Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 3 of 9 FirstFirst 123458 ... LastLast
Results 21 to 30 of 82

Thread: Настройки на начинаещите за cacheex=3-част1

Member
    Uploads
    0

Re: Настройки на начинаещите за cacheex=3

всичко е в групите ,да се пробвам и аз да помогна в акаунт за cacheex3 примерно група 11 в рийдър за cacheex3 пишеш всичките групи на на другите рийдъри(линий ,карти) пллюс примерно група 13 , пак в акаунт вече нормален юзър с който ще гледаш, в група пишеш абсолютно всички групи

2. Advertise Here
    Senior Member
    Uploads
    1

зна4и направих мотамо това което писа Турбоповуер в пост 17 и не иска в клиенскиа приемник си се вурзва само кам локалната в момента в които спра линиат коиато идва от локалната и спира картината, грумна ми главата ,не мога да се оправа ,ако някой иска да влезе при мен и да види каде греша.
    Благодаря.

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Колеги, кажете му така: кеш се разменя по същия начин както и линия, но в настройката за кеш юзер трабва да се съдържа и това:
    Code:
    cacheex                       = 3
    cacheex_maxhop                = 4
    cccmaxhops                    = -1
    cccreshare                    = 0
    а в настройката на рийдъра са има и това:
    Code:
    cacheex                       = 3
    cacheex_maxhop                = 3
    освен това, с Рийдър се дава кеш на отсрещната страна (за разлика от нормална размяна на линия - тогава се взема (получава) CAID- така да го нарека). С юзъра се получава кеш (ето тук пък за по ясно отсрещната страна ти го праща със своя рийдър)! Така: за нормална размяна на кеш, трябва и 2-те страни да имат по един юзър и по един рийдър. Значи ако разменяш и линия с този човек, се оказва, че трябва да имаш 2 юзъра и 2 рийдъра от 2-те страни: юзър/рийдър <-кеш-> юзър/рийдър и юзър/рийдър <-линия-> юзър/рийдър. От това по образно не мога да го кажа. Групата на юзъра при теб (за кеш) трябва да я добавиш към всеки юзър на който разрешаваш да гледа от кеша. Групата на рийдъра на кеша (при тебе), трябва да я добашиш при ВСЕКИ рийдър (било то за карта или линия). Това трябва да се направи и от другата страна.

Ако бъркам ме поправете, но от това по-просто - няма как!

Не знам колко е удачно на 3 приемника да се пуска кеш, ама май Galiano го каза това вече!

Senior Member
    Uploads
    1

Колеги благодаря за помощта до сега,но хайде да запо4нем от начало.
    Системата сега е това ,истрих всичко което бях направил .
    сега : дм500ес сървер на който ми седят локана на булсат +реадери и усери с които разменям другото е още 2 приемника който са клиенти за едната и другата стая.
    зна4и на дм 500 се пуска 1 реадер и един усер кашекси към 1-виа от приемниците -клиент се пуска пак реадер и юсер до тук тва разбрах на теориа но как да го направа на практика нещто не вдевам.
    Помагайте.

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Незнам дали бъркам но колегата очаква като си изключи нормалната линия да гледа с приемника от кеша!!!Нека да потвърди дали е така но му беше обяснено по горе в постовете че от кеш само не се гледа а трябва и линия.

Senior Member
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by njor View Post
    Незнам дали бъркам но колегата очаква като си изключи нормалната линия да гледа с приемника от кеша!!!Нека да потвърди дали е така но му беше обяснено по горе в постовете че от кеш само не се гледа а трябва и линия.
    значи да така направих и сприя картината ,това го разбрах линиа има вапроса е как да подкарам кеша зна4и тествам с булсат имам и локална имам и линии от други с 5581

Member
    Uploads
    0

клегата ниор е прав до някъде, последния пост24 на колегата гоготого се разбира най сетне че идеята му е безмисленна.
    той трябва да размени кеш с друг сървар и после приемниците му могат да ползват кеша.
    беше му написано по горе.

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Quote Originally Posted by njor View Post
    че от кеш само не се гледа а трябва и линия.
    Не е точно така, все пак се показва нещо, ама не става за гледане. Зависи колко често получаваш верни ключета!

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Но все пак трябва линия или карта за сверка [най грубо казано].

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Quote Originally Posted by gogotogo View Post
    Колеги благодаря за помощта до сега,но хайде да запо4нем от начало.
    Системата сега е това ,истрих всичко което бях направил .
    сега : дм500ес сървер на който ми седят локана на булсат +реадери и усери с които разменям другото е още 2 приемника който са клиенти за едната и другата стая.
    зна4и на дм 500 се пуска 1 реадер и един усер кашекси към 1-виа от приемниците -клиент се пуска пак реадер и юсер до тук тва разбрах на теориа но как да го направа на практика нещто не вдевам.
    Помагайте.
    Колега за размяна на кеш ти трябва компютър. Приемниците стават само за клиенти. Аз те посъветвах да си събереш мислите и да не караш по инерция. Написал съм го тук на всяко какво да направиш #17
    Искам да те помоля да го изпълниш и тогава да пишеш. В момента става боксуване на едно място всички ти пишем да направиш каквото трябва, но ти си правиш своето. Довери ни се и ще видиш че ще се получи, както се досещаш ние "пишещите" сме го подкарали и разменяме по между си. Така че няма причина да те подвеждаме.

Много просто обикновенните линии си ги оставяш без да ги пипаш без тях кеша няма как да работи "обяснено ти е това".

На всеки приемник добавяш кеш реадер които се свързва с цццкам на сървара (компютъра).

На компютъра добавяш реадери които се свързват към всеки от приемниците.

Всички реадери и клиенти които участват в размяната между сървара и приемниците трябва да са с активиран Cache-EX-Mode: 3 Reverse cache push a за Cache-EX Maxhop: слагаш 3

Относно групите сега за начало слагаш група 1 на всичко на приемниците и на сървара всички реадери и акаунти да са в група 1. Това е

Като пуснеш сървара трябва в менюто на веб панела cacheex да имаш такива стойности: (цифрите няма да са като моите но total push значи, колко кеш пращаш, total got колко си получил)
    Имаш ли 0 на някое от двете значи че си объркал нещо и пак да прегледаш настройките си по горното обяснение.

Code:
    Total push Total got Total hit Cache size
    484717759 15806034 0 (0.00%) 1296
    Като стигнеш доп тук някои от нас ще ти пусне пробна линия за да видиш как работи, на практика. След това започваш да разменяш тук в бг секцията и интернационалната и ще получиш резултати:
    Както виждаш това са 65.87% от каналите се гледат от кеша, а 20% от нормални линии.
    Code:
    Total Disabled Expired Active Connected Online OK NOK IGN TOUT CACHE TUN Action
    32 0 0 32 9 2 12816 (20.90%) 5436 (8.86%) 1680 (2.74%) 998 (1.63%) 40392 (65.87%) 0 (0.00%)

Page 3 of 9 FirstFirst 123458 ... LastLast
Advertise Here