Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 41 to 50 of 80

Thread: Bulcrypt support submited to OSCAM-част3

Senior Member gfto's Avatar
    Uploads
    0

Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Предполагам фикса е универсален за всички платформи или за момента е тестван само на Broadcom базираните?
    Няма никакво значение платформата, това да не ти е ядро :) oscam-а си е oscam.

2. Advertise Here
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by mminkov View Post
    Но преди това идваха и SHARED пакети но нищо не стана а вчера колега ми казваше че и от шаред пакети се оправяли ключовете. Последен ъпдейт на картата ми беше на 1-ви или 2-ри септември вечерта. В момента съм със 7190, но явно дето е идвало от време на време от кешекса е свършило работата (Нямам ДВБ-апи на машинката)
    При не работеща карта (никога не вдигана, изтекъл абонамент) след като се запишат трите UNIQ EMM-та, картата започва да работи. По принцип един от UNIQ пакетите е нужен, но reader-bulcrypt леко свободно оперира с номерата на картите и реално пише пакети, които не са за картата. Някой ден ще го оправя да пише само правилните пакети, но тъй като в момента работи и не е голям проблем не го пипам.

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Quote Originally Posted by gfto View Post
    Няма никакво значение платформата, това да не ти е ядро :) oscam-а си е oscam.
    dvbapi не използва ли "виртуален" socket, който е различен за различните видове приемници (платформи)?

Senior Member
    Uploads
    1

При не работеща карта (никога не вдигана, изтекъл абонамент) след като се запишат трите UNIQ EMM-та, картата започва да работи. По принцип един от UNIQ пакетите е нужен, но reader-bulcrypt леко свободно оперира с номерата на картите и реално пише пакети, които не са за картата. Някой ден ще го оправя да пише само правилните пакети, но тъй като в момента работи и не е голям проблем не го пипам.
    Напротив! Проблем си е и очакваме фикс. Аз от кога ти казвам да се оправи кашата? И после някой ще излезе и ще ми твърди, че всичко е ок...

Uploads
    129

Quote Originally Posted by woooow View Post
    Напротив! Проблем си е и очакваме фикс. Аз от кога ти казвам да се оправи кашата? И после някой ще излезе и ще ми твърди, че всичко е ок...
    Колега ти какво помагаш в случая - аз ще ти отговоря с нищо. Само обвиняваш, дай лог защото без него поста ти е безсмислен. Проумей го най-накрая, ако посочиш на разработчика къде точно е проблема, поправката е в рамките на минути. Другият вариант е намираш къде е проблема щом си го видял и го оправяш. Това е ситуацията ако искаш да помогнеш с нещо.
    Ако не мислиш по този начин, не ти остава нищо освен да чакаш да бъде оправено някога.

При мен положението е следното плащам си абонамента и си гледам, не съм имал проблеми от оскама. Първоначалното активиране вече работи, но дори и като не работеше, картата върви с приемник и всеки може да си я пусне първо с него. Мнение давам за платформите които използвам те са pc и tuxbox-old, за другите нямам наблюдение.

Senior Member
    Uploads
    1

Боби, проблемът ти го посочи самият разработчик, не аз да си фантазирам глупости. Според теб как искаш всичко да е коректно след като цитирам: "пише пакети, които не са за картата"??? Това, че не знам как да го фиксна, не означава, че съм сляп и не виждам какво се случва. Какъв лог искаш и ще ти предоставя???? Хайде да спрем с глупостите вече. Гошето си призна за обърквацията, сега остава да я фиксне и повече няма да ми чуеш гласчето. А това вече ти го обещавам!!!!

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

При не работеща карта (никога не вдигана, изтекъл абонамент) след като се запишат трите uniq emm-та, картата започва да работи. По принцип един от uniq пакетите е нужен, но reader-bulcrypt леко свободно оперира с номерата на картите и реално пише пакети, които не са за картата. Някой ден ще го оправя да пише само правилните пакети, но тъй като в момента работи и не е голям проблем не го пипам.
    Има ли някъде накратко написано (щото сигурно го има в главата ти ) структурата на пакета. За какво точно са шаред пакетите и защо точно 3 броя трябва юник пакети. Първия пакет е по голям от другите. А за какво е 4-тия. От сорса не става много ясно, за како са пакетите а само как се обработват. А при работеща карта, колко Юник пакети трябват?

Гошето си призна за обърквацията, сега остава да я фиксне
    eee, Нищо де, нали се гледа, може и грешно да пише, ама РАБОТИ (чести и почитания на Гошето! ). Аз спирам АУ-то и го пискам на 10-ина дена един път и така записите ми в картата са никакви!

Uploads
    129

Quote Originally Posted by woooow View Post
    Боби, проблемът ти го посочи самият разработчик, не аз да си фантазирам глупости. Според теб как искаш всичко да е коректно след като цитирам: "пише пакети, които не са за картата"??? Това, че не знам как да го фиксна, не означава, че съм сляп и не виждам какво се случва. Какъв лог искаш и ще ти предоставя???? Хайде да спрем с глупостите вече. Гошето си призна за обърквацията, сега остава да я фиксне и повече няма да ми чуеш гласчето. А това вече ти го обещавам!!!!
    Работата не е да се караме, а да си помагаме. Ако му дадем лог на човека според мен по бързо ще стане, това е целта и на този и на предишният ми пост. Предполагам той е зает човек няма как да стои по цял ден и да логва, тази работа можем да я поемем ние.

Жоро кажи какъв лог трябва (от каква карта, на какъв приемник и колко да е дебъг левела) и да пробваме да го осигурим. Имам някакви стари карти които не са плащани, ако вършат работа мога да ги пробвам.

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Имам някакви стари карти които не са плащани, ако вършат работа мога да ги пробвам.
    И аз имам неплащана карта (в1 естествено) и аз мога да помогна ако на теб ти е трудно или проблемно

Uploads
    0

dvbapi не използва ли "виртуален" socket, който е различен за различните видове приемници (платформи)?
    Не. А и да използва, нали идеята е да е dvbAPI, не dvbAPIs :)

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Advertise Here