flm fillestari, e aktivizova plugin_mcas.s dhe kanalet e pakets franceze TNT pononin ne rregull me celesa, po ashtu dhe te canalsat! por celesat biss nukarrita ti vej ne pune, aty ishte rubrika e BISS dhe u mundova ta vej manualisht per idman tv por nuk e hap! po ashtu dhe per irdeto 2 nuk arrita ta vej ne pune!
guida ne italisht per ndryshimin e boot nga spark ne enigma 2 dhe instalimi i enigma2
Pershendetje!
A mund te me ndihmoje ndonjeri: para disa ditesh kam blere nje GM Spark Reloaded dhe kam instaluar imazhin e fundit te HDMU versionin 10630. Kam provuar disa here te flashoj version tjeter por gjithmone me del 7 70 ne LCD (USB eshte Kingston dhe e formatuar fat32). Ka ndonje mundesi te fshihet fare enigma2 (kam provuar reset nga Spark me opsionin Load Defaults por enigma2 nuk eshte fshire)?
Pershendetje
Po ka mundesi ta fshish enigmen permes ketij plugin qe ka postuar OVES12 http://www.satsupreme.com/showthread...plex)/page9#89 . Por duhet te kalosh nga sistemi spark qe ta besh kete.
Te njejtin problem e kam pas edhe une me Amiko Alien, pra pervec nje imazhiE2 nuk me merte asnje tjeter. Une ndonese e fshiva E2 permes atij plugin, nuk arita te kem rezultat. Pra nuk me merrte asnje imazh tjeter.
Ajo qe bera ishte se ate imazhin E2 qe me merrte e ngarkova sa munda. Pra fillova ti fus plugin, emulatore etj, kot me kot derisa imazhi nuk mbante me. Pas kesaj filoj ti merte imazhet e tjera. Ne fillim ata me permasa me te vogla si 40-50MB e pastaj edhe ata me permasa me te medha deri 80MB. Megjithate nuk them dot me siguri nese ishte konkretisht ky shkaku i regullimit te problemit.
Megjithate ti provoje njehere ta fshish E2 se mbase te zgjidhet problemi.
KLM
Flm, do e provoj dhe do tju them si shkoi
nje tjeter guide per te rekuperuar imagine spark
kjo procedure eshte e vlefshme per dekoder me sistemin spark dhe duhet te kesh imagine duhur per dekoderin tuaj
shikim te kendshem
Meqe sot pata pak kohe provova disa nga celsat BISS ne Spark. Perzgjodha disa prej kanaleve qe i kane celsat BISS gjate gjithe kohes aktiv ne satelite te ndryshem dhe te gjithe ata qe testova hapeshin.
Testet i bera permes pultit.
Persa i perket Idman TV nuk mundej ta provoja se frekuenca e tij ben pjese ne ato te East ne 42°E dhe une keto frekuenca ketu ku banoj nuk i kap dot. Kap vetem ato te West ne 42°E, por ketu duhet me prit kur ka ndonje ndeshje me i provu.
Menyra e futjes eshte keshtu:
2600 11045 0002 6BA1E5F174BBCAF9 ku 11045 eshte frekuenca e kanalit perkates dhe 0002 eshte SID (Sevice ID) i kanalit pekates vetem se ky duhet ne Heximal dhe jo ne Decimal sic thuhej ne materialin qe postova me heret. Perjashtim bejne vetem ata SID qe jane nga 1 - 9 sepse kata gjate konvertimit marin te njejten vlere. Pra nqs KETU shikon SID e nje kanali qe eshte 1, 2 apo 9 ateher ne Service ID do shkruash 0001 apo 0009. Nqs SID e kanaleve me BISS nuk e gjen dot direkt ne Heximal atehere mund te perdoresh ket faqen KETU per konvertimin e SID nga Decimal ne Heximal. Nqs fjala vjen SID ne Decimal i Idman TV eshte 11 aty ku lexon Convert do shkruash 0011 dhe pasi te klikosh ne hexdecimal do te dali b, ne kete rast do shkruash ne Service ID 000B.
Celsi BISS per Idman TV do te dali keshtu:
idman.png
Per celsin ne vetevete nuk jam i sigurte nese eshte ai qe shikon ne foto se sic te thashe sinjalin e Idman nuk kam mundesi ta kap dhe keshtu nuk mund ta provoj nese celsi eshte funksional apo jo. Per SID jam i sigurte qe ashtu duhet te jete.
Peshendetje! Kam dy probleme;
1- ne Golden Media Spark triplex, kur e qoj tek sky fusball bundesliga, psg kur ka ndeshje dua te shoh nje ndeshje, me option per te kaluar tek ndeshja tjeter, nuk hapet kanali, pra me kalu psg nga bajern-shtutgard tek borusia-shalke, nuk funksionon! Cfare duhet te bej?
2- kanalin idman tv ne turksat nuk mund ta hapu ne biss, tjeret hapen si sh az tv, te idman kam vendos 2600 10965 5 3453450034534500 por nuk hapet?