kodi Idmanit 1234560065432100,Tandberg eshte i njejti po Rah e Farda, kurse GMG jane ne MPEG 4 dhe nuk shihen me dekodera SD dmth te thjeshte por duhen HD ose MPEG 4,pra dekodera te rinj
kodi Idmanit 1234560065432100,Tandberg eshte i njejti po Rah e Farda, kurse GMG jane ne MPEG 4 dhe nuk shihen me dekodera SD dmth te thjeshte por duhen HD ose MPEG 4,pra dekodera te rinj
Pershendetje cuna,
Un jam i ri ne kete pune dhe sapo kam blere nje aparat skybox dhe vura ne pune parabolen qe kishte ca vjet qe nuk e perdorja. Tani problemi qendron ketu: un kap shume mire hotbirdin me 87% ne shumicen e frekuencave ndersa eutelsat w2 nuk e kap fare maksimumi ne frekuencat e larta ke tvsh del me cilesi te dobet. parabolen e kam nga ato te sat+ me koke dyshe dhe mbaj mend qe me te i kampas kap te dy satelitet edhe eutelsatin w2 dhe hotbirdin. ca me sugjeroni se me ka ik menja ca nuk kam provu i ndrrova dhe disecq ne konfigurim se thash mos ndoshta me eshte djeg njera koke por edhe ke diseq 2 kur e leviz antenen hotbirdin e kap mire ndersa eutelsatin hic.
Pres sugjerime ndoshta e keni has si problem
Tung
prsh
pervec atyre qe te kane shpjeguar me lart duhet te sigurohesh nese lnb dyshe qe ke blere eshte me 3 grade diference sepse ajo eshte fix qe te duhet ty nese saci eshte 70-80-90 cm ,sepse keto lnb dyshe jane disa llojesh dhe ndryshimi kryesor eshte se ka me tre grade dhe me kater grade me gjashte grade etj
kalo mire
cuna flm per pergjigjet e shpejta, por sic e thash koka eshte nga ato qe kan qene shitur me sat+ dhe duhet te jete me 3 grade diference pasi un me te kam pas pare eutelsatin dhe hotbirdin. te dy kokat jane ne rregull e kam provuar se me te dyja arrij ta kap hotbirdin dmth ke konfigurimi ne aparat nqs zgjedh diseq 2 dhe leviz pak antenen mund te kap sinjalin e hotbirdit, problemi eshte se eutelsati nuk del dhe po mendoja mos ndoshta njera koke duhet te jete pak me lart se tjetra dmth me e rrotulluar pak?
me jepni ca sugjerime se neser mbas pune kam per te hyp ne tarace dhe dua te kem sa me shume gjera per te provuar per te gjet sinjal
tung dhe flm
Atehere 3 gjera jane
1)diseq eshte i prishur
2)LNB monoblok nuk eshte ne 3°(mbase 4°ose 5°)
3)mbase e ka fajin aparati
pershendejteje! kam nje problem me sinjalin, une kam 4 koka teke ne nje saq 1.2 m, dmth kam satelite 9e, 13e, 19.2e, 23.5e.
problemi qe kam eshte se disa frekuenca ne 19.2 i kapi me 76%, psh 10923 h 22000 apo 11953 h 27500, ndersa disa frekuenca tjera nuk arrij ti kap fare si psh 12480 v 27500 apo 12343 v 27500. keshtu me ndosh dhe me 13e, frequencat e rai i kapi me 72% ndersa disa te tjera nuk arrij ti kap fare! mund te me thoni pse ndosh kjo?
dehsa te theksoj se kabulli qe vjen nga saqi ne aparat eshte me bashkim ne tre vende( d.m.th nuk eshte direkt naga saqi ne aparat) mos ndoshta ndikon dhe kjo, nqs esht ky problemi cfare duhet te beje per te perforcuar sinjalin sepse nuk mund te vendosi nje kabull te vetem sepse terreni ose ambienti eshte i tille e nuk ma lejon nje gje te tille!
nese do sillje ndonje foto do ishte me mire
persa i perket kabllit eshte mire te jete pa keputje sepse ka humbje te nivelit te sinjalit
persa i perket frekuencave ato jane te ndryshme dhe si te tilla disa jane me te mira ne nivelin e emetimit te sinjalit dhe disa jane me pak te mira
impjanti duhet te jete sa me cilesor duke filluar qe nga cilesia e kabllit dhe gjithe te tjerat me rradhe
kalo mire