Еийй още един Тома неверни по малко.Ако беше прочел малко по внимателно и беше внимавал с конфизите щеше да стане по бързо но пък по този начин опозна оскама.Всички сме минали по този път.
Еийй още един Тома неверни по малко.Ако беше прочел малко по внимателно и беше внимавал с конфизите щеше да стане по бързо но пък по този начин опозна оскама.Всички сме минали по този път.
Колега ако ще рапортуваш за бъг събери и прикрепи нужните данни тук http://www.satsupreme.com/showthread...mited-to-OSCAM Отностно другата версия задай въпросите за нея в темата за целта. Дайте да не смесваме понятията защото се получава каша.
Сега като ми тръгна всичко, започнах да въртя протоколи, Защо се казва, че по ЦЦ не вървят емм-та, сутринта смених от ДБ500 към сървъра на ЦЦкам и ето резултата:
Enabled Reader Protocol EMM error
UK / G / S / UQEMM written
UK / G / S / UQEMM skipped
UK / G / S / UQEMM blocked
UK / G / S / UQECMs OK ECMs NOK LB Weight Action
bsc-cccam cccam 0 / 0 / 0 / 0 8 / 0 / 172 / 8 0 / 0 / 0 / 0 0 / 0 / 0 / 0 315 (100.00%) 0 (0.00%) 100
А и са получени на сървъра, Дали са влезли в картата е друг въпрос, ама щом ги има в статистиката? Ще пооставя така и ще рестартирам сървъра да видя дали се е сменила датата на картата. Знам, че ще ме пратите да чета теми, с к'во става и с к'во не, ама гледам черно на бяло и се чудя къде е истината.
различни хора - различни истини. моята е, че трябва да се мисли повече, и да се говори по-малко. прав беше gfto в приказките за форумните лъвове.
Ето от тук може да си го свалиш http://skatbg.net/Azbox/CAMs/ игрекмода.
Официалния 6978 съм го свялял от http://download.oscam.to
П.П. За игрекмода става дума за енигма, а не за оригиналния софт.
Така за четенето няма да се повтаряме, ти сам се убеди че това е начина. Ъпдейтите през cccam не съм сигурен дали пропуска със сигурност е тествано с newcamd или camd35.
Ако искаш да си полезен остави работещ единствено cccam на сървара рестартирай го за да се нулират статистиките и следи дали ще записва emm.
Ако това стане това означава че и този протокол е напълно функционален.
Статистика за около 10 часа EMM от клиента към сървъра по ЦЦкам:
клиент:
Enabled Reader Protocol EMM error
UK / G / S / UQEMM written
UK / G / S / UQEMM skipped
UK / G / S / UQEMM blocked
UK / G / S / UQECMs OK ECMs NOK LB Weight Action
bsc-cccam cccam 0 / 0 / 2 / 0 80 / 0 / 1572 / 78 0 / 0 / 0 / 0 0 / 0 / 0 / 0 2944 (100.00%) 0 (0.00%) 100
Сървър:
usbreader mouse 0 / 0 / 0 / 0 32 / 0 / 6 / 23 8 / 0 / 780 / 16 0 / 0 / 0 / 0 7475 (99.99%) 1 (0.01%) 300
Прави впечатление, че няма `G' EMM, Сега смятам да пусна по Нюкам, и пак ще дам статистика (знам, че няма да е същото заради разреждането на някой пакети през ноща). А ето и резултата:
18:17:23 92EAF38 r [bulcrypt] Subscription data last update : 2012-06-18 14:26:13 GMT
18:17:23 92EAF38 r [bulcrypt] Subscription should be active to : 2012-07-19 14:26:13 GMT
Картата си е сменила датата: Според мен ъпдейта върви и по ЦЦкам (датата беше 16.06 със час 12:30)
Няма смисъл да пишеш всичко и да мъчеш картата, сетни си emmcache=1,1,2.
За ъпдейт протокола няма значение, има значение клиента(емуто). Картата има ли действащи ентайтълменти, проблем мяма.
Проблема е ако няма ентайтълменти или са изтекли (не е "ъпната"). Тогава по newcamd и cccam oscam-а не пуска че има активни пакети и някои клиенти съответно не пускат EMM-та изобщо и се получава затворен кръга: няма пакети - няма EMM, няма EMM - няма пакети.
Затова препоръчвам camd3.5, щото е по тъп, не пуска серийни номера и пакети и някой клиент може да се излъже да пуска всичко.
Ако видите, че клиента се олива от EMM-та (около 1000 на секунда инвалид) не се шашкайте. Точно това е случая. Oscam-а си ги филтрира и пукса към картата каквото трябва точно. В подобен случай картата ще се ъпне. Ъпа пада по 3-те основни трансондера средно по веднъж на 72 минути за всяка карта.