A mund te me sqaroj ndonjeri ne p.m se si punon dreamboxi ku mund ta blej. Ne p.m per detaje nqs keni mundesi .
Te spostova ne kete teme meqe flet per dreamboxin
A mund te me sqaroj ndonjeri ne p.m se si punon dreamboxi ku mund ta blej. Ne p.m per detaje nqs keni mundesi .
Te spostova ne kete teme meqe flet per dreamboxin
E flashova dm dhe shkoi Ok (gemini 4.7).Mirepo kam nje problem me sinjalin.E coj te Rai uno dhe ne nje moment(pasi leviz kabllin mbrapa)
vjen sinjali normal dhe hapet figura,edhe kur e leviz te rai due,tre sinjali shkon ok.Kur e coj te nje kanal i ndonje pakete tjeter,i bie sinjali dhe ska figure,e kthej ne moment te rai uno,edhe ketu ka rene sinjali.E heq dhe ve antenen dhe i vjen sinjali prape te rai uno dhe ne kanelet e tjera bie.Mos eshte problem i tunerit,apo duhet kerkim automatik(kanalet i kam hedh me dreamedit)? Konfigurimet e disecq i kam ne rregull Ne nje aparat tjeter qe kam (interstar) sinjali vjen normal.Flm
Ajo qe kerkon ti eshte nje procedure qe nuk shpjegohet dot me nje ose dy fjali ose me 10 rreshta. Kerko ne google, ke plot manuale ose si funksionon dreambox, perdor youtube per te pare ndonje gje qe sje i sigurt, pastaj pasi te krijosh nje ide hidhi nje sy temes tone te manualeve ku i ke manualet kryesisht ne shqip. Pastaj kur te ngelesh per ndonje gje gje, mund te na pyesesh ketu, se ne kete forme si e shtron pyetjen ti sbesoj se do maresh pergjigje.
Mos u dorzo kaq shpejt. Klonet jan pak nazeli bej disa prova, ndro conectoret beji kokat nga e para, ndro diseqc nese ke, provo ta lidhesh direkt ne nje lnb nese ke shume, sepse te gjitha keto ndikojne, por gjeja pare qe do besh jane kabulli dhe konektoret pastaj meri me rradhe.
Pershendetje
Kam nje problem me dm
sa here kaloj motorim te kanalet e Astras 19'
dm me bllokohet,di ndonje nga se ndodh?
E kam me disecq me 3 lnb,por kur e provoj te nje golden interstar qe kam punojne te tre satelitet
ok, prandaj mendoj se mund te ma beje tuneri i dm.Por ajo qe me habit eshte se dje i bera nje kerkim
automatik ne hotbird dhe procedura shkoi ok dhe i rregjistroi te gjithe kanalet por kur e cova te kanalet e listuara, nuk jep sinjal.
Pak e cuditshme te regjistrohen kanalet nese tuneri sjep sinjal !!!