po sikur te meri nje disek me 8 dalie mer fillin tend dhe lidhe ne disek njekohesisht edhe satelitn eutesat dhe pastaj bej konfigurimin ne aoparat, un sinqerisht kete se kam provuar por jam i i mendimit qe realizohet
po sikur te meri nje disek me 8 dalie mer fillin tend dhe lidhe ne disek njekohesisht edhe satelitn eutesat dhe pastaj bej konfigurimin ne aoparat, un sinqerisht kete se kam provuar por jam i i mendimit qe realizohet
O zeshkano per mendimim tim problemi eshte shume me i thjesht nga cfare duket kur ke dy kabllo qe vijne nga parabolat duhet te perdoresh dieqc ( ne rastin tend diseqc 2x1 ) dmth ne hyrjen 1 te diseqc lidh kabllin qe vjen nga 4 parabolat dhe ne hyrjen 2 lidh kabllin nga parabola jote dhe ne dalje ke 1 kabell.
Problemi eshte tek konfigurimi une per vete do e konfiguroja ne kete menyre do perdorja opsionin advanced:
Nqse tek hyrja 1 e diseqc do kisha 4 parabolat dhe tek hyrja 2 eutelsat
satellite---astra
Lnb---Lnb1
diseqc mode---1.1
Uncommitted DiSEqC command---input 1 (parametrat e tjere nuk ndryshojne)
satellite---hotbird
Lnb---lnb1
diseqc---1.1
uncommitted---input 1
satellite---nilesat
lnb---lnb 1
diseqc---1.1
uncommitted---input1
satellite---turksat
lnb---lnb1
diseqc---1.1
uncommitted---input 1
satellite---eutelsat
lnb---lnb2
diseqc---1.1
uncommited---input 2
persa i perket infos qe kerkon ne lidhje me madhesine e parabolave qe duhet te kesh kjo varet nga kompania qe jep sherbimin satelitor dhe nga pozicioni gjeografik qe jeton ti
nese te duhet nje info e detajuar ne kete drejtim te sugjeroj te blesh nje rreviste qe del rregullisht ne itali nje here ne muaj dhe aty ke me detaje cdo hollesi dhe info te agiornuar ne kete drejtim ne fund te faqeve te rrevistes EUROSAT ke te dhenat ne lidhje per te gjithe satelitet qe trasmetojne ne europe qe fillojne nga sateliti ABS1 75 EST dhe deri te sateliti INTELSAT 45 OVEST
duke qene se ti kerkon te dhenat per te shqiperi do marresh nga rrevista si pike referimi te dhenat per jugun e italise sepse ky rrajon eshte gjeografikisht afer shqiperise aty ke te dhenat per frekuencat e te gjitha buqetave e kompanive dhe per madhesine e sacit qe duhet te perdoresh per sejcilen kompani qe trasmeton ne cdo satelit etj etj
kalofsh mire
dmth nevojitet disecq me 2 hyrje dhe 1 dalje apo.......se disecq me 1 hyrje dhe 2 dalje kam ,por kjo nuk po ben kuptohet,ok,flm
Qe te mos ngaterohemi DiSEqC eshte mbledhes domethene mbledh 2 ose me shume hyrje (ose kablla si te duash) dhe nxjerr nje. Ajo qe ke ti eshte spliter domethene shperndares ke nje hyrje dhe 2 ose me shume dalje. Ty te duhet qe ta themi shqip shqip nje mledhes qe te mbledhesh 2 kabllot ne 1 domethene nje DiSEqC 2x1.
Si ta kam thene dhe me pare problemin do te kesh tek konfigurimi nuk jam100% i sigurt por sipas pervojes time duhet te funksionoje
Interisti nuk jam dakort me atë që thua se sa vjen e rritet teknologjia dhe kërkon rigjenerim të aksesorëve. Nqs. në kanalet sd më mjaftonte një saç 80cm të paktën në kanalet HD duhet të më mjaftoj një saç 80cm por nqs. do të ishte rritje teknologjie e madhe duhet të më mjaftonte një saç 60cm ose më i vogël. Dmth rritje teknologjie dhe ulje e dimensioneve të saçit (kjo edhe për estetikë). Kjo që bëjnë këta bosat nuk është rritje teknologjie është rritje i fitimeve të biznesit të tyre. Mua psh. do më duhet të vendos një saç 120 cm për të kapur digit*lb në shqipëri sepse kalon në format HD? Kjo nuk më duket normale sepse nqs. preferoj të mos blej motor atëherë për të kapur turksat duhet të blej dhe një tjetër saç 120 cm dhe nqs. jetoj në apartament atëherë i bie që gjithë taracën e apartamentit ta zë unë. Po nuk po zgjatem më se kjo është temë e gjatë nga e cila përfitojnë vetëm bosat e sateliteve, normal që përfitojnë edhe montuesit, shitësit etj por ata mund të përfitonin edhe sikur kjo teknologji të vendoste saçe me 60cm ose më të vegjël
klm
Pershendetje! Desha te Di per te pare sat 13 she 16e ne londer, me koke dyshe, me saq 80 cm a arrihet kjo apo duhet saq me I madh?
Besoj qe po. Me siguri te plote nuk pergjigjem dot, se nuk banoj ne Londer, por dicka(sh, pak) me ne jug (Bruksel). Por gjithsesi besoj qe kapen te dy satelitet qe pemend, me koke dyshe,duke ju referuar asaj qe ketu ku banoj i kam kap pa problem me 80cm. Me c'pashe zona e mbulimit per te dy keta satelite eshte thuajse e njejte si ne Londer ashtu edhe ne Bruksel si edhe gjeografikisht jemi sh. prane ndaj them qe mund te kapen edhe aty ku je ti.
Por me mire se c'mund ta dish vete duke e provuar, s'mund ta dime ne te tjeret, ose ne rast se dikush nga anetaret e tjere banon ne Londer mund te te thote dicka me shume.
KLM
a mund te me tregoni se cili saq eshte me i mir per ket flybox dhe menyren me te leht per ta programuar pasi nje shoku me tha qe e ka ble ket lloj resiveri por spo mundet ta instaloj me tha qe e ka pas koken njeshe dhe me resiver te vjeter e kap sinjalin e digitalb kur e fut flybox ska sinjal ndonje ndihme te kjart si ti gjej sinjalin ne ket resiver ju lutem
Për snipesgg!
E ka shpjeguar tamo ,por nuk e ke lexuar,Në kuti të flybox ke një kabëll të shkurtër.Gjeje dhe lidh tunerin A në rreshtin sipër prapa aparatit me Out në rreshtin poshtë,por diagonal(kundër) dhe pastaj lidh antenën në tunerin B dhe e ke në rregull sinjalin. Gjithë të mirat!