Аз ли не мога да обясня или ти не ме разбираш .Имам карта на булсат v1 и от нея искам да си пусна линии към приемниците а не да продължавам да плащам на руснаците
Аз ли не мога да обясня или ти не ме разбираш .Имам карта на булсат v1 и от нея искам да си пусна линии към приемниците а не да продължавам да плащам на руснаците
Така купих феникса ,намерих карта (работеща пробвах я на ЕТ6000) инсталирах убунту 12.04 LTS четох какво четох и инсталирах SSH и proftpd ,опитах се да вляза от уиндоуса през ФТП но неми дава да копирам заради права.И сега ще се наложи да помагате но като на лаик защото съм много зле с линукса.А да свалил съм оскам като за моята машина но кое къде само бог знае и вие де но не и аз.
С какъв юзър се мъчиш да копираш? Копитай си нещата, в директория до която имаш достъп, примерно твойто хоме (home). После ще си преместиш файловете, е която директория си изкаш.
Друг вариянт е да, свалиш нещото което ти трябва, дирекно от интернет.
Изписването на http и точките е задължително.
Инсталирай си WinSCP и снего прехвърляш оскама в папка /home/твоя потребител След това разписваш конфигурационните файлове от линка трява да знаеш как е от темата. Правиш права на изпълнимия файл 755 изтегли си версия с webui и после ръчно стартираш оскама ./oscam -c /пътя до папката с конф файловете/ отваряй web и ако е прочело картата значи си 6 и си готов на 90% остава след това скрипта за автостартиране при рестарт.
Направих всичко това но оскам не изгрява и това е .Прерових отново всички теми но настройки за Феникса не намерих ,предполагам че са различни от настройките на дрймбокса.За днес приключвам защото вече ми се размазаха всички букви.
Като какъв Device се води SmartMouse/Phoenix? И как трябва да е вкл. на mouse или phoenix?Оскама го виждам но го пуснах по уиндоус.Това ми дава Cannot open device: /dev/sci0
A дали феникса не е комски (не казвам сериен, щото УСБ-четеца от едно положение нататък е пак сериен)? Ако да то `device = /dev/ttyS0'
Колега Geryl без познания по английски и линукс дистрибуция ще ти е трудно. Като гледам доста хора сме тука разбиращи не се мъчи ами на лични и се разберете някой да ти го направи. Ако знаеш руски има инфо много за убунту в руските форуми.
Защо убунту, а не дебиан - убунтуто използва много по нови пакети от дебиана също инсталацията му е по-проста, по често получава ъпдейти и има много информация за него, което е най-големият му плюс.
Оскама се пуска от директорията на потребителя без проблем
Другият вариант е купи си рутер с усб сложи му един openwrt после оскама и забиваш феникса в него така хем няма да ти бучи хем ток няма да гори.