Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 98 of 101 FirstFirst ... 4873889396979899100 ... LastLast
Results 971 to 980 of 1001

Thread: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

Member redi 95's Avatar
    Uploads
    0

Re: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

Rofsh Fillestar!
    Problemi qendronte tek mendja ime kur me dilte menuja me gjuhet une shtypja ok
    dhe normale qe nuk levizte ,pastaj shtypa butonin Jeshil dhe vazhdova me procedurat
    Tani kam nje problem tek plugins nuk me del asnje gje pervecse Calculator
    dhe asnje plugins tjeter ,me ane te Flash FXP vendosa emu dhe keys
    po nuk me dalin ne aparat,bezdi e kini te me shpjegoni se si vendosen
    koka me eshte bere corape.Rofsh per ndihmen

2. Advertise Here
    VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Re: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

Quote Originally Posted by redi 95 View Post
    Rofsh Fillestar!
    Problemi qendronte tek mendja ime kur me dilte menuja me gjuhet une shtypja ok
    dhe normale qe nuk levizte ,pastaj shtypa butonin Jeshil dhe vazhdova me procedurat
    Tani kam nje problem tek plugins nuk me del asnje gje pervecse Calculator
    dhe asnje plugins tjeter ,me ane te Flash FXP vendosa emu dhe keys
    po nuk me dalin ne aparat,bezdi e kini te me shpjegoni se si vendosen
    koka me eshte bere corape.Rofsh per ndihmen
    http://www.satsupreme.com/showthread...44#post1036444 keta jane pak te vjeter, por une nuk kam sh kohe sot qe te kerkoj te tjere edhe tani me nje dore po shkruaj e me tjetren po merrem me pune te tjera. (shaka)
    Per ti futur ne spark nxirre nga rari dhe dosjen e verdhe me emrin plugin fute ne USB dhe USB fute ne aparat.... kaq
    Te del vete tabela ne ekran qe te pyet nese do ti shkarkosh apo jo plugin jepi PO dhe po vete aparati restartohet..... Kaq eshte...

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by redone74 View Post
    ka ndonjeri ne perdorim amiko mini hd se ?dhe si punon si decoder?flmn

^^??????? ku mund te shkarkoj emu dhe firm?? flmn

Uploads
    115

Quote Originally Posted by redone74 View Post
    ^^??????? ku mund te shkarkoj emu dhe firm?? flmn
    Ketu te kjo teme flitet per apartet dualboot, pra qe punojne me sistemin Spark dhe Enigma2.
    Nuk besoj se ky lloj boxi ka lidhje me kete teme. Gjithsesi shiko njehere ketu (aty ku lexon link2)

Per me shume duhet te pyesesh te kjo tema http://www.satsupreme.com/showthread...iHD-etj/page92
    se te kjo teme qe ke bere pyetjen nuk do te marresh dot pergjigje.

Member perdorues's Avatar
    Uploads
    1

Dua te bej te dyja pra te ngarkoj edhe spark me versionin e firmaware te fundit te tij.

Une e perdor me E2 per dy arsye: 1. Kam oscam, 2. Listat e kanaleve update lehtesisht me E2

Mendova ta bej dual boot, pra edhe me spark se me E2 plugins jane te dobeta. Konkretisht me E2, mungon IPTV, si dhe browser.

Me E2 eshte shume stabel per broadcasting TV, por meqe eshte marres i prodhuar per spark, besoj se keto opcionet e tjera IPTV, browser jane me kompatibel...

Pra nqs ka ndonje tutorial apo ndonje "manual per idiotet" qe te fus firmware te fundit te spark tek GM Triplex do me ndihmonte.

Edhe nje pyetje, pse nuk mund te bej nje "full backup" te imazhit qe kam?

Uploads
    115

Quote Originally Posted by perdorues View Post
    Dua te bej te dyja pra te ngarkoj edhe spark me versionin e firmaware te fundit te tij.

Une e perdor me E2 per dy arsye: 1. Kam oscam, 2. Listat e kanaleve update lehtesisht me E2

Mendova ta bej dual boot, pra edhe me spark se me E2 plugins jane te dobeta. Konkretisht me E2, mungon IPTV, si dhe browser.

Me E2 eshte shume stabel per broadcasting TV, por meqe eshte marres i prodhuar per spark, besoj se keto opcionet e tjera IPTV, browser jane me kompatibel...

Pra nqs ka ndonje tutorial apo ndonje "manual per idiotet" qe te fus firmware te fundit te spark tek GM Triplex do me ndihmonte.

Edhe nje pyetje, pse nuk mund te bej nje "full backup" te imazhit qe kam?
    Po perpiqem ti marre me radhe:
    Per te kaluar nga E2 ne sistemin Spark:
    1. fike aparatin me butonin qe ka mbrapa
    2. me nje nga gishtat e dores se majte shtyp (dhe mbaje shtypur) butonin OK qe ndodhet ne pjesen ballore te aparatit
    3. duke e mbajtur te shtypur butonin OK, me doren tjeter ndiz aparatin me celsin qe ka mbrapa
    4. mos e lesho butonin OK deri ne çastin qe ne pjesen ballore te aparatit(Display) te lexosh 'FORC' Vetem kur te shfaqet 'FORC' lesho buton OK
    5. po ne pjesen ballore te apratit shtyp butonin Ch+ dhe do te lexosh 'SPARK'
    6. pasi te lexosh fjalen SPARK shtyp nje here butonin OK dhe prit derisa aparati te kaloi vete ne sistemin Spark (duhen disa çaste)
    Me qarte shiko kete materialin ne gjuhen angleze

Per te ngarkuar firmwaren e re te sparkut ka disa menyra. Per me shume shiko keto variantet ketu:
    1. http://www.satsupreme.com/showthread...33#post1005033
    2. http://www.satsupreme.com/showthread...12#post1031012

Oscam ka edhe Sparku po ashtu si edhe enigma2
    Per listat e kanaleve eshte e vertete qe E2 i ka shume lehte per ti ngarkuar e shkarkuar dhe Sparku ka probleme qe ne kendveshtrimin tim jane te renda.
    Jane probleme te renda kur behet fjale per lista te komplikuara si fjala vjen per Motor apo 16 pozicione satelitore se per 4 apo 5 satelite nuk jane shume problematike.

Nuk e kuptoj, si mungon IPTV me E2 ???????????
    Nuk kuptoj gjithashtu, si mungon browser me E2 ????????????

Tani me kete frazen 'manual per idiotet' e ke tepruar ca, se indirekt na fyhen te gjitheve. Padija nuk eshte idiotesi. Te mos dish dicka ne nje fushe te caktuar nuk eshte turp e aq me teper te konsiderohet si idiotesi. Dhe tek e fundit manualet jane nje, si per te paditurit ashtu edhe per te diturit.

Full backp imazhit E2 mund ti besh me kete metoden ketu: http://www.satsupreme.com/showthread...63#post1020963 Po te kjo faqe nje post me larte ke edhe nje tuto tjeter per flashimin E2 kur je ne sistemin Spark

PS: se harova qe firmwaren e re te sparkut mund ta ngarkosh edhe online permes pultit. Vete nuk e preferoj. Preferoj me teper metodat manuale.

Member perdorues's Avatar
    Uploads
    1

Question Spark per GM Triplex

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Po perpiqem ti marre me radhe:
    Per te kaluar nga E2 ne sistemin Spark:
    1. fike aparatin me butonin qe ka mbrapa
    2. me nje nga gishtat e dores se majte shtyp (dhe mbaje shtypur) butonin OK qe ndodhet ne pjesen ballore te aparatit
    3. duke e mbajtur te shtypur butonin OK, me doren tjeter ndiz aparatin me celsin qe ka mbrapa
    4. mos e lesho butonin OK deri ne çastin qe ne pjesen ballore te aparatit(Display) te lexosh 'FORC' Vetem kur te shfaqet 'FORC' lesho buton OK
    5. po ne pjesen ballore te apratit shtyp butonin Ch+ dhe do te lexosh 'SPARK'
    6. pasi te lexosh fjalen SPARK shtyp nje here butonin OK dhe prit derisa aparati te kaloi vete ne sistemin Spark (duhen disa çaste)
    Me qarte shiko kete materialin ne gjuhen angleze

Per te ngarkuar firmwaren e re te sparkut ka disa menyra. Per me shume shiko keto variantet ketu:
    1. http://www.satsupreme.com/showthread...33#post1005033
    2. http://www.satsupreme.com/showthread...12#post1031012

Oscam ka edhe Sparku po ashtu si edhe enigma2
    Per listat e kanaleve eshte e vertete qe E2 i ka shume lehte per ti ngarkuar e shkarkuar dhe Sparku ka probleme qe ne kendveshtrimin tim jane te renda.
    Jane probleme te renda kur behet fjale per lista te komplikuara si fjala vjen per Motor apo 16 pozicione satelitore se per 4 apo 5 satelite nuk jane shume problematike.

Nuk e kuptoj, si mungon IPTV me E2 ???????????
    Nuk kuptoj gjithashtu, si mungon browser me E2 ????????????

Tani me kete frazen 'manual per idiotet' e ke tepruar ca, se indirekt na fyhen te gjitheve. Padija nuk eshte idiotesi. Te mos dish dicka ne nje fushe te caktuar nuk eshte turp e aq me teper te konsiderohet si idiotesi. Dhe tek e fundit manualet jane nje, si per te paditurit ashtu edhe per te diturit.

Full backp imazhit E2 mund ti besh me kete metoden ketu: http://www.satsupreme.com/showthread...63#post1020963 Po te kjo faqe nje post me larte ke edhe nje tuto tjeter per flashimin E2 kur je ne sistemin Spark

PS: se harova qe firmwaren e re te sparkut mund ta ngarkosh edhe online permes pultit. Vete nuk e preferoj. Preferoj me teper metodat manuale.
    Te falenderoj

"Manual per idiote" bera nje perkthim nga anglishtja "The idiots guide" po ne shqip tingellon keq... Ta perktheja "manual per fillestare" me tingellonte me keq qe te fusja nickname tuajin, sepse ti vetem fillestar nuk je. Gjithsesi te falenderoj edhe njehere per ndihmen.

Tek E2 plugins i IPTV si dhe browser punojne shume keq, dmth bllokohet receiver dhe ben re-boot.

Prandaj mendova te kaloj ne spark se ndoshta punojne me mire. E spark dua ta perdor vetem per keto dy gjera.

Tani nqs mundesh te me dergosh nje backup te sparkut qe ti perdor, do me ndihmoje edhe me shume

Uploads
    115

Re: Spark per GM Triplex

Quote Originally Posted by perdorues View Post
    Te falenderoj

"Manual per idiote" bera nje perkthim nga anglishtja "The idiots guide" po ne shqip tingellon keq... Ta perktheja "manual per fillestare" me tingellonte me keq qe te fusja nickname tuajin, sepse ti vetem fillestar nuk je. Gjithsesi te falenderoj edhe njehere per ndihmen.

Tek E2 plugins i IPTV si dhe browser punojne shume keq, dmth bllokohet receiver dhe ben re-boot.

Prandaj mendova te kaloj ne spark se ndoshta punojne me mire. E spark dua ta perdor vetem per keto dy gjera.

Tani nqs mundesh te me dergosh nje backup te sparkut qe ti perdor, do me ndihmoje edhe me shume
    Edhe mua kjo pershtypje me eshte krijuar qe IPTV punojne me mire ne Spark, natyrisht ato IPTV qe mund ti suportoje Sparku. Ky eshte mendimi im per aq pak prova qe kam bere me IPTV se nuk para i preferoj.
    Per sa i perket backupit te Spark, ai nuk eshte me shume se Plugin+Emu dhe liste kanalesh apo ndonje detaj tjeter qe s'me bie nder mend tani. Pra nuk kemi te bejme me backup si te imazhet E2.
    Vetem plugin(qe perfshijne edhe emulatoret) te duhen si edhe nje liste kanalesh.
    Une kam disa kohe qe nuk merrem sh me boten satelitore, jo per shkak te zbehjes se pasionit por per mungese kohe. Keshtu qe edhe vete nuk kam rinovuar as plugin e as listen e kanaleve.
    Gjithsesi po te kjo faqe ne postin 975 jane plugin te shumte si edhe emulatoret, te cilet jane ca te vjeter, megjithate pasi te hedhesh ata plugin, ti mund te shtosh emu te rinj apo te heqesh emu te vjeter permes DCC apo filezilla.
    Listen e kanaleve mund ta krijosh vete permes prog. SettingMaker2.6.
    Po hedh versonin origjinal te ketij prog edhe nje version tjeter te rregulluar, ku kam hequr satelitet qe per mua jane te panevojshem si edhe menyren baze te perdorimit te cilen e kam derguar kohe me pare por qe sot e rishikova duke korigjuar gabimet e meparshme.
    Attached Files Attached Files

Contributing Member kapia's Avatar
    Uploads
    1

me ndodhet nje alien amiko triplex dua nje imazh ne enigma.kam provuar disa por pasi e mer imazhin e nxjer boot dhe nuk hapet,me ndihmon njeri_?

Senior Member milan66's Avatar
    Uploads
    0

Kam aparat GoldenMedia Triplex Hd Sti7162, ju lutem nese dikush ka provuar a mund te behet e mundur qe ky aparat te punoje edhe me doscam, ju pershendes, Tung:

Advertise Here