Сървъра ми не е при мен а на работата ми, в къщи гледам една делта 202 като 2-ри приемник (в кухнята) и Некст 18500хд от сървъра защото е ХД. От време на време пускам дрийма с vlc през лаптопа да направя ъпдейт. Имам 2-ра (моторна) чиния, която е на дрийма (но не я въртя (куцо нали- само за ъпдейт) гледам само 39Е). Та въпроса ми е до кога мога да не пускам дрийма. Там където ще ходя има и нет и чиния на 39Е. За това питам!
значи дреям 800хд ще може да ъпне картата но трябва да е с оскам и по кой протокол става номера
По cccam работи добре другият е camd35 аз използвам тези двата, лично предпочитам camd35. Оскамите трябва да са 1.20 след 7238 build
За ъпване на картата ми използвам newcamd протокол, така че можеш и него да използваш.
к'во пък има този повече от 7190? С него съм за сега и на сървъра, орязан без ненужните елементи и на дрийма също орязан и си работят нормалноОскамите трябва да са 1.20 след 7238 build
защо пък 5 човека? И един приемник стига!Като събереш 5 човека ще имаш всичко нужно за ъпдейт без притеснения.
Аз за Ъп-а си успявам и по 3-те протокола, но само с дрийма!За ъпване на картата ми използвам newcamd протокол, така че можеш и него да използваш.
С две думи, проблема е че не се ъпва с Next-a? Така ли? И аз имах проблем с ъпването на картата от Azbox. Тогава картата беше в Azbox-а и през DVB-API не пишеше нищо. Така беше с няколко версии, докато не налучках такава, която да праща ЕММ. При мен сработи версия 6978, с други по-високи версии не съм пробвал. После картата отиде в Линукс и сега Azbox-а си я ъпва нормално през ццкам протокол (даже в началото на този месец беше угаснала, понеже съм конфигурирал грешно рийдъра и съм спрял АУ-то).
Във версия 7238 има следният важен фикс ако се използва ццкам. Аз лично съм с 7190 заради кеша и защото използвам camd35 за update.
Повече от един човек трябват за бекъп, винаги може един да се откаже или пък да не гледа когато на теб ти е нужен ъп. Толкова хора на брой няма да ти натоварят нещатата.cccam: Correct handling of Bulcrypt card serials. Patch by chepik @ …