Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 75 of 100 FirstFirst ... 2550657073747576778085 ... LastLast
Results 741 to 750 of 1000

Thread: Dreambox - image, firm, soft, etj.

VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Quote Originally Posted by valdrin View Post
    mund te me thoni ke imazh ti hedh drembox 500s .....?????/me jepni dhe nje link per te shkarkuar
    shkarko ketu:

2. Advertise Here
    Junior Member
    Uploads
    0

pershendetie cuna kisha dy pyetje
    ka ndonje menyre per te hequr common interface ne dm 500, kur shtyp butonin blu me del comon interface cccam2.2.1 dhe mgcamd dua ta heq fare common interface po nuk di si?
    dhe pyetia tieter kur hyj ne dm permes web e komandoj dm te lista e kanaleve por dua ta komandoj nga telekomanda qe del aty me figur. une i shtyp butonat aty por dm nuk reagon,ka ndonje mundsi qe ta komandoj dm nga telekomanda qe del ne kompjuter? pyetia e dyt nuk ka sh rendsi por e para me intereson me shume
    flm

Senior Member
    Uploads
    2

pershendetje nga un fatmir.. a ka kush qe me tregon ku muj me gjet nji reserver dreambox 500s (e kam fjale ne KS ) dhe per afersish sa eshte qmim i ksaj reserver dreambox 500s.tung klm

Senior Member
    Uploads
    11

(pershendetie cuna kisha dy pyetje
    ka ndonje menyre per te hequr common interface ne dm 500, kur shtyp butonin blu me del comon interface cccam2.2.1 dhe mgcamd dua ta heq fare common interface po nuk di si?
    dhe pyetia tieter kur hyj ne dm permes web e komandoj dm te lista e kanaleve por dua ta komandoj nga telekomanda qe del aty me figur. une i shtyp butonat aty por dm nuk reagon,ka ndonje mundsi qe ta komandoj dm nga telekomanda qe del ne kompjuter? pyetia e dyt nuk ka sh rendsi por e para me intereson me shume
    flm )

shtyp butonin blu pastaj me kursoret majtas ose djathtas shko tek cccam 2.2.1 dhe me butonin jeshil jepi start cccamit dhe pastaj pasi ta kesh bere kete beji restart dreamboxit dhe do te te dali start cccam 2.2.1,ok,faleminderit

VIP Member Mr-Bledi's Avatar
    Uploads
    12

Quote Originally Posted by bobimilo View Post
    (pershendetie cuna kisha dy pyetje
    flm )

shtyp butonin blu pastaj me kursoret majtas ose djathtas shko tek cccam 2.2.1 dhe me butonin jeshil jepi start cccamit dhe pastaj pasi ta kesh bere kete beji restart dreamboxit dhe do te te dali start cccam 2.2.1,ok,faleminderit
    per pyetjen e dyte, perdor nje browser tjtr, ose nqs s'te prish pune, bej clear cookies & caches! :)
    Sa per pyetjen e pare, duhet te jete dicka tek emulatoret, me fshi ndonje file por s'e di direktorine fikse.... po te jap nje ide, shkarko nje emulator, edhe shikoji direktorite qe vendosen... edhe pastaj ajo qe ka emrin cccam2.1.4 psh... tek ajo direktori, shif mos ka edhe common interface! :D
    nje ide qe me shkoi tani :P

KLM! MR-Bledi

Junior Member
    Uploads
    0

mr bledi flm
    kur kisha nje image tieter ajo telekomanda qe me dilte ne web punonte kurse me ket iamage qe kam tani nuk punon dhe thash mos ka ndonje zgjidhje me ket image qe kam tani
    kam pare me dcc dhe skam par asnji comon interface do me ndimonte shume nese me gjen ndonje menyre per ta heq comon interface se dua te kaloj me shpejt nga cccam ne mgcamd
    bobimilo ate e di si ta bej tieter gje kerkova gjithsesi flm

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by nxenesi View Post
    pershendetie cuna kisha dy pyetje
    flm
    Pershendetje

Per pyetjen e pare: Sinqerisht nuk e kuptoj se ç'pune te prish Common Interface.As 1/10 e sekondes nuk te vonon kalimi nga Common Interface te CCcam apo mgcamd
    Nuk na the se ç'fare imazhi perdor ndonese nga pershkrimi qe ben duket se ke imazhin Gemini
    Per ta hequr Common Interface ne imazhin Gemini veprohet keshtu:
    Hap nje program FTP psh; permes DCC dhe shko ne var/script dhe ketu gjej filen CCcam_2.2.1_cam.sh, me butonin e djathte te mausit jepi 'edit' dhe gjej CAMID=XXXX ku XXXX jane shifra qe variojne ne varesi te CCcam-it qe perdor dhe ktheje ne CAMID=0000.Me pas jepi save and exit. Nuk e di sa i ka shifrat CCcam2.2.1 se kam kohe qe se perdor!!! Per me shume shiko fig me poshte ndonese si shembull eshte CCcam_2.1.3_cam.sh

fig.png

Ndoshta nuk mjafton vetem aq; Po ne var/script gjej filen ci_cam.sh dhe jepi edit dhe po njesoj edhe ketu, gjej CAMID=XXXX dhe beje CAMID=0 Nqs eshte 0 lere ashtu sic eshte. Edhe kesaj save and exit. Ne fund beji restart enigma ose reboot DM dhe ja besoj se Common Interface nuk do te jete me. Ne rast se do ta rikthesh prape CI futi perseri 4 shifrat qe ke fshire ne filet e lartpermendura.

Pyetja e dyte eshte akoma me e çuditshme sipas meje. Pra me sa kuptoj une ti kerkon te komandosh DM permes browserit ne CONTROL/Remote Control nderkohe qe mjafton te klikosh mbi kanalet qe te shfaqen qe ne fillim dhe çdo gje eshte OK. Nejse, ti e di perse te duhet kjo pune une thjesht po them ato qe di.
    Mendoj se te mungon nje file qe quhet rcdreambox_keyboard.xml e cila zakonisht gjendet ne share/tuxbox/enigma/resources por te imazhet e perpunuara ate e heqin dhe per mendimin tim mire bejne se ajo s'te hyn shume ne pune. Tani ti nuk e fut dot si me lart, por une po ta nis ketu kete filen te gatshme dhe ti thjesht do ti besh extract dhe do ta fusesh ne DM ne var/tuxbox/config/enigma/resources me pas beji restart enigma dhe ja edhe kjo 'telekomande' qe ti kerkon do te aktivizohet.

Per mendimin tim ka gjera te tjera me argetuese per tu mare me DM sesa keto te dyja qe kerkove qe thjesht mua me duken pa bereqet.
    Sa me ke lodh plako!

Kalofsh mire
    Attached Files Attached Files

Junior Member
    Uploads
    0

fillestari flm
    e hapa cccam2.2.1-cam.sh por numri te camid eshte 6068 dhe ska 6072 si e ke nxier ti
    prish ndonje pune kjo qe eshte ndryshe? mund ta bej 0000 edhe kete se mos prish dicka tieter?
    edhe dicka per qef po i bej keto qe kerkova se e di qe nuk fitoj gje
    me fal per lodhien dhe shume flm

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by nxenesi View Post
    fillestari flm
    e hapa cccam2.2.1-cam.sh por numri te camid eshte 6068 dhe ska 6072 si e ke nxier ti
    prish ndonje pune kjo qe eshte ndryshe? mund ta bej 0000 edhe kete se mos prish dicka tieter?
    edhe dicka per qef po i bej keto qe kerkova se e di qe nuk fitoj gje
    me fal per lodhien dhe shume flm
    Po une ta kam shpjeguar edhe kete. Nuk ka rendesi shifra nese eshte 6068 apo 6072 apo ku ta di une, ajo shifer ndryshon ne varesi te emulatorit qe perdor dhe une nuk mund ti mbaj mend permendesh te gjitha shifrat. Nuk prish fare gjera te tjera, thjesht sic te kam thene edhe me larte nqs do te kthesh perseri CI fute perseri ate shifer (6068) aty ku e hoqe. KAQ
    Meqe ti perdor edhe mgcamd, ka mundesi qe e njejta procedure duhet bere edhe per mgcamd ne var/script/mgcamd_xxx.cam.sh. Por per kete s'jam fort i sigurte. Ti thjesht beji ato te parat qe kam thene dhe nqs s'ke rezultat atehere beje te njejten gje dhe per mgcamd.

Member
    Uploads
    0

Qfar Boxi me Ble qe i hap te gjitha kanalet e Digitalb edhe Tring edhe ato HD.

Advertise Here