Опитах последната версия вече не успявам да се свържа през newcamd с 4АЕЕ клиент tvheadend. С версия 6794 работи нормално.
Опитах последната версия вече не успявам да се свържа през newcamd с 4АЕЕ клиент tvheadend. С версия 6794 работи нормално.
Дай някакви логове от оскам и твхеаденд да видим къде е проблема.
при тази конфигурация за newcamd протокола:
и на двата порта (34002 и 34003) свети "5581" ;)Code:Port = ....;34002@5581:000000;34003@4AEE:000000
Хора при мен няма такъв проблем, който описвате с newcamd. Работи си нормално с клиент mgcamd 1.35a на един порт (с опция mgclient) и на отделни портове също работи. Даже имам CCcam 2.0.11 който се свързва с 2 N линии и получава двата идента без проблем от oscam. CCcam-a го ползвам само за решерване.
За мен оставянето на рийдъра без caid е грешка. Ако с инициализиран каид нещо не работи, трябва да се търси къде не работи и да се оправи, както беше в чек функциите в oscam-chk.c
Mgcamd за компютър няма там се използва tvheadend мен ме устройва най-много и работи отлично с openelec. До последните промени всичко си работеше норм. За tvheadend изисква 2 порт за 4АЕЕ с един не става.
Revert е на лице ще пробвам и ще пиша 6892 ето номера на Changeset
Ето лог от mgcamd:
[newcamd] Login to xxxxxxx.dyndns.org:13000 as xxxxx accepted (1ms)
[newcamd] Card data from xxxxxx.dyndns.org:13000 (3ms):
Userid 21 caid 5581 providers 1
Idents: 000000
[newcamd] Login to xxxxxx.dyndns.org:13001 as xxxxx accepted (5ms)
[newcamd] Card data from xxxxx.dyndns.org:13001 (7ms):
Userid 22 caid 4AEE providers 1
Idents: 000000
Проблема е установен. Нещата работят нормално само, ако AU е изключен за юзера. Тогава newcamd сървъра на оскам репортува правилно настроените caid и иденти, които са настроени в oscam.conf за съответния порт.
Но когато AU е разрешен, тогава newcamd сървъра подава към клиента информация за картата изцяло взета от рийдъра в това число и caid, която е установена в 5581.
Решение ще има, трябва само да се намери кода, който прави това нещо в модула за newcamd. Тия дни ще се заема с това.
Това е интересно при мен е активиран AU за да ми работи картата която се чете на същият компютър на който се и гледа. Имаш добавен форум рейтинг, за ради усърдната работа и тестване. В момента с 6892 4АЕЕ е ок с клиент tvheadend.
Ето това трябва да оправи проблема. Тествайте с включен AU и без включен AU.
При мен и в двата случая вече подава правилните caid.
Този пач връща и caid в модула на bulcrypt зададен на 5581, както е идеята да остане според мен.
За да се намалят сравненията в кода за 5581 в този случай просто може да се пропусне проверката и винаги да се взема caid от настройките за всеки порт. При newcamd протокола за всяко caid задължително има отделен порт в oscam.conf.
Ако погледнете кода в module-newcamd.c ще видите, че когато AU е забранено точно по този начин се инициализира caid-то, което се подава към клиента. Няма смисъл при разрешено AU да бъде по-различно.
Прилагам втора версия на горния пач, който прави същото, но избягва проверката конкретно за 5581.