ενγατασταση πιατου με στιλιαρει απο καζμα.............
ενγατασταση πιατου με στιλιαρει απο καζμα.............
tzampa prama o kasmas xaxaxa
Μικρη βοηθεια παιδια παρακαλω πολυ,
σε πιατο neco 100αρη ειχα χρονια κεντρο Astra19.2 παρακαεντρα hotbird 13e
Αφησα σταθερο το Hotbird μετεφερα προς τα δεξια του lnb hotbird13e θελωντας να κατεβασω τον eutelsat 3E
Τι εκανα εβγαλα τελειως το diseq 2θεσεων και εδωσα συμφωνα με συντεταγμενες και αζιμουθιο κλπ να κατεβασω τι 3μοιρες
κατεβαζω ευκολα εως 4,8 sirius αλλα στις 3 με τιποτα καμια βοηθεια?
βρηκα μια eutelsat ios app επισημη η οποια σε βοηθα στο σεταρισμα ευκολα αλλα και παλι τιποτα.
βασικα εαν μπορει κανποιος να βοηθησει η αποσταση 13e με 3e lnb με lnb ποσο σας ειναι ωστε να το φερω κοντα και μετα με το sat beeper να κεντραρω και μετα θα δω συχνοτητες για οριστικο.
για ψηφιακο αναλυτη δεν το συζηταμε 50 μου ζητησαν
me kentro 13 opos koitas to piato apo mprosta einai peripou sta 10 cm pio deksia sti raga . i raga prepei na exei mia klisi , peripou 10% psilotera apo to kentriko . 11554 h 27500 3/4 einai i syxnotita tou jsc ston 3d einai dvb/s kai arketa isxiri gia na kentrareis. oi s2 tis digea erxontai me xamilotero sima
Καλήμερα παιδιά.
Έχω ένα πιάτο 120cmστραμενο στον hot bird.
Θέλω να πιάσω και άλλους 2 δορυφόρους στις 3,1e και στις 9e.είναι εύκολο με αυτό το πιάτο;θα χρειαστώ πεδίομέτρο η με ένα μηχανηματακι που έχω και πιάνω σχετικά εύκολα τον hot bird θα γίνει η δουλεία μου;
Μένω στην Λεμεσό.Ευχαριστω
Πρέπει νΑ πάρεις δέκτη στη ταράτσα μαζί με μια μικρή τβ . 11727 Η27500 εύκολη συχνότητα στι9Ε,για τον 3Ε οι οδηγίες είναι παραπάνω . Γιa τις 9 ίσως θα ηταν καλό να πάρεις PNG με λεπτό feed
Λυπάμαι αλλά πολύ άτυχη επιλογή συχνότητας,που εξ άλλου είναι κάθετη κι όχι οριζόντια και είναι ολόϊδια μ'αυτήν του Hotbird...
Να προτιμήσεις την 11843 V 27500 (στον Hotbird είναι με SR 29900 κι επι πλέον σε DVB-S2/8PSK)
ή την 11938 H 27500 (στον Hotbird είναι με SR 29900).
Για το καλό μέγεθος του πιάτου σου καλά θα κάνεις να κεντράρεις στις 9E και όπως βλέπεις το πιάτο απο μπροστά
στα δεξιά (περίπου 1-2 cm) και λίγο πιό ψηλά απο το κεντρικό LNB και ελάχιστα πιό κοντά στην επιφάνεια του πιάτου θα βάλεις το LNB για τις 3.1E
και τέλος στ'αριστερά και σχεδόν κολητά στο κεντρικό LNB,λίγο πιό χαμηλά κι επίσης ελάχιστα πιό κοντά στην επιφάνεια του πιάτου
θα βάλεις το LNB για τον Hotbird.
Καλήμερα.
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας.
Έχω και κάποιες απορίες ακόμη.
Αν έχω στο κέντρο τις 9 πως θα στηριξω τα 2 LNB δεξια και αριστερα απο το κεντρικο lNB;
Το LNB για τον hotbird θα είναι καλύτερά να είναι λεπτο,η με κανονικό κάνω την δουλεία μου;
Θα μπορούσα να βάλω ένα monoblock LNB με διαφορά 4 ώστε να πιάνω τον hot bird 13και τον eutelsat 9 κεντρο και να βάλω ένα ακόμη LNB με βάση από την άλλη μεριά για τις 3.1 και αν ναι είναι εφικτό να συνδεθούν με diseqc διακόπτη αυτά τα δυο;
Και τελος εχω ένα dm500 κλώνο και σκεφτομαι να το αντικαταστήσω με ενα cloud-ibox,ποιο diseqc θα μου προτεινατε ;
Βάλε αναζήτηση για "βάσεις LNB" και ανάλογα με τη βάση στήριξης του δικού σου LNB
θα δείς τί σου ταιριάζει,δεν χρειάζεσαι monoblock ούτε λεπτό LNB.
Τον δέκτη που αναφέρεις δεν τον ξέρω,αλλά ένα απλό DiSEqC 4x1 τύπου 1.0
γύρω στα 6-9 € θα έκανε τη δουλειά σου,ή ανάλογα με τις απαιτήσεις βρίσκεις
πιό ακριβό,με κριτήριο τις λιγώτερες απώλειες σήματος σε db.
Δές εδώ για παράδειγμα έναν τέτοιο συνδυασμό απο ένα απ'τα δικά μου πιάτα (1.05 m) :
Dish-Nr4.jpg
Κέντρο : 0.8W
Αριστερά : 4.8E
Δεξιά : 4W
Στη δική σου περίπτωση η κλίση της μπάρας με τα LNB θα είναι μικρότερη
διότι οι δορυφόροι που ζητάς είναι πιό ανατολικοί.
Eyxaristo para poli gia tin voithea sou kai kalodexoumeni opoios mporei na boitheisei kai paliLopoin me xilia zoria katevasa ton 3D alla me parakentri lipsi ean evaza kentro den epiana me tipota osokai an piraksa azimouthio , polosi eixa sosti.Tora ti katafera? Kentro 13e 75% poiotita kai parakentra 3D alla oso kai an epeksa me to lnb pano apo 28% poiotita den petixa .ti lamaki kian stravosa ti kian to anevasa ti kian to katevasa.