Pershendetje
Nqs ate foto e satellites.xml e ke nxjere vertete prej share/tuxbox/satellites.xml kjo tregon qe s'ta ka fajin imazhi, por ti vete. Dhe tani i jap plotesisht te drejte mile kristo tek te thote:
Tani hyr ne var/etc/satellites.xml dhe shiko nese edhe aty eshte 16°E si ne rastin e share/tuxbox. Te them te shofesh ne var/etc sepse aty del satellites.xml kur i hedh ti listen e kanaleve. Ndersa ne share/tuxbox eshte satellites.xml i imazhit pra qe e ka vete imazhi te integruar.
Bile une do shkoja dhe me tej, qe ti ndoshta nuk ke hedhur fare liste kanalesh te re, por thjesht ke bere kerkim manual apo automatik. Dyshoj per kete se bera disa prova per te stimuluar situaten sic e ke ti dhe nga provat doli se kjo ndodhi kur bera kerkim manual dhe automatik me pult ne satelitin 7°E me frekuencat e satelitit 16°E dhe ajo qe doli eshte kjo foto me poshte:
osdshot.png
Kjo ndodh edhe nqs ben te njejtin kerkim ne kedo satelit tjeter pra edhe ne fjala vjen 170°E apo 45°W etj dhe do te dalin kanalet shqiptare jo ne 7°E por edhe 45°W etj.
Une nuk mund te them me teper se cte ka thene mile kristo ne postin e tij me lart. Do te shtoja edhe kete qe ne rast se nuk di te hedhesh listen e kanaleve ne DM mund te shofesh te tema e manualeve apo edhe te pyesesh ketu nese nuk e kupton ate qe lexon atje. Dhe hedhja e listes nuk eshte kerkimi manual apo automatik me pult.
Gjithsesi ti mund ta lesh edhe ashtu sic e ke, mjafton qe ti kesh kanalet ne rregull se pjesa tjeter thjesht ceshtje estetike eshte. S'ka ndonje rendesi te madhe nese lexon 7°E apo 170°W. Rendesi ka qe te shofesh kanalet qe do.
per mendimin tim e ka fajin tuneri varet se si eshte montuar tuneri nji gabim i vogel i padukshem gjat ngjitjes dhe te krijon problem qe mos ta njofi fare nga eksperienca ime nuk me ka bere vaki nji gje e tille kam nderruar disa tunera per dm 500 pa problem munde te jet dhe ajo qe thote benardi po nuk e besoi se tranzistori nuk ruan rol tek konfikurimet por sherben per perciellien e sinjalit po cfar nuk bene vaki gjithka munde te ndodhi me clone
Psh: Kush perdor ketu Sunray Sr4, dhe mund te ndaje me mua, mendimin per imazhe te ndryshme, une psh perdor Nemesis te fundit per kete Aparat, mbasi kam testuar disa imazhe ky ma ka dale me i miri, Punojne ne Rregull, Satelitor, Tokesor, Kabllor, kush ka eksperjenca te ndyshme me imazhe te ndryshme dhe sugjerime le ti ndajme ketu, kaloni mire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
un perdor dhe per mua imazhi me i mir esht Dream elite, sa i perket aparatit te pakten i imi e kam pas me problem qe ne fillim te frekuenca te vecanta ose me sakt sa her qe e coj te nje nga kanalet e dga te frekuenca ku jan sportet dhe klan me jep tune failed mbas 2sek me duhet ta kthej prap te nje frekuenc tjeter psh top channel dhe e coj te sportet qe me punon ty search si te ka punuar?
Edhe une kam Sunray4 dm 800hdse WIFI, me nje tuner image me i mire eshte nemesis 2.5 ose 2.6 punon shume mire dhe eshte shume stabel