Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 65 of 101 FirstFirst ... 154055606364656667707590 ... LastLast
Results 641 to 650 of 1001

Thread: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

Senior Member
    Uploads
    2

Re: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

flm fillestari,
    nė fakt kėto i kam bėrė, nuk e di pse kam probleme me disa paketa, zgjidha problemin e spanjės 19 est por tani kam probleme me s'ky dhe pr'imafila 13 est, probleme qė mė pėrpara nuk i kisha. tr'ing dhe dg janė nė rregull, s'ky mė jep probleme, bllokohet rreth 30 sec dhe pastaj fillon punon prapė, sidomos kanalet pri'mafila. ke ndonjė sygjerim pėr parametrat e tjerė tė mg_cfg, psh. B mė funksionon vetėm tek 06 ose 11, P vetėm tek 2 prapė nqs. ndėrroj B 06 me 11 ka tė njėjtin problem, nqs. ndėrroj P me 0 nuk hapet asgjė.
    klm

2. Advertise Here
    VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Re: Spark Box: Golden Media, Amiko 8900 HD & Amiko Alien2, Edison Argus, SAB, etj

Quote Originally Posted by danilo View Post
    flm fillestari,
    nė fakt kėto i kam bėrė, nuk e di pse kam probleme me disa paketa, zgjidha problemin e spanjės 19 est por tani kam probleme me s'ky dhe pr'imafila 13 est, probleme qė mė pėrpara nuk i kisha. tr'ing dhe dg janė nė rregull, s'ky mė jep probleme, bllokohet rreth 30 sec dhe pastaj fillon punon prapė, sidomos kanalet pri'mafila. ke ndonjė sygjerim pėr parametrat e tjerė tė mg_cfg, psh. B mė funksionon vetėm tek 06 ose 11, P vetėm tek 2 prapė nqs. ndėrroj B 06 me 11 ka tė njėjtin problem, nqs. ndėrroj P me 0 nuk hapet asgjė.
    klm
    Po me oscam i ke provuar linjat??
    Personalisht me kete aparat vetem me oscam s'kam probleme. Me emulatoret e tjere duke perfshire edhe mgcamd kam probleme.
    Ne fillim kur mora kete tip aparati perdora mgcamd meqe lexova se mgcamd ishte 'mrekullia vete' per kete lloj aparati, por qe ne momentet e para vura re se mgcamd, apo i ashtuquajturi cccam nuk funksiononin hic mire me kete dekoder, te pakten flas per linjat e mia.
    Personalisht kam goxha kohe qe s'merrem me as me mgcamd e as me cccam. E vetmja gje qe testoj me kete aparat jane oscam te ndyshem si ne spark, ashtu edhe ne E2.
    KLM

Senior Member
    Uploads
    2

e ke fjalėn pėr oscam4spark tools? sepse qė aty e kam provuar ti vendos linjat (sipas atyre file qė ke shpjeguar ti nė kėtė thread). I vendos nė oscam.server por nuk bėj asgjė tjetėr, kaq di tė bėj dmth. Nuk e konfiguroj oscamin, nuk di ku ti "fus duart" pėr ta konfiguruar. Pasi bėj kėtė vete aktivizoj nga tė gjithė plugin vetėm oscam4spark por asnjė kanal nuk hapet. Mgcamd besoj se ėshtė i pakonfigurueshėm pėr tė gjitha kanalet. Njėherė funksionojnė ca kanale, ndryshon ndonjė gjė, punojnė ca tė tjera e nuk punojnė ca tė tjera, mesa duket ėshtė si thua ti, nuk ėshtė stabėl. Tė provoj dhe njėherė tė lexoj mirė kėtė thread po e kam kthyer pėrmbys kėto ditė dhe prapė smė punojnė tė gjitha ashtu si duhet.

ps. gjithnjė pėr spark e kam fjalėn, pėr enigma nuk e kam pėrdorur oscam

Uploads
    115

e ke fjalėn pėr oscam4spark tools? sepse qė aty e kam provuar ti vendos linjat (sipas atyre file qė ke shpjeguar ti nė kėtė thread). I vendos nė oscam.server por nuk bėj asgjė tjetėr, kaq di tė bėj dmth. Nuk e konfiguroj oscamin, nuk di ku ti "fus duart" pėr ta konfiguruar. Pasi bėj kėtė vete aktivizoj nga tė gjithė plugin vetėm oscam4spark por asnjė kanal nuk hapet. Mgcamd besoj se ėshtė i pakonfigurueshėm pėr tė gjitha kanalet. Njėherė funksionojnė ca kanale, ndryshon ndonjė gjė, punojnė ca tė tjera e nuk punojnė ca tė tjera, mesa duket ėshtė si thua ti, nuk ėshtė stabėl. Tė provoj dhe njėherė tė lexoj mirė kėtė thread po e kam kthyer pėrmbys kėto ditė dhe prapė smė punojnė tė gjitha ashtu si duhet.

ps. gjithnjė pėr spark e kam fjalėn, pėr enigma nuk e kam pėrdorur oscam
    Per oscam4spark_tools.s duhet qe pasi ta aktivizosh, te shtypesh butonin e kuq(Start OSD) - Config - butonin e kuq(Restart) dhe te presesh deri sa te shfaqet ne ekran:
    data ora Connect server successfully!
    Pasi del me exit deri sa te dalesh te X kanal normalisht figura duhet te hapet.

Mer kete plugin qe perdor edhe vete. Aty ke disa oscam, une do vecoja oscam4spark_tools.s, oscam_ymod.t40 dhe oscam-ymod. Konfigurimet jane te gatshme, veē do fusesh linjat e tua ne /root/plugin/var/tuxbox/oscam.server sipas shembujve qe jane aty, si per c-line ashtu edhe per n-line. Me pas vepro si me lart. Por me pare duhet te ruash linjat e tua ne PC.

Shikoji edhe ecm time njehere per linjat, sa me e ulet te jete aq me mire.
    Per te pare ecm time, hap prog DCC dhe shko ne /tmp aty do shofesh nje file ecm.info, i jep edit asaj. Fatkeqsisht sparkut ne ekran nuk i shfaqet kjo e dhene, por edhe keshtu permes DCC eshte nje fare zgjidhje.

Shembull; Primafila 3 HD per oscam
    oscam ecm info.png

Po i njejti kanal, dhe po e njejta linje per mgcamd te une gjithjne eshte me e larte ecm sesa te oscam.
    mgcamd ecm time.png

Per mendimin tim ato plugin qe s'te duhen mund ti kalosh ne PC permes DCC dhe ti fshish(gjithmone ato qe s'te duhen) prej sparkut. Pra pasi te instalosh keta plugin qe po te dergoj do hapesh programin DCC dhe do ti gjesh ne /root/plugin/var/bin dhe ketu ato qe ste duhen kaloji ne PC dhe delete ne spark. Keshtu kur te te duhen i kalon perseri prej PC ne spark. Keshtu e mban me te 'lehte' aparatin.
    KLM
    Attached Files Attached Files

Senior Member
    Uploads
    2

unė kam linjat tė tipit CWS pėr mgcamd kur i fus nė mgcamd bėjnė atė problemin qė kam shpjeguar. Ndėrsa nė oscam4spark i konvertoj pėr n line por asgjė, nuk hapen fare kanalet. Tani do provoj mirė me ato qė mė dėrgove, njė provė tė shpjetė e bėra dhe prapė asgjė.
    flm fillestari,
    klm

ps. ėshtė e kotė e provova prapė nuk funksionon asgjė me oscam, me tė gjitha ato qė mė dhe ti. Flm gjithsesi, skam ētė them mė. Aktivova pėrsėri mgcamd.

Uploads
    115

unė kam linjat tė tipit CWS pėr mgcamd kur i fus nė mgcamd bėjnė atė problemin qė kam shpjeguar. Ndėrsa nė oscam4spark i konvertoj pėr n line por asgjė, nuk hapen fare kanalet. Tani do provoj mirė me ato qė mė dėrgove, njė provė tė shpjetė e bėra dhe prapė asgjė.
    flm fillestari,
    klm

ps. ėshtė e kotė e provova prapė nuk funksionon asgjė me oscam, me tė gjitha ato qė mė dhe ti. Flm gjithsesi, skam ētė them mė. Aktivova pėrsėri mgcamd.
    Atehere ka te ngjare qe ai qe te jep linjat ti jep vetem per mgcamd. Ose ndoshta mos ben ndonje gabim me konvertimin e linjave per oscam.
    Sapo provova disa n-line publike me oscam4spark_tools.s dhe funksionuan per bukuri. Me te njejtet plugin dhe konfigurime qe te dergova edhe tyj. Linjat jane vetem per JSC Sport 13°E.
    Provoj edhe vete. 4 copet qe i testova vete, ti kam bere gati per ti futur ne oscam.server
    Attached Files Attached Files

Senior Member
    Uploads
    2

po n line publike kam konvertur dhe unė dhe ishin ok. Linja besoj ka qenė vetėm pėr mgcamd, tani kam njė tjetėr qė punon mirė me oscam. Amiko ėshtė dekoder qė nuk i ka emualatorėt stabėl, pėr fat tė keq edhe nė spark. Unė kisha lexuar se mgcamd ishte mė e mira prandaj kėrkova mgcamd linjė, por edhe mgcamd paska probleme. Edhe oscam ka ca probleme tė vogla nė amiko. Gjithsesi flm pėr ndihmėn. kalofsh mirė

Senior Member
    Uploads
    2

pėr tė tjerėt qė duan tė bėjnė tė njėjtėn gjė, dmth konvertimin e cline nė oscam, pėr mua, ēdo gjė qė ka postuar fillestari pėr oscam ka qenė ok nė amiko alien 2, si e2 si spark. Po flas pėr konfigurimet pėr oscam. Mė punojnė tė gjitha oscam qė ka postuar fillestari dy poste mė para, dmth. oscam4spark tools, oscamymod etj. Kam humbur gati njė javė dhe plugin cccam se kam prekur me dorė fare nga ato qė thoni ju ėshtė mė keq se mgcamd. Kam humbur njė javė me mgcamd, qė nuk ėshtė stabėl, prandaj meqė humba unė kohė, uroj mos tė humbin tė tjerėt dhe kėshilloj mos ta pėrdorni. Nė amiko kėrkoni cline dhe konvertojeni nė oscam dhe pėrdorni vetėm oscam, plugin e tjerė si cccam, mgcamd nė amiko janė vetėm sa pėr numėr, sa pėr tė shtuar rradhėn e plugin. Pėr oscam kam pėrdorur tė njėjtat konfigurime si nė e2 si nė spark dhe funksionojnė njėsoj, dmth nqs. njė kanal nuk e hap nė spark, nuk e hap dhe nė e2 dhe anasjelltas. Nuk po postoj asgjė nga testet qė kam bėrė sepse konfigurimi mė optimal ėshtė ai qė ka postuar fillestari.

Contributing Member pleshina's Avatar
    Uploads
    13

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Per oscam4spark_tools.s duhet qe pasi ta aktivizosh, te shtypesh butonin e kuq(Start OSD) - Config - butonin e kuq(Restart) dhe te presesh deri sa te shfaqet ne ekran:
    data ora Connect server successfully!
    Pasi del me exit deri sa te dalesh te X kanal normalisht figura duhet te hapet.

Mer kete plugin qe perdor edhe vete. Aty ke disa oscam, une do vecoja oscam4spark_tools.s, oscam_ymod.t40 dhe oscam-ymod. Konfigurimet jane te gatshme, veē do fusesh linjat e tua ne /root/plugin/var/tuxbox/oscam.server sipas shembujve qe jane aty, si per c-line ashtu edhe per n-line. Me pas vepro si me lart. Por me pare duhet te ruash linjat e tua ne PC.

Shikoji edhe ecm time njehere per linjat, sa me e ulet te jete aq me mire.
    Per te pare ecm time, hap prog DCC dhe shko ne /tmp aty do shofesh nje file ecm.info, i jep edit asaj. Fatkeqsisht sparkut ne ekran nuk i shfaqet kjo e dhene, por edhe keshtu permes DCC eshte nje fare zgjidhje.

Shembull; Primafila 3 HD per oscam
    oscam ecm info.png

Po i njejti kanal, dhe po e njejta linje per mgcamd te une gjithjne eshte me e larte ecm sesa te oscam.
    mgcamd ecm time.png

Per mendimin tim ato plugin qe s'te duhen mund ti kalosh ne PC permes DCC dhe ti fshish(gjithmone ato qe s'te duhen) prej sparkut. Pra pasi te instalosh keta plugin qe po te dergoj do hapesh programin DCC dhe do ti gjesh ne /root/plugin/var/bin dhe ketu ato qe ste duhen kaloji ne PC dhe delete ne spark. Keshtu kur te te duhen i kalon perseri prej PC ne spark. Keshtu e mban me te 'lehte' aparatin.
    KLM
    Psh fillestari po ket dcc si e llidh me qfare paswordi sikurse ne dreambox qe eshte roor dreambox wizardi si e ka ?

Uploads
    115

Quote Originally Posted by pleshina View Post
    Psh fillestari po ket dcc si e llidh me qfare paswordi sikurse ne dreambox qe eshte roor dreambox wizardi si e ka ?
    Pershendetje pleshina, me aq sa di une per te hyre ne DCC per sparkun user=root dhe passw=root. Me pas mund tja ndryshosh.
    Nuk di te them per aparatin tend.

KLM

Advertise Here