite qe kam porosit nje parabole wavefrontier T110 dhe besoj qe per pune nje jave ose 10 ditesh do me vije. Mirepo entuziazmin e momentit te pare, e zevendesoi qendrimi me kembe ne toke. Sot po lexoja mbi kete tip parabole dhe vura re qe harku i saj nuk i kalon te 40° ose 60° Azimuth apo shkurt muhabeti, teorikisht nuk mund te kap me shume se pertej harkut te sateliteve nga 28.2°E deri ne 18°W ose prej 19.2°E deri ne 30°W. Mirepo Astren 28.2°E nuk e le dot jashte, keshtu qe jam i detyruar te perzgjedh variantin e pare, prej 28.2°E deri ne 18°W. Tani kerkoj ndonje konfirmim ne praktike nga dikush qe e posedon kete tip parabole. Pra logarite qe kam bere me lart qendrojne edhe ne praktike ????? Me thene te drejten perpara se te lexoja,isha i bindur qe me ket parabole mund te kapja prej 28°E deri ne 30°W, por me c'po shoh s'me duket e aritshme; se paku ne teori.
Ne keto kushte kam menduar te vendos satelitet e meposhtem, vetem kam problem me satelitet qe jane 1° diference nga njeri tjetri. Kam bere shpesh prova qe me nje koke LNB te kap 2 satelite dhe ndersa me 9°E dhe 10°E s'kam pas ndonje problem madhor me % e sinjalit, s'mund ta them kete per 4°W & 5°W ku me 5°W s'kam pas problem por me 4°W problemet kane qene te medha, gjithashtu e njejta gje me 7°W kundrejt 8°W. Tani pyetja e dyte eshte nese ka gjetur kush ndonje zgjidhje tjeter per satelitet me diference 1° pervec kesaj qe me nje koke LNB te kapesh dy satelite??????
28.2°E
26°E
23°E
19.2°E
16°E
13°E
10°E + 9°E
7°E
4.8°E
1°W
4°W + 5°W problem me 4°W
7°W + 8°W problem me 7°W
12°W
15°W
18°W
Ju kerkoj ndjese per zgjatjen e ketij sqarimi. Por shpresoj ne konfirmimin e pyetjes se pare dhe ndonje sugjerim per pyetjen e dyte perveç asaj qe dy satelite me 1° largesi te kapen me nje LNB.
me jepni nje ide,cfare lloj LNB me sugjeroni te ble?dua ta perdor per aparat HD.
Pershendetje
Me cfare parabole mund te kap Astra 1N 28.2???Aktualisht shoh turksat............kam qejf te mar dhe nje parabol tjeter per hotbird 13,eutelsat 16 dhe astra 19...............Car koke duhet te perdor per kto 3 sat dhe me ben pune nje diseq 4x1 per kto 3 satellite???Mendoj se nje parabol 100 cm mjafton per kto 3 sat,apo jo???
Aktualisht kam nje parabole 80cm dhe nje koke teke hd me te cilat shikoj turksat,kanalet BISS.....Aparatin e kam starsat sr x30cu Usb........Si mendoni,ia vlen te marr nje motorr???Dikush me tha qe motorri SG2100A eshte sh i mire por dua te jem i sigurte nese funxionon me aparatin perkates???Sa satelita mund te shoh me kte aparat nqs vendos motorrin???
Ne rradhe te pare ta gezosh parabolen qe per mendimin tim eshte nje top model. Nuk e di ku e ke gjetur se keto lloj parabolash behen me porosi jane jashte serie. Une per vete perdor nje te tille dhe jam jashtezakonisht i kenaqur nuk kam cfare kerkoj me teper mund ta shohesh tek fotot e antenave tona http://www.satsupreme.com/showthread...ave-tona/page3 postimi 27. Nuk i pergjigjem dot te gjitha pyetjeve te tua se te jesh i sigurt qe kur te marresh parabolen do ti zgjidhesh nje nga nje. Sa per ate me nje grade diference nuk besoj se ka zgjidhje tjeter pervecse ajo qe ke vepruar deri tani pra me nje koke 2 satelite dhe po e pati gjetur ndonjeri besoj se do jete ndonje zgjidhje nallbance
Shume faleminderit Best Ven per pergjigjen. Ne fakt isha mat te te dergoja nje PM qe dje sepse dje e pashe te 'Fotot e antenave tona' qe e kishe postuar foton e te njejtes parabole. Me thene te drejten dorazi e porosita dhe dorazi po ma sjellin. Por meraku im i vetem tani ngelet se nga cili satelit ne cilin mund te arij dmth nqs zgjedh 28.2°E si skaj te Perendimit, a mund te arij ne 18°W ne Lindje???? Nuk dua te zgjedh 42°E si skaj se nuk me intereson, jo se kam ndonje interes te madh per 15°W apo 18°W, mirepo nqs zgjedh 42°E si s'kaj, kam fryk se humbas 12.5°W. Shkurt mua me intereson te di se sa eshte limiti i kesaj parabole. Ose me shkurt akoma, cfare skajesh ke zgjedhur ti, dmth cilin satelit ke zgjedhur ne njerin skaj dhe cilin ne skajin tjeter. Se permes pergjigjes tende mund te arrij te bej kalkulimet e nevojshme.
Te kerkoj ndjese per zgjatjen, por sinqerisht e vetmja gje qe me ngel e paqarte eshte ana praktike se teorikisht pak a shume jam i qarte.Me siguri qe kur te mberije do jem me me kembe ne toke se tani me thene te drejten mezi po e pres.
Dhe njehere shume faleminderit
18w nuk e kam provuar dhe nuk te them dot gje. Une kam nga 8w deri 42E por kuptohet 2 kokat e skajit jane jashte harkut se harku eshte pak i shkurter. Per mendimin tim duhet te vendosesh ke satelit do mbash per qender dhe pastaj kokat e tjera shkojne vet pa problem po fillove nga skajet do e kesh shume veshtire. Me pak fjale duhet te besh nje skeme se cfare satelitesh do te kapesh. Patjeter do jesh pak konfuz ne fillim se deshirat nuk kane te mbaruar jo dua kete pastaj me mire kete tjetrin satelit por eshte normalen jane 16 koka. Po ti prit te te vij njehere se po shof te paska humbur durimi.
(Kot shes mend se dhe mua sme zinte gjumi derisa e vura ne pune)