Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 9 FirstFirst 12347 ... LastLast
Results 11 to 20 of 81

Thread: Bulcrypt support submited to OSCAM - Част 2

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Re: Bulcrypt support submited to OSCAM

Quote Originally Posted by DimitarCC View Post
    Имам потвърждения че проблема е при опенпли имиджи. Но версията на Юри работи следователно има как да се оправи в оскам-а. Тук забелязвам че като махна линиите със 5581 и 4аее ми казва "no matching reader". В момента в който имам поне един друг "matching reader" то тогава почва да чете локала и да ъпва. Обаче ако картата не е активна в момента то тогава никога няма да се ъпне по този метод!
    Не съм много добре с чистия с++ затова разбирачите да вземат да погледнат кода относно тези рийдъри и определянето кой е matching и кой не че нещо с бул-а се омазват нещата.
    Quote Originally Posted by james_1 View Post
    А със ymod този проблем го няма.
    Колеги версията на въпросния руснак най-добре не я споменавайте тя не е критерий и ще ви кажа защо. Просто въпросния Юри е затворил кода и при него дали работи или не няма значение, след като не знаем какво е направил вътре. Както писа Жоро работата на руснака е груба селска проява, да вземе публичен код да го промени както му е кеф, и след това да пуска кода публично без да споделя промените. На този Юри съм му отдал достатъчно уважение, след като съм направил тема в която му поддържаме софта. Неговият софт е безполезен за нас.

2. Advertise Here
    Senior Member dstb's Avatar
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Колеги версията на въпросния руснак най-добре не я споменавайте тя не е критерий и ще ви кажа защо. Просто въпросния Юри е затворил кода и при него дали работи или не няма значение, след като не знаем какво е направил вътре. Както писа Жоро работата на руснака е груба селска проява, да вземе публичен код да го промени както му е кеф, и след това да пуска кода публично без да споделя промените. На този Юри съм му отдал достатъчно уважение, след като съм направил тема в която му поддържаме софта. Неговият софт е безполезен за нас.
    да пуска бина публично

Member
    Uploads
    0

Аз съм сигурен че проблема се корени до известна степен във matching_reader функцията която спеменах в предшен пост. Нека някой който познава по-добре нещата в оскам да я погледне. след като коментирам проверката вече не е нужно да имам линия за да работи но на неактивна карта на ъпва.

Senior Member
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by DimitarCC View Post
    Аз съм сигурен че проблема се корени до известна степен във matching_reader функцията която спеменах в предшен пост. Нека някой който познава по-добре нещата в оскам да я погледне. след като коментирам проверката вече не е нужно да имам линия за да работи но на неактивна карта на ъпва.
    Успя ли да си разрешиш проблема?

Senior Member gfto's Avatar
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by woooow View Post
    Успя ли да си разрешиш проблема?
    Оправено е във версия 6654 - http://streamboard.gmc.to:8001/changeset/6654

Мерси на Димитър за дебъгването и тестването.

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by venelingp View Post
    Не знам, тук ли мястото, но днес си платих картата на БСК, черга, имам я от 3 години, ъпдейтнах я в оригиналния приемник. И в момента работи на ДМ800HD, имидж: Domica 8.0 Oscam 1.00-ymod18-t30. Мога да пробвам и с Oskam, която версия кажете?
    Пробвай колега с последната излязла и няма да имаш ядове.

Senior Member dstb's Avatar
    Uploads
    1

Изкам да попитам, някой дали знае до какво ниво е докарано, защото във оскам последната поправка по модула е 6635.
    На мене това не ми върши работа, защото не мога да се здобия с картата която се поддържа. Но мога да се включа с евентуално тестване с новите.

Member
    Uploads
    10

При мен ъпдейта на картата работи добре по newcamd протокола (oscam <-> oscam), но не се получава при camd35 (tcp и udp). При този протокол се използва команда CMD05 (request emm) с която сървъра трябва да изпрати на клиента информацията за картата, чрез която да се филтрират нужните EMM-и. Разгледах малко кода в оскам и ми се струва, че иска малка промяна за да работи коректно с bulcrypt. По специално във функцията camd35_request_emm от module-camd35.c

Проблема е, че се получава CMD05 при клиента с невярна информация за картата (грешен caid) и за това не се изпращат EMM към сървъра.
    При мен имам това в лога: "CMD05 AU request for caid: 0100 auprovid: 000000".

Не съм специалист, но ако има заинтересовани и разбиращи нека погледнат там, може да излезе нещо.

Member
    Uploads
    10

Предлагам моят пач за camd35 протокола (tcp и udp), който оправя горния проблем.
    Понеже в оригиналния код се използва полето caid на рийдъра, а то не се инициализира от булкрипт модула (защото има 5581 и 4aee caid), това създава некоректното изпращане на caid към клиента.
    Тази поправка не променя работата на модула с останалите системи.

Който иска да го пробва, при мен работи.
    Attached Files Attached Files

Senior Member gfto's Avatar
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by kraiv View Post
    Предлагам моят пач за camd35 протокола (tcp и udp), който оправя горния проблем.
    Понеже в оригиналния код се използва полето caid на рийдъра, а то не се инициализира от булкрипт модула (защото има 5581 и 4aee caid), това създава некоректното изпращане на caid към клиента.
    Тази поправка не променя работата на модула с останалите системи.

Който иска да го пробва, при мен работи.
    Пача изглежда наред, но има още малко неща по него. Опитай този и ми кажи дали работи както се очаква, за да зная дали да го комитвам.
    Attached Files Attached Files

Page 2 of 9 FirstFirst 12347 ... LastLast
Advertise Here