Originally Posted by
posedon
Meqe keto kohet e fundit jam perkushtuar shume tek aparatet Edison, dua qe ta ndajme se bashku eksperiencen e gjithesecilit ne lidhje me te.
Une personalisht nuk e prisja qe me rreth 130 euro mund te blija nje aparat satelitor qe do ta them me plot goje qe le ne balte dhe ata me te shtrenjtet e tregut.
Pas i nxorra uje te zi nje MINI qe kisha kalova tek pinguini i familjes. Ne fillim mu duk ufo fare, por pas 2-3 ditesh kuptova qe eshte yll fare.
Me 450M Hz based CPU procesor, flash:512MB, fluturon fare. E provova si fillim se multimedia ne sherbimin youtube qe ka, asnje lidhje me dm400se origjinal qe kam, sheh you tube full hd sikur i sheh nga kompiuteri.
Me e bukura, ka te instaluar Spark me Enigma 2, pra dual boot. Enigma 2 provova disa image qe kane nxjerre por nuk mbeta dhe shume i kenaqur, por shoh qe punohet mire dhe ka goxha ndryshum pas cdo te riu qe del.
Ndersa persai perket Spark, nuk kam se cthem, fantastik fare. ja mora shpirtin 2-3 dite dhe nuk me beri numra per asnje cast.
Cilesia e figures: 1920x1080p i thote te gjitha.
Te hyj tek tema qe na djeg te gjitheve: sharing.
Atehere, ka te instaluar cccam, mgcam, newcam, oscam dhe gjithcka qe ka dhe E2, e provova si klient ne fillim me cccam.
ne pergjithesi mire ne perjashtim te ndonje freze shume te vogel cdo 50 min dhe ndoshta dhe me shume.
Me pas e provova dhe me mgcam, ketu eshte gjithe fuqia e tij. E kam tash rreth 4 muaj dhe punon sahat fare.