Si mund te regjistrohesh ne superitv ne amiko alien per te pare tv me internet .
Si mund te regjistrohesh ne superitv ne amiko alien per te pare tv me internet .
Pėrshėndetje!
Kam dy ditė qė kam blerė njė amiko alien 2 twin, e kam konfiguruar me wifi pasi i futa tė gjitha plugin kam aktivuar disa, si oscam, oscam4spark tools etj.
Doja tė provoja oscam (gjeta njė n line, newcamd nė forum e cila funksionon sepse e kam testuar me programmin line tester). Meqėnėse ju thoni se cccam nuk punon nė amiko atėherė nuk i futa fare kėsaj pune e shkova direkt tek oscam. Ndoqa shembullin e ovesit dhe vendosa me ftp tek tuxbox oscam.server n line nė kėtė mėnyrė: [reader]label = oscam
enable = 1
protocol = newcamd
device = s1.****.tv,3020
key = 0102030405060708091011121314
user = ***
password = ***
inactivitytimeout = 1
reconnecttimeout = 0
caid = 1702
group = 1
mė pas aktivoj plugin oscam4spark tools, dhe oscam bėj restart dekoderin por nuk hapet asgjė. Dmth n linet ishin pėr c*nalsat.
Kontrolloj nė web statusin dhe kur e vendos tek njė kanal i c*nalsat mė del connected dhe caid serverid i atij canali vetėm se kanali nė dekoder nuk hapet.
Filet e tjera pėr oscam tek tuxbox nuk i kam ndryshuar, vetėm oscam.server kam ndryshuar. Sipas juve kam vepruar mirė dhe ėshtė linja e ngarkuar apo nuk punon apo gaboj unė. Doja tė thosha se kur e ēoj tek austrias*t nė dekoder hapen canalet dhe nė web del e njėjta gjė, connected ndėrsa c*nalsat jo.
ps. Pėrdor sistemin spark dhe jam fillestar sepse ėshtė dekoderi i parė linux qė kam
Flm
ok mos tju lodh kot, provova njė linjė tjetėr dhe me tė njėjtat konfigurime u hap vetėm se rri disa minuta dhe ngec, duhet tė lėvizėsh kanal pėr tė funksionuar
Mire eshte me perdor vetem nje emulator dhe jo dy pararelisht. Mendoj se punon me lehte me nje emulator, te pakten keshtu eshte perceptimi im.
Psh; vetem oscam4spark_tools.s mjafton se edhe ke mundesi te shofesh se cila linje eshte aktive ose jo. Nuk eshte i domosdoshem me u aktivizu edhe oscam. Pra aktivizo ose njerin ose tjetrin.
Nqs linjat jane publike nuk mund te presesh shume, eshte normale te kene nderprerje.
KLM
flm fillesatri, jam nė fillim edhe nuk e dija qė oscam4spark tools pėrdoret vetėm pa ndihmėn e plugit oscam pėr kėtė i kam aktivizuar tė dyja. Tani do ti bėj jo aktive ato emulatore qė nuk mė duhen sepse nuk e dija cilėn mund tė vendosja dhe i vendosa tė dyja :D
Edhe diēka, enigma2 kam provuar hdmu dhe pkteam image pėr alien 2 por nuk mė janė dukur dhe aq mirė, dmth sikur spark ėshtė mė i kompletuar dhe ka mė shumė opsione, nuk e di ēfarė ka enigma2 mė shumė nė amiko alien qė flitet kaq shumė pėr tė por unė me aq pak sa e testova, si fillestar qė jam, mė duk me mė pak opsione se spark. Vetėm njė gjė tė mirė kishte, mėnyrėn e editimit dhe shfaqjes qė kanaleve, pėr kėtė gjė spark lė pėr tė dėshiruar, ndėrsa enigma ishte mirė pėr kėtė. Mua nė enigma, si me hdmu, si me pkteam mė ėshtė bėrė reboot nja 10 herė nė dy orė (edhe pėr kėtė nuk mė pėlqen). Mė falni se u zgjata shumė dhe flm edhe njė herė pėr kėshillėn fillestari
doja tė bėja njė pyetje. Spark pėrdoret si client pa bėrė ndėrhyrje nė router (unė e kam lidhur spark me routerin direkt, me usb wifi). Dmth duhen hapur portat apo vetėm kur bėn server duhen hapur portat
flm fillestari!
Tjetėr problem tani me spark, tė gjitha tp qė kanė brenda kanale hd kanė sinjal tė dobėt ose mė mirė qė ulet nė 9 % dhe ngrihet menjėherė nė 45% pastaj brenda njė sekonde ndodh e njėjta gjė. Tė ka ndodhur ndonjėherė kjo me spark? Nė enigma nuk e kam provuar nėse ėshtė e njėjta gjė por mė duket gjė e ēuditshme. Listat i kam bėrė me dog settings dhe settings maker, e njėjta gjė me ty dyja, vazhdon problemi
Provoje njehere ta heqesh kabullin e antenes, te heqesh dekoderin nga priza. Me dekoder te fikur futi fishen e antenes dhe ndiz dekoderin.
Me ka ndodhur edhe mua nja dy here kjo pune kur i kam hequr kabullin e antenes dhe e kam vendos prape ne kohen qe ka qene aparati ndezur.