Малко напредък има за AU и вдигане на карти.
За да довърша нещата ми трябва малко помощ от някой mgcamd спец: как да го подкарам mgcamd-то да пуска AU на повече от 1 карта.
Подробности тука:
mgcamd ъпдейт на няколко карти.
Ау-то ви не работи бе колеги!!!! Колко пъти да ви го напиша... Карта без допълнителни клиенти към нея не се ъпва. Умира си без явна причина. В инфото за абонамента всичко е ок, но екрана е черен. Имиджи и настройки са сменяни, но без резултат. До сега по мои наблюдения, нямат проблеми, хората с навързани клиенти към външни или вътрешни четци. Вземете си направете един експеримент без допълнителни закачени линии за 1 месец и ще видите за какво става дума.
на теб незнам къдети е проблема, само ще ти кажа че аз нито подавам нито приемам ъп от клиенти. единствения вариант за ъпване остава от ДВБАПИ клиента на оскама и проблем нямам. замисли се малко какво нети е наред по настройката и тогава пиши, че само ти споделяш за подобен проблем.
То хубаво споделя колегата ама е наполовина споделено. "10 пъти му писах дай лог с по голям debug level, как клиента праща емм и дава грешка че не го записва или както е при теб". Той продължава да си пише тук крайни мнения, ами той като не иска да помиогне как да му помогнем ние, така че ще си продължи да му неработи и аз ще продължа да трия повтарящите се коментари.
OSCam v1.20-unstable_svn, build #7068
Честит ти ъпдейт тогава :))
Аз ползвам н линия и до сега нито една бройка не е минала през мен - тип емм... ?/ хоста ли е резнъл или и от мен ... ?
ползвам C < -- > oscam 1.20 70xx < -(N/C/camd [тествал съм и с 3те])- > mgcamd(box)
encrypted newcamd:2442-client 192.168.10.3 granted (dbox, au=auto (2 reader))
2012/06/30 03:36:36 100D97B8 c user dbox authenticated successfully (mgcamd)
2012/06/30 03:36:36 100D97B8 c AU disabled for user dbox
2012/06/30 03:36:36 100D97B8 c SID list will not be send to mgcamd client.
Колега, хайде малко по-сериозно става ли? Каква ти е хардуерната конфигурация? Като ти казвам, че има проблем значи има. Емм-ите са тотално оцапани. Единственият правилно описан емм е този за ъпдейт на абонамента. Другото е пълна боза. При платено всичко, точно на 2та седмица като сменят ключа и всичко угасва. Някакви емм- и се записват, но явно нищо не правят като хората. Как може за 10 секунди при едни и същи конфигурационни файлове и без да барам нищо, в другия оскам ключовете да пристигат на мига, а в този да чакам 1 ден и да не дойде нищо? Да не мислиш, че не съм си играл доста за да стигна до това заключение? Или само да си пиша, щото си нямам друга работа... Сега на Боби да отговоря: Боби, и да ти дам лог нищо съществено няма да видиш в него. Кард инит-ок, абонаментно инфо-ок, но кодова думичка няма, поради простата причина, че няма актуален ключ. Ъпдейта се прави единствено с dvbapi при мен. Също да уточня, че няма нито една грешка при записа на емм-те, но щом толкова настояваш, ще ти пратя следващият път, като я направи тази магария да си кажеш мнението.
Преди когато оправях подобен проблем при мен се виждаше инструкция и грешка за емм. Добре де за моята карта съм дал ъпдейт само на мен. Приемника е в един шкаф не го ползвам, при мен работи от месеци само през ъпдейт от DM-500 или PC, картата не се ъпва с dvb-api понеже е на компютър, които няма dvb карта. При условие че разликата между нас е само платформата на която е пуснат oscam и нашите осками използват един и същ reader-bulcrypt.c обясни ми логично къде е проблема. Варианта пре едни хора да работи при други не, може да е плод на неправилна конфигурация или различна платформа. Това го споделям като човек от софтуерният бранш, мисля че и другите колеги могат да потвърдят.
Нищо, спирам да ви занимавам с тоя проблем. Готово решение имам отдавна, но исках ако може само да се погледне отново за пропуски и грешки в кода, но щом си мислите, че всичко е наред-ок няма проблеми. Темата за мен приключи вече.