2014-10-27 23.33.01.jpg2014-10-27 23.33.01.jpgκαλησπερα παιδια.συγνωμη για το οφτοπικ και αν πρεπει το ποστ μου ας μεταφερθει..
μετα τις τελευταιες βροχες φιλαρακι μου με φωναζει γιατι σημα τηλεορασης καπουτ..ανεβαινω σκεπη,ο ηλεκτ0γος τα χε μαζεμενα σ ενα παλιοκουτι,4 εξοδους,τον ενισχυτη... με το που ανοιξα το καακι παιζει να χυθηκαν 2-3 κυβικα νερο..ενα παλιοκουτι χωρις στεγανοποιηση κ με τρυπες χωρις ταπες..αποτελεσμα ο ενισχυτης καρβουνο.τον αλλαξα με καινουριο υλικο αλλα τιποτα.παιζει να συνδεεται καπου με καποιο τροφοδοτικο?oμολογω δε την εψαξα με καλωδια κλπ γιατι ειχε νυχτωσει.μπανισα καπου ψηλα ενα τροφοδοτικο, σιγουρα καμμμενο επισης αλλα σε τρομερα ψηλο σημειο..με τοζορι μπορεσα να ξεσυνδεσω τη φαση απο πανω γιατι εριχνε ασφαλεια..λετε να ειναι απο εκει η να παιζει απλως το ρολο του ανορθωτη για τα θυροτηλεφωνα..?(το ατομο επαθε χοντρη ζημια..)
τις εξοδους τις μαζευε σ ενα μεικτη κσι μετα περνουσε απ αυτον τον κακομοιρο ενισχυτη..συνδεεται με τροφοδοτικο αυτος καπου ρε παιδες?να να αυτο που ειδα ψηλα?η καμια σχεση..?
και παλι συγνωμη για το οφ τοπικ..2014-10-27 23.31.54.jpg
2014-10-27 23.31.59.jpg
2014-10-27 23.32.29.jpg
2014-10-27 23.32.39.jpg
αυτο που δειχνης στη φοτο ειναι ενισχυτης VHF kai UHF με ενσωματομενο τροφοδοτικο.μπενει σε μικρες εγκαταστασεις συνηθως για να μοιρασει σε 2-3 τηλεορασεις. παιζει να εχει γεμησει με νερο και ο διακλαδωτης μετα απο αυτον αν και οι περισοτεροι ειναι στεγανοι.
το ξερω τσεβε μου..ενισχυτης μοιραζει σε 4 σπιτια για την ακριβεια..αρα λες ν αρχισω να τσεκαρω τα υπολοιπα..πρωτα λεω να παρακαμψω τον διακλαδωτη και να δινω μια μια τις εξοδους..αλλιως τι αλλο να ναι..το κουτι πανω στην κεραια ισως..το καλωδιο..γιατι τβ δεν εχει κανενα σπιτι...
ο διακλαδωτης ηταν στο ιδιο κουτι..ομολογω οτι λογω ωρας δε τσεκαρα τι κ πως σ αυτον..αλλα αυτο το κουτι εγινε πραγματικα ενυδρειο.παιζει να την εφαγε και κατι αλλο στην εγκατασταση εκτος απο ενισχυτη-διακλαδωτη..?
Το κουτι που λες πανω στη κεραια με βαζει σε αλλες σκεψεις τι να ειναι ισως απλα μεικτης αν εχεις δυο κεραιες η ενισχυτης ιστου .αλλα αν ειναι ενισχυτης ιστου πρεπει να εχει κατω το τροφοδοτικοτου .αλλα εσυ εδειξες αλλο ενισχυτη στη φοτο.για δες τι ειναι πανω στον ιστο.
τελικα ηταν ο διακλαδωτης τσεβε...η κεραια ηταν οκ..
ενα κυτιο ηταν αυτο περιπου 5-6 μετρα απ τη κεραια,και καλα σε μερος να μη βρεχεται..παρεκαμψα τον διακλαδωτη,εδωσα ενα απ τα σπιτια κατευθειαν πανω στον ενισχ γραμμης τον καινουριο κι ολα τζιτζι..αυριο θα παω να τον περασω γιατι σημερα δε νιωθω το σαγονι μου απ το φακο στα δοντια!
ενισχυτη στου δεν ειχε παντως..ειχε τον γραμμης και τον διακλαδωτη μαζι μεσα σ αυτο το τρισαθλιο κουτι!
καλημερα , πιο ευκολο (με τις ιδιες συνθηκες) ειναι να πιασει κανεις τις 39 μοιρες η τις 16?
Όταν λες ίδιες συνθήκες τι ακριβώς εννοείς; Έχεις κάποιο διαθέσιμο πιάτο; Σε ποιά περιοχή θα κάνεις την εγκατάσταση; Θεωρητικά ευκολότερος δορυφόρος είναι ο 39οΕ (με 60άρι πιάτο κάνεις δουλειά), ενώ για τις 16οΕ θέλεις λίγο μεγαλύτερο (μάλλον 90). Όλα αυτά για Αθήνα.