Тествайте пача, моля, защото аз newcamd не ползвам и нямам подобни проблеми.
Тествайте пача, моля, защото аз newcamd не ползвам и нямам подобни проблеми.
Колеги, прегледайте за грешки в емм филтрите. Не се ъпдейтва коректно активният ключ. Вече няколко пъти оставам на черен екран. Вчера се оправи с ъпдейт в игрек мода. Регистрира за 2 минути 5-6 "shared(84)" емм-и и картата се ъпна нормално. В официалният оскам я чаках повече от час и нищо.
Картата се пали с Uniq emm, който минава на около два часа. Съответно ако си пуснал руската шитня 2 мин преди да дойде инструкцията за това и ти тръгнало. Първо задай въпрос как работи и като разбереш, пиши че има проблем. Всичко си работи нормално. Ако пък искаш да докажеш, че не съм прав слагаш 2 карти в шкафа за 2-3 седмици, виждаш че не работят след това, и ги пускаш в двете версии оскам едновременно и следиш коя първо ще тръгне. Докато не се докаже това, всички други твърдения са неверни.
Прав си за едно картата наистина се вдига с юник емм, но този емм сетва единствено активния пакет, за който сме си платили и нищо повече. Я също погледни в сорса на рийдъра как е коментиран реда с unique emm_85 (update keys?) Tази питанка в коментара ме кара да мисля, че разработчиците не знаят точно какво прави той. Друго- не напразно съм посочил с кой точно емм се заредиха актуални ключове в картата. За справка също виж и пост 780 на Илиян на страница 78 в голямата тема за булкрипт и там има коментиран 1 юник емм, който сетва активния пакет, не ключовете. Официалният оскам съм го държал по половин ден в опити да зареди актуални ключове, но резултатът е никакъв. Единствено до тук се сетва правилно абонамента в официалният оскам, а това че ползвате софтуери, които ги манипулирате както си искате е друг въпрос. Аз си ползвам приемника за ъпдейт и нищо повече.
Според мен нещата трябва да изглеждат така описани: emm_unique_82 -( update subscription info ), emm_shared_84 (update keys), Георги ще ме разбере за номерата на емм-те.
Като цяло теорията която си писал я знам, много по-отдавна от теб и въпросният Илиан.
При мен си работи ъпдейта пали и стари карти, така че при теб или е частен случай или става въпрос за неправилни настройки.Официалният оскам съм го държал по половин ден в опити да зареди актуални ключове, но резултатът е никакъв.
Ако искаш да съобщиш за бъг за въпросната ситуация, прикрепи пълен лог, до тогава репортите ти не биха взимани под внимание.
Работи си нормално ъпдейта и при мен. Локално и по camd35, newcamd с оскам сървър и клиент.
Не пипайте нещо, което работи, моля![]()
@ turbopower: При теб с моднати софтове и протоколи може и да бачка. Пак ти казвам: не търся мнение от теб, а от хората, които са писали кода. Теорията вече е факт и виждам всичко, което идва и се записва в картата. Емм-юник 85 не прави абсолютно нищо и това е... Нека погледнат дали това, което пиша може да стане. Също не казвам и да се пипа нещо. Просто искам инфо от кухнята...
Пиша по спомен, но ще ти дам жокер, може за булсат да не се ползва, но пък за съседите се използва. За последен път ти напомням следващият пост за съобщаване на дефект без доказателство - лог ще бъде изтрит като безполезен. Ако искаш да научиш нещо от кухнята спазвай това мейлите ги има в първият пост на тази тема.
Относно моя оскам, се изказваш неподготвен, твърденията за които пиша са за стандартен оскам. Моля те, не прави разсъждения относно използваният от мен софтуер без да съм ти казвал как са ми настроени нещата.Ако имате проблеми с работата на модула изпращайте на e-mail на ... и ... като прикачите oscam.log генериран при пускане на OSCAM с параметър -d 6 и пишете някакъв свестен subject, моля.
Ето това използвам: OSCAM 1.20-unstable_by_EasyBuild_svn build #6921