Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 52 of 101 FirstFirst ... 22742475051525354576277 ... LastLast
Results 511 to 520 of 1006

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Junior Member
    Uploads
    0

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

A mund kush te me tregoj perse nuk po mund te kap komplet Astra 19.2 (vetem MTV group i kam kap) dhe hotbird 13. Ne qender kam Eutelsat 16.0 (i kam te gjitha), ne te majte astra 19.2, ne te djathte kam hotbird 13. I kam pothuajse te puthitur njeri me tjetrin dhe jane ne rrafsh te drejte (paralel) qe te trete. Cfar me duhet te ndryshoj qe te kapi te trete, a mos duhet ndonjerin ta ule me poshte apo ta ngriti me larte apo ndoshta ti largoj nga njeri tjetri. Jam nga Ferizaj, Kosove. Do t'u jem shume mirenjohes nese do te me jep ndokush ndonje informate ndihmese, gjithesessi po beni nje pune te shkelqyer.
    Ju pershendes.

2. Advertise Here
    VIP Member
    Uploads
    109

Quote Originally Posted by valbon_2 View Post
    A mund kush te me tregoj perse nuk po mund te kap komplet Astra 19.2 (vetem MTV group i kam kap) dhe hotbird 13. Ne qender kam Eutelsat 16.0 (i kam te gjitha), ne te majte astra 19.2, ne te djathte kam hotbird 13. I kam pothuajse te puthitur njeri me tjetrin dhe jane ne rrafsh te drejte (paralel) qe te trete. Cfar me duhet te ndryshoj qe te kapi te trete, a mos duhet ndonjerin ta ule me poshte apo ta ngriti me larte apo ndoshta ti largoj nga njeri tjetri. Jam nga Ferizaj, Kosove. Do t'u jem shume mirenjohes nese do te me jep ndokush ndonje informate ndihmese, gjithesessi po beni nje pune te shkelqyer.
    Ju pershendes.
    ne rradhe te pare luan rol madhesia e pjates,nuk eshte e thene qe mbeshtetesja te jete <drejt>koka e astra mund te doje pak me lart apo poshte por do te shtoja qe dhe do pak rrutullim koka pak majtas ose...kur je nga perpara sacit.(astren komplet mund ta kapesh vetem me qender dhe beje nje prove n.q.s nuk ke digitalb hd nuk ke problem te vendosesh koken e eutelsatit majtas)

Junior Member
    Uploads
    0

Kur e fus kabllin direkt ne koken e Astra 19.2 mund te kapi te gjitha programet, por kur e fus nepermjet Diesecq, disa i kapi disa jo. Perse ndodh keshtu?. Te theksoj se e kam ne lnb2, a ka perparesi ndonjera nga portet e Diseqc duke qene se une e kam 4X1 (lnb1,2,3,4).
    Pra Eutelsat 16.0=lnb1, Astra 19.2=lnb2, Hotbird 13=lnb3. Si ti kapi te gjitha ne Astra me diseqc?
    Ju falenderoj qysh tani per ndonje informate qe do te me ndihmonte.

Contributing Member MATJANI's Avatar
    Uploads
    84

Kur e fus kabllin direkt ne koken e Astra 19.2 mund te kapi te gjitha programet, por kur e fus nepermjet Diesecq, disa i kapi disa jo. Perse ndodh keshtu?. Te theksoj se e kam ne lnb2, a ka perparesi ndonjera nga portet e Diseqc duke qene se une e kam 4X1 (lnb1,2,3,4).
    Pra Eutelsat 16.0=lnb1, Astra 19.2=lnb2, Hotbird 13=lnb3. Si ti kapi te gjitha ne Astra me diseqc?
    Ju falenderoj qysh tani per ndonje informate qe do te me ndihmonte.
    Ne DiseqC te gjitha portat jane te barabarta ,besoj qe diseqc nuk mund te kete difekt meqense nuk te nxjerr mire sinjalin .
    Provoje ne nje porte tjeter dhe n.q.s nuk te punon edhe aty atehere ka difekt.

Junior Member
    Uploads
    0

Sa per informate qe mund t'i hyj dikuj ne pune, kisha perdore mbase nje kabell me te holle dhe me te dobet per nga cilesia (prej Diseqc deri ne koken perkatese). E zevendesova me kabell me te trashe qe per mendimin tim ishte me kualitativ dhe tani me punojne pa problem. Ju falemnderit per gatishmerine tuaj.

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Valbon te ftoj te prezantohesh me pare dhe te pershendesesh antaret e tjere tek tema perkatese, pastaj te kerkosh ndihme ne forum.
    Sa per informate qe mund t'i hyj dikuj ne pune, kisha perdore mbase nje kabell me te holle dhe me te dobet per nga cilesia (prej Diseqc deri ne koken perkatese). E zevendesova me kabell me te trashe qe per mendimin tim ishte me kualitativ dhe tani me punojne pa problem. Ju falemnderit per gatishmerine tuaj.

Senior Member
    Uploads
    0

Per valbon-2
    Une kam montuar vazhdimisht antena satelitore me DiSEqC.Kam vepruar ne kete menyre:Saci duhet te jete te pakten me diameter 1m,kur kemi 3 lnb.Shina ku vendosen lnb duhet te jete e perklur pak nga brenda. Kur qendrojme prapa antenes,lnb vedosen simbas kesaj radhe:ne mes Eutelsat 16E,majtas Hotbird13E dhe djathtas 19.2E.Kur jemi me pamje perballe antenes,lnb vendosen keshtu:ne mes 16E,djathtas13E dhe majtas 19.2E,pra eshte e njejta gje.Duhet te gjejme sinjalin me kualitet me te larte per secilen lnb qe te jemi te sigurte se kemi sinjal te mire.Pastaj bejme lidhjen ne DiSEqC sipas radhes:Hotbird 13Eport 1, Eutelsat 16E port 2, Astra19.2E port 3.Keshtu cdo gje e ke ne rregull,por DiSEqC, duhet te jete i ri ,pra me kontakte te rregullta. Shikim te kendeshem!

Junior Member
    Uploads
    0

Pershendetje te gjithve,
    Dua te kapi satelitin ASTRA 4A 4.9 per kanalet suedeze. Per momentin kam ne rregull 1. Astra 19.2, 2. Eutelsat 16.0 dhe 3. Hotbird 13.0. Duke shikuar kah pamja e sacit (kam afer te trija kokat), atehere ne c'menyre duhet te pozicionoj koken e katert ne menyre qe te kapi kete satelit Astra 4A 4.9 shkalle. Sa per koordinata jam nga Ferizaj. Sacin e kam nga te medhenjte normal me 120 cm diameter.
    Ju falenderoj per ndihmat e deritanishme qe kam marre nga ju, duke shpresuar se edhe kesaj here do te gjej ndonje ndihmese. Mbeteni te pershendetur.
    P.S. Nuk po mund te gjej saktesisht rubriken per prezantim dhe njoftim si antar i ri i kesaj faqe aq me vlere per mua, por se shpejti do ta bej i nderuari missoervin.

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

Pershendetje te gjithve,
    Dua te kapi satelitin ASTRA 4A 4.9 per kanalet suedeze. Per momentin kam ne rregull 1. Astra 19.2, 2. Eutelsat 16.0 dhe 3. Hotbird 13.0. Duke shikuar kah pamja e sacit (kam afer te trija kokat), atehere ne c'menyre duhet te pozicionoj koken e katert ne menyre qe te kapi kete satelit Astra 4A 4.9 shkalle. Sa per koordinata jam nga Ferizaj. Sacin e kam nga te medhenjte normal me 120 cm diameter.
    Ju falenderoj per ndihmat e deritanishme qe kam marre nga ju, duke shpresuar se edhe kesaj here do te gjej ndonje ndihmese. Mbeteni te pershendetur.
    P.S. Nuk po mund te gjej saktesisht rubriken per prezantim dhe njoftim si antar i ri i kesaj faqe aq me vlere per mua, por se shpejti do ta bej i nderuari missoervin.
    bej fillimisht nje prezantim ketu ne kete teme e hapur per kete pune qe po vendos me poshte dhe pastaj kthehu ketu qe te japim madhesine e sacit qe te duhet per te kapur valet e ketij sateliti

http://www.satsupreme.com/showthread...rit-t%C3%AB-ri!!!

Junior Member
    Uploads
    0

benardi nuk e di ku qendron problemi por ky linku qe ti me shenove me nxjerre kete permbajtje : Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator
    Gjithesessi flm nga ana juve.

Advertise Here