Налице е и нов фикс за булкрипт и oscam
Благодарности към gfto !bulcrypt: Fix writing of uniq2 EMMs (0x85 and 0x8b types).
When EMM handling was rewritten, 0x85 and 0x8b EMMs were broken,
because wrong command was used to write them into the card.
ейй, ако не е Жорето... Жив и здрав да еМай не мога да благодаря вече толкова много със звездичката. Тази вечер пуснах новата версия, но чак утре вечер ще дам отзиви, защото тогава ще ъп-вам картата.
Добавям и тази версия за 32 битова и 64 битова система.
Моля тествайте и споделяйте в момента това е най-важното.Author:gfMessage: bulcrypt: Reload entitlements when EMM type 0x82 is written in the card.
This makes entitlement information always correct, without the need
to manually reload entitlements from the WebIf. It is just cosmetic
but nice to have.
Функцията работи успешно. Благодарско и от мен!
Колеги, имам следното питане: Оскама за Дрийма 500s си го компилирам сам, като изключвам ненужното. Последно бях компилирал 7190, и всичко беше на 6. Тази вечер реших да сложа от последните версии (7695). Тук излезе проблема: оскама на приемника хващаше ЕММ-тата но не ги праща на сървъра. Върнах старата версия (7190) - всичко работи, а и ЮНИК минаха. Пробвах от другите (междинни на тези двете) които се спрягат тук във форума и пак не минават ЕММ-та. Линията ми е по cccam. Ако имате идеи, споделете. Не ми пречи да си ползвам старата версия. Ето това ми е конфига за компилация:
Code:CONFIG_WEBIF=y CONFIG_TOUCH=y CONFIG_HAVE_DVBAPI=y CONFIG_WITH_DEBUG=y CONFIG_MODULE_MONITOR=y CONFIG_MODULE_NEWCAMD=y CONFIG_MODULE_CCCAM=y CONFIG_WITH_CARDREADER=y CONFIG_READER_BULCRYPT=y CONFIG_LIB_RC6=y CONFIG_LIB_SHA1=y CONFIG_LIB_DES=y CONFIG_LIB_IDEA=y
За да можеш да обновяваш с последната версия трябва и клиента ти да бъде от нея. При теб така ли е и 500 и компа са с 7695 ?
За информация с 7600 обновявам, последните не защото клиентският ми оскам е стар. Там се подкарва с vdr малко имам проблеми с vdr-dvbapi но др седмица ще го оправя и ще съм с последна версия.