аз смятам че нещо е станало в юзер или риидър кофидзите, ако си правил редакцията през уеб инфото
аз смятам че нещо е станало в юзер или риидър кофидзите, ако си правил редакцията през уеб инфото
Вкарах един ццкам рейдър, който да се инициализира и всичко захапа, но така и нямам обяснение защо започна да изчаква инициализирането на рейдърите. Ще взема наистина да преинсталирам, но поне за сега закърпих положението.
@ceco2000
Не знам за кой път трябва да обясня, че всичко работи на другият компютър при абсолютно същата конфигурация, няма една точка или запетайка разлика.
виноват до докзване на противното, като си толкова сигурен в конфиг фаъловете обърни сървърите ако не си го правил и виж да ли всичко ще си се оправи ако не преинстал и газ до ламарината
Жоро,дай някакво инфо до къде стигна.Интересно е като казус?
По казуса всичко е решено, оказа се, че няколко дена всичко ми е работило на магия на едната машина, а на другата продължава така да си работи. Оскама не може да работи ако имаш 20 Н линии и една Ц линия за кеш, ако клиентите се свързват само по нюкамд протокол, трябва да има една нормална Ц линия или някой от юзърите да е вързан по ццкам протокол и да дава заявки.
На втората машина въпреки, че магията още се случва, взех мерки и сложих и там една нормална Ц линия, да няма изненади.
Има логика в това.Все пак Н и Ц линийте са от две отделни секций в оскама.
От един момент нататък кеша нарастна много, казах си сигурно хората с които разменям са си увеличили техният, но май се оказва друго.
През кеша се завъртат някакви нулеви ключове, които го увеличават само като размер и не се отваря нищо през тях.
Вижте какво ми написа един от колегите с които разменям.
Hello.
I already send you only 963 caid.
Unfortunately I have problems too due to empty ecm. I am getting from everyone empty ecm and I am resending myself to others. Bad bad thing because this causes black screen.
I am using patched oscam version which should improve oscam cacheex but don't see anything improved. If you know anything to tune my settings please send me a message.
Съвсем скоро ще имаме пълен контрол над кеша (за по-нетърпеливите, може и веднага). През последните седмици, група ентусиасти пишат усилено пачове за cacheex модула. Пачовете са публични и са достъпни, желаещите може да ги пробват (за справки: стриймборда). Все още няма официален билд, но който иска може да си компилира собствен (компилирането на пач към основния билд става така), като към него добави и новите пачове. Добавени са допълнителни настройки към трите основни файла конф, сървър и юзер. С пачнатия осксам кеша вече може да се филтрира не само от четеца, а и от юзерскте настройки, може да се задава време на изчакване за всеки caid по отделно. Един от най-дейните участници в съставянето на новите опции, написа, че след добавянето им, hits при него е надхвърлил 90%.
Колкото до нулевите фейкове, те вероятно се генерират от четци които са без настроен параметър: "ecmwhitelist"
Има развитие по темата за натоварването на компютъра от кеша http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post974723
Компилирах последният svn
Забелязах в версиите около 8100 странен бъг, когато гледате от кеша един след известно канала замръзва и трябва превключване, за да се оправи.
Забелязах интересна промяна в кода:
Обнових и се оказа че предишният проблем не съществува вече.Changeset 8114 for trunk
Tryfix Ticket 3061: cache-ex mode 3 CCcam
Cache-ex is only pushing out, so never receive from other side = disconnect
Прикачвам версията за компютър.