Originally Posted by
gogotogo
Колеги благодаря за помощта до сега,но хайде да запо4нем от начало.
Системата сега е това ,истрих всичко което бях направил .
сега : дм500ес сървер на който ми седят локана на булсат +реадери и усери с които разменям другото е още 2 приемника който са клиенти за едната и другата стая.
зна4и на дм 500 се пуска 1 реадер и един усер кашекси към 1-виа от приемниците -клиент се пуска пак реадер и юсер до тук тва разбрах на теориа но как да го направа на практика нещто не вдевам.
Помагайте.
Колега за размяна на кеш ти трябва компютър. Приемниците стават само за клиенти. Аз те посъветвах да си събереш мислите и да не караш по инерция. Написал съм го тук на всяко какво да направиш #17
Искам да те помоля да го изпълниш и тогава да пишеш. В момента става боксуване на едно място всички ти пишем да направиш каквото трябва, но ти си правиш своето. Довери ни се и ще видиш че ще се получи, както се досещаш ние "пишещите" сме го подкарали и разменяме по между си. Така че няма причина да те подвеждаме.
Много просто обикновенните линии си ги оставяш без да ги пипаш без тях кеша няма как да работи "обяснено ти е това".
На всеки приемник добавяш кеш реадер които се свързва с цццкам на сървара (компютъра).
На компютъра добавяш реадери които се свързват към всеки от приемниците.
Всички реадери и клиенти които участват в размяната между сървара и приемниците трябва да са с активиран Cache-EX-Mode: 3 Reverse cache push a за Cache-EX Maxhop: слагаш 3
Относно групите сега за начало слагаш група 1 на всичко на приемниците и на сървара всички реадери и акаунти да са в група 1. Това е
Като пуснеш сървара трябва в менюто на веб панела cacheex да имаш такива стойности: (цифрите няма да са като моите но total push значи, колко кеш пращаш, total got колко си получил)
Имаш ли 0 на някое от двете значи че си объркал нещо и пак да прегледаш настройките си по горното обяснение.
Code:
| Total push |
Total got |
Total hit |
Cache size |
|
|
|
|
| 484717759 |
15806034 |
0 (0.00%) |
1296 |
Като стигнеш доп тук някои от нас ще ти пусне пробна линия за да видиш как работи, на практика. След това започваш да разменяш тук в бг секцията и интернационалната и ще получиш резултати:
Както виждаш това са 65.87% от каналите се гледат от кеша, а 20% от нормални линии.
Code:
| Total |
Disabled |
Expired |
Active |
Connected |
Online |
OK |
NOK |
IGN |
TOUT |
CACHE |