Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 9 FirstFirst 12347 ... LastLast
Results 11 to 20 of 81

Thread: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. - Част 2

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

Извъртях всякакви комбинации на протоколи с оскам (не съм слагал карта в дрийма щото съм сигурен, че ДВБ-апи-то ще се справи) върху Дебиан линукс и клиенти: дриймбокс и Некст, нито един ЕЦМ не влезе в рийдъра. На помощ ми дойде atilla74 (за което ще добавя благодарност) и с някакви непълни (незавършени) заявки, успя да ми коригира датата на картата. Така че и аз се присъединявам към твърдящите, че PC сървър все още не го `оправят' клиентите. Чакам сега turbopower да ме атакува, че има PC (ама има и сат карта) и при него всичко е наред!

2. Advertise Here
    Member
    Uploads
    10

Quote Originally Posted by mminkov View Post
    Извъртях всякакви комбинации на протоколи с оскам (не съм слагал карта в дрийма щото съм сигурен, че ДВБ-апи-то ще се справи) върху Дебиан линукс и клиенти: дриймбокс и Некст, нито един ЕЦМ не влезе в рийдъра. На помощ ми дойде atilla74 (за което ще добавя благодарност) и с някакви непълни (незавършени) заявки, успя да ми коригира датата на картата. Така че и аз се присъединявам към твърдящите, че PC сървър все още не го `оправят' клиентите. Чакам сега turbopower да ме атакува, че има PC (ама има и сат карта) и при него всичко е наред!
    Няма какво да те атакуват, това което си написал не е вярно. Аз лично ползвам една от картите на PC (FreeBSD x64, pcsc четец) и нямам никакъв проблем с нея. Всички клиенти са ми на dm500/800 и ползват оскам, като 2-ма от тях успешно ъпват и картата по camd35. Изглежда нещо не си конфигурирал правилно или ползваш стари версии на оскам.
    Има макар и малка вероятност и четеца да не ти е в ред нещо. За това вземи да пробваш с друг, ако имаш под ръка.
    Постни си конфизите и версията на оскам да видим.

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Quote Originally Posted by mminkov View Post
    Да няма защо да нападам никой, знаете тук работим с факти и се опитваме да спазваме принципите на добрият тон. Фактите са със стандартен усб феникс ,стандартен оскам, стандартна карта и 2 клиента единият е компютър с vdr-dvbapi, другият е relook с енигма, се гледа и обновява нормално. При теб разликата в компонентите е единствено в програматора и конфигураците, за тях можем да ти помогнем но ако си вземеш стандартен програматор за да е еднакъв хардуера между теб и нас. Програматори има в онлайн магазини, гледам че продават и тук в темата за продажба на сат техника така че избор има.

Това е решението на проблема ти, ако смяташ че не е това начина не виждам как може да сме ти полезни ние които сме подкарали нещата вече.

Member
    Uploads
    0

@turbopower, доколкото разбрах при теб на ПЦ-то имаш сат тунер и съответно vdr-dvbapi и картата се ъпва. При колегата @mminkov обаче няма сат тунер и DVB-API.

@mminkov, опитвал ли си друга версия на оскам?
    Аз имам Азбокс. В него е картата на була. В линукс PC със сериен феникс имам конакс. Слагам няколко врсиии от последните на Азбокса и ъп не върви нито към картата на була, нито към конакса. Със същите конфизи и оскам игрекмода емм тръгват веднага и на 2-те места.
    Открих, че с официалния оскам версия 6978 също емм си вървят и на 2-те места. Така че опитай с някоя друга версия (от официалните) или със игрека, като ползваш същите конфизи.

П.П. То пък игрек за ПЦ нямаше.

Uploads
    129

Quote Originally Posted by spaice View Post
    @turbopower, доколкото разбрах при теб на ПЦ-то имаш сат тунер и съответно vdr-dvbapi и картата се ъпва. При колегата @mminkov обаче няма сат тунер и DVB-API.
    Колега не съм писал, че имам само сат платка моля те погледни поста ми пак, писал че имам и приемник, който е дм-500 като хардуер също съм ъпвал картата и с дбокс 2 всяка моя техника която поддържа оскам и има dvb* тунер си ъпва нормално.

Uploads
    7

Снощи когато atilla74 ми ъп-на картата, бях сменил хардуера, сложих дб500 без паница (за сървър) и така стана-ясно е че няма проблем с конфигурацията на сървъра, тази сутрин върнах картата във HandMake четеца, който е с USB-Com преходник и пуснах Дебиана. ЕММ-тата продължиха и оправят картата, което изключва вече всякакви съмнения - всичко е наред (и с хардуер и със настройки), само дето от клиентите не идват ЕММ-та. Сега съм сменил протокола на единия ми клиент (дб500-камд3.5-тсп), щото на Некст-а няма как, ама atilla74, все още е закачен и не знам дали идват ЕММ-та от мен, като се прибера ще разбера, от 3-4 дена гледам да съм все с последната версия на оскама, компилирам си я и за дб500. Колкото до ДВБ-апи-то го пусках, ама според мен без сат-хардуер и/или паница, няма никакъв смисъл. Времето ще покаже къде е истината.

Uploads
    129

За dvb-apito така без хардуер и паница няма полза от него. Значи пускай в web конзолата на клиента и сървара и в пълен дебъг режим следи какво дава само там може да видиш кое не е наред.

Uploads
    7

Yes, оправих си ъпдейта. Оказа се, ремоут рийдъра и юзера с който ъпдейтвам (в ДВБ-апи-то) са с различна група (ей, и аз почнах да поразбирвам)
    Ама той Атилата е `виновен', щото видях каво трябва да се появява

Uploads
    129

Ха сега вземи си думите назад :-d

Така че и аз се присъединявам към твърдящите, че pc сървър все още не го `оправят' клиентите.
    Ако с еднакъв софтуер и еднакъв хардуер повече от двама потребители, които не са пряко свързани по между си получават положителни резултати, а друг твърди че софтуера има бъг за същата фунционалност, то следва че проблемите се заключават до проблеми с конфигурацията или инсталацията при рапортуващият на проблема.

Все пак работя в сферата на софтуера, така че мисля че заключението ми е правилно.

Uploads
    7

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Ха сега вземи си думите назад :-d
    ВЗЕМАМ СИ ДУМИТЕ НАЗАД, надявам се всички да ме чуят. Положителен е резултата с камд3.5-тсп, сега съм го пуснал и по нюкамд, и май и там ще имам резултат, оскама е 7046 (все още)

Page 2 of 9 FirstFirst 12347 ... LastLast
Advertise Here