Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 69 of 101 FirstFirst ... 194459646768697071747994 ... LastLast
Results 681 to 690 of 1006

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

New Member
    Uploads
    0

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime-pyetje

Pershendetje si mund ta lidhe nje aparat me 3 lnb konkretisht hotbird 13 eutelsat 16 dhe astra 19.2 dhe sa duhet te jete hapsira midis LNB (ajo qe mban LNB) qe te fuksjonoj pre nje pergjigje ju lutem .

2. Advertise Here
    Moderator flamurtari's Avatar
    Uploads
    293

Quote Originally Posted by albita1986 View Post
    Pershendetje si mund ta lidhe nje aparat me 3 lnb konkretisht hotbird 13 eutelsat 16 dhe astra 19.2 dhe sa duhet te jete hapsira midis LNB (ajo qe mban LNB) qe te fuksjonoj pre nje pergjigje ju lutem .
    me shume se fjalet eshte fotua qe ta tregon si behet
    Attached Images Attached Images

Senior Member
    Uploads
    3

Quote Originally Posted by interisti_12 View Post
    startx me fal qe po inzistoj shum,kjo skem qe ke mar ketu ka resultat por ka edhe nje difekt te vogel, un po te mar vetem nje singel te vogel, ku te thot nje +12vdc from scart pin 8, kjo ty ste dyhet fare , kjo sherben per disa aparate qe japin tension lnb me shum se 12v, psh aparatett e sky me nje aparta digitalb flybox hd nuk punojn, ose nje aparat tv-sat me nje aparat te thiesht satelitor nuk punojn duhet te heqesh njerin nga prisa teresiht dhe te shofesh,plus kjo skem ka nje kosto shum te madhe , kur ti mund te kursesh leket dhe mund ta krikojsh vetem me 20 € kete impiant ,ciao
    interisti nuk eshte problem i kostos se une nuk do i blej vete gjithe keto gjera sepse ne ketu dyqan antenash kemi, dhe antena satelitore shesim... puna eshte qe te funksionoje ky sistem sepse ai klient apo person qe ka problem dhe nuk do kabull te dyte brenda ne shtepi mendoj se nuk e ka te veshtire te paguaj dhe 20 euro me shume, sepse me sa i kam psikologjisur une keta klientat greke se kane problem per nje 20-ce por vec tu behet puna!
    tani sa i perket kesaj skice sdi cte them do ta provoj njere dhe le te behet cte behet.. falemnderit!

Banned
    Uploads
    1

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

pershendetje cili duhet te jet mesi apo qendra e vendosjes se kokave gjegjsisht synave lnd sepse I kam 4 dua 16,19.13. e dhe 7w a mund qe ti konfiguroi keshtu falemderit

Senior Member
    Uploads
    3

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Quote Originally Posted by besnik_1981 View Post
    pershendetje cili duhet te jet mesi apo qendra e vendosjes se kokave gjegjsisht synave lnd sepse I kam 4 dua 16,19.13. e dhe 7w a mund qe ti konfiguroi keshtu falemderit
    mirmbrema.. sa per tre satelitet astra,hotbird,eutelsat, e kam pergjigjen kurse per nilesat 7w mua me duket pak si larg pozicioni i sateliteve per nje parabole te thjeshte...
    kombinacioni eshte ky (per mua) 16 qender, 13 ne te majte dhe 19 ne te djathte duke pasur parasysh qe ti ndodhesh gjithmone mbrapa paraboles...

Senior Member vini-el's Avatar
    Uploads
    10

ne 7W vetem disa frekuenca mund te kapesh

Contributing Member emiljano's Avatar
    Uploads
    44

pershendetje, kam nje problem me Motor Dish tek nje DreamBox500s. e kam instaluar motorrin, i kam ven longitude,latidude ne rregull dhe mototrri nuk me leviz,pra te shkoj nga nje satelit tek tjetri. kur shkoj psh nga 16 tek 13 apo diku tjeter motorri leviz max 3-4 grade dhe kaq. kendin nuk e leviz fare. nuk di cte them. ju lutem me ndihmoni. nuk me ka ndodh kjo gje ndo1her se nuk e kam per her te par qe vendos motor dish

Contributing Member
    Uploads
    0

provoje te besh njehr nje resetim te motorit nfga e para, hidhi nje seting te ri keto shiko mbase te jep resultat

Contributing Member emiljano's Avatar
    Uploads
    44

e kam provuar te njejten gje me 3 dm500s te ndryshem por e njeta gje perseri. sa duhet kendi i motorrit pra Longitude dhe Latitude per Longitude 19.705 dhe Latitude 40.941

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by emiljano View Post
    e kam provuar te njejten gje me 3 dm500s te ndryshem por e njeta gje perseri. sa duhet kendi i motorrit pra Longitude dhe Latitude per Longitude 19.705 dhe Latitude 40.941
    Me heret motori ishte duke punuar normalisht???? Apo tani e ke montuar??
    Nqs ka qene duke punuar dhe papritur ndaloi, provo ate qe te thote interisti_12 pra ti besh reset motorit, (megjithese ka edhe motora qe nuk e kane kete opsion).
    Ndreshe provo ta dergosh ne piken '0' motorin permes telekomandes. Pika '0' duhet te korespondoje perafersisht me Astra 19.2°E.

Nqs e ke montuar tani: Te dhenat sic thua ti jane(Lushnje) vetem se keto te dhena duhet te jene edhe ne motor. Pra motori duhet te jete montuar preçiz ne menyre qe te funksionoje me te dhenat e sakta gjeografike.
    Sa e ke vene kendin vertikal ne motor, 41° apo 49° ??? Nqs aktualisht e ke vene 41°, provoje njehere 49° ose anasjelltas
    Ke pozicion satelitor ke zgjedhur si reference????

Kot po shtoj edhe kete, ne DM sigurohu qe te jete Longitude----East dhe Latidude----North se ndoshta mund ti kesh leviz pa dashje ne West apo South

Advertise Here