Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 48 of 101 FirstFirst ... 233843464748495053587398 ... LastLast
Results 471 to 480 of 1001

Thread: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

Contributing Member
    Uploads
    1

Re: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

kete problem e kam edhe une me amiko alie2 ne sistemin spark nuk punon qendron ne boot, si te veproj te hedh version spark te vjeter ose ne sistemin enigma2 me image hdmu, si te veproj te shkarkoj CCam sepse vetem me emulator mgcamd 1.35 ka ne panel une linjat i kam ne ccam, kur aktivizoj mgcamd 1.35 linjat e ccam i vendos ne var/keys/ ccamdlist dhe me hapen te gjitha bouqets vetem ato kanalet e dga qe kane mbetur nuk hapen

2. Advertise Here
    VIP Member durresi's Avatar
    Uploads
    329

Re: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Pershendetje

Mua me ndodhi dje ko puna e bllokimit te sparkut, ne Amiko Alien 8900 pa e ditur kete informacionin e shkakut nga weather forecast.
    Me nxirte vetem oren ne display dhe pulti nuk reagonte fare. Mendova se ishte nje bllokim i zakonshem i sparkut, thjesht i hodha imazhin qe e rikthen ne gjendjen fillestare dhe boxi u shbllokua.

Por sot po ve re se nuk mund te shkarkoj online. Nderkohe qe dje pas rikthimit te sparkut shkarkova online firmwaren 1.2.63.

A mund te konfirmoni nese e kam vetem une kete problem apo eshte dicka e pergjithshme qe lidhet me Amikot ???
    Problemi eshte i pergjithshem, dje ka pas nje Bllokim total te sparkut se dhe nje miku tim dje i ishte bllokuar dhe i dilte vetem ora ne display...

Moderator kapoaug's Avatar
    Uploads
    18

Quote Originally Posted by efenberg View Post
    kete problem e kam edhe une me amiko alie2 ne sistemin spark nuk punon qendron ne boot, si te veproj te hedh version spark te vjeter ose ne sistemin enigma2 me image hdmu, si te veproj te shkarkoj CCam sepse vetem me emulator mgcamd 1.35 ka ne panel une linjat i kam ne ccam, kur aktivizoj mgcamd 1.35 linjat e ccam i vendos ne var/keys/ ccamdlist dhe me hapen te gjitha bouqets vetem ato kanalet e dga qe kane mbetur nuk hapen
    Perdor Oscam_ymod HDMU. vetem ajo i hap te gjitha paketat ne E2 me image Hdmu.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by durresi View Post
    Problemi eshte i pergjithshem, dje ka pas nje Bllokim total te sparkut se dhe nje miku tim dje i ishte bllokuar dhe i dilte vetem ora ne display...
    Durresi faleminderit per infon.
    Problemi eshte se une e zgjidha punen e bllokimit qe dje, pa e ditur qe ishte problem i pergjithshem. Pra thjesht bera rutinen e perhershme sa here me bllokohet sparku.
    Ajo qe me habit eshte fakti qe dje ne darke pasi e regullova sparkun mundja te shkarkoja online ndersa sot edhe pse sparku eshte OK nuk po mundem te shkarkoj online.

Me sa duket eshte problem i pergjithshem.

Uploads
    115

Quote Originally Posted by efenberg View Post
    Per pjesen e pare qe ka lidhje me sparkun, te materiali qe ka postuar BIG BOBI nje faqe me pare ke imazhin spark qe te duhet per amiko alien2.
    Per pjesen e dyte ne E2 edhe une jam ne te njejtin mendim me kapoaug qe eshte me mire me i hedh oscam ymod

Moderator kapoaug's Avatar
    Uploads
    18

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Durresi faleminderit per infon.
    Problemi eshte se une e zgjidha punen e bllokimit qe dje, pa e ditur qe ishte problem i pergjithshem. Pra thjesht bera rutinen e perhershme sa here me bllokohet sparku.
    Ajo qe me habit eshte fakti qe dje ne darke pasi e regullova sparkun mundja te shkarkoja online ndersa sot edhe pse sparku eshte OK nuk po mundem te shkarkoj online.

Me sa duket eshte problem i pergjithshem.
    Edhe une e provova por nuk ka akses tek serveri online spark. por gjithsesi dekoderi punon shume mire.

VIP Member OVES12's Avatar
    Uploads
    1,123

Per te gjithe ata qe kane probleme me sparkun,duhet qe me ftp ose dcc te caktivizojne nje plugin Software versions with weather plugin sepse ky plugin i ben probleme sparkut.

Contributing Member kapia's Avatar
    Uploads
    1

ne faqja zyrtare alien amiko ka dale dhe firmware i fundit dmth 1.2.65 , i cili rregullon cdo anomali te shkaktur se fundmi nga plug weather, ne ky link ju kujtoj qe ky flashim zgjat deri ne 10 minuta mos tentoni ta fikni dekoderin gjat procedures! shkarkoni firmware 1.2.65 dhe kalojeni me usb ne dekoder sepse me spark online ende nuk funksionon
    procedura e flash eshte;
    1-formato usb dhe ne usb e krijo folder SPARK ,brenda te folderi hidh ato qe shkarkove (pasi e ke nxjere nga .RAR)
    2-fut usb tek dekoderi, dhe me pas ndize duke mbajtur butonin OK shtypur deri sa ne ekran te dali FORCE, leshojeni butonin OK dhe shtyp butonin CH+, kur ne led e dekoderit te dale SPARK me pas shtyp V+ dhe lerini dekoderin te kryj flashimin ,

Uploads
    115

Metoda e hedhjes se firmware se re permes USB apo PC pa e fikur dekoderin.

Ne shumicen e rasteve firmwaret e reja te sparkut dalin me heret ne faqe te ndryshme sesa online ne sistemin spark. Kjo metode eshte shume e shpejte. Vetem 3 - 4 minuta.

Menyra I permes USB

1. USB e formatuar ne fat32
    2. Unzip firmwaren e re te sparkut
    X.png
    3. Vendosim folderin(verdhe) te firmware ne USB
    4. Me dekoderin ndezur vendosim USB ne porten usb te dekoderit
    5 Me pult shkojme ne Menu -> File list
    1.JPG
    6. ketu shkojme te Software
    2.JPG
    7 ketu selektoj firmwaren e re dhe ne pult shtyp butonin BLU(Upgrade)
    3.JPG
    8. brenda pak sekondash procesi nis dhe presim deri sa te perfundoje.
    4.JPG
    9. Per 3-4 minuta procesi perfundon dhe boxi restartohet vete.
    5.JPG

Menyra II nga PC.
    Kjo menyre aplikohet ne rast se kemi bere share nje folder ne PC dhe Mount ne Spark:
    http://www.satsupreme.com/showthread...691#post996691

1. Unzip firmwaren e re te sparkut
    2. Vendosim folderin(verdhe) te firmware ne folderin qe kemi bere share ne PC
    3. tani vazhdoj me pikat 5, 6, 7 & 8

Kjo e dyta eshte edhe menyra qe parapelqej me teper.
    Sa here qe me duhet te kryhej veprime te tilla nuk e perdor USB, por thjesht aktivizoj Status dhe kur skam pune e caktivizoj.
    6.png

Meqe ka probleme me fotot direkt ne faqe, po e fus edhe ne pdf

VIP Member OVES12's Avatar
    Uploads
    1,123

po ju postoj disa Mgcamd te testuar ne GM 990 + Triplex me imagin PKT

v1.35
    v1.35a
    v1.38
    v1.38c
    Attached Files Attached Files

Advertise Here