Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 3 of 9 FirstFirst 123458 ... LastLast
Results 21 to 30 of 81

Thread: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. - Част 2

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

Еийй още един Тома неверни по малко.Ако беше прочел малко по внимателно и беше внимавал с конфизите щеше да стане по бързо но пък по този начин опозна оскама.Всички сме минали по този път.

2. Advertise Here
    Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by spaice View Post
    @turbopower, доколкото разбрах при теб на ПЦ-то имаш сат тунер и съответно vdr-dvbapi и картата се ъпва. При колегата @mminkov обаче няма сат тунер и DVB-API.

@mminkov, опитвал ли си друга версия на оскам?
    Аз имам Азбокс. В него е картата на була. В линукс PC със сериен феникс имам конакс. Слагам няколко врсиии от последните на Азбокса и ъп не върви нито към картата на була, нито към конакса. Със същите конфизи и оскам игрекмода емм тръгват веднага и на 2-те места.
    Открих, че с официалния оскам версия 6978 също емм си вървят и на 2-те места. Така че опитай с някоя друга версия (от официалните) или със игрека, като ползваш същите конфизи.

П.П. То пък игрек за ПЦ нямаше.
    Колега би ли казал откъде намираш игрекмод за Азбокса че ме интересува и не мога да намеря, а с оригиналния оскам няма ЕММ към азбокса (пробвал съм всички версии ама има нещо бъгаво).

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Quote Originally Posted by radionov View Post
    Колега би ли казал откъде намираш игрекмод за Азбокса че ме интересува и не мога да намеря, а с оригиналния оскам няма ЕММ към азбокса (пробвал съм всички версии ама има нещо бъгаво).
    Колега ако ще рапортуваш за бъг събери и прикрепи нужните данни тук http://www.satsupreme.com/showthread...mited-to-OSCAM Отностно другата версия задай въпросите за нея в темата за целта. Дайте да не смесваме понятията защото се получава каша.

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Сега като ми тръгна всичко, започнах да въртя протоколи, Защо се казва, че по ЦЦ не вървят емм-та, сутринта смених от ДБ500 към сървъра на ЦЦкам и ето резултата:
    Enabled Reader Protocol EMM error
    UK / G / S / UQ
    EMM written
    UK / G / S / UQ
    EMM skipped
    UK / G / S / UQ
    EMM blocked
    UK / G / S / UQ
    ECMs OK ECMs NOK LB Weight Action

bsc-cccam cccam 0 / 0 / 0 / 0 8 / 0 / 172 / 8 0 / 0 / 0 / 0 0 / 0 / 0 / 0 315 (100.00%) 0 (0.00%) 100

А и са получени на сървъра, Дали са влезли в картата е друг въпрос, ама щом ги има в статистиката? Ще пооставя така и ще рестартирам сървъра да видя дали се е сменила датата на картата. Знам, че ще ме пратите да чета теми, с к'во става и с к'во не, ама гледам черно на бяло и се чудя къде е истината.

Member stefan.saraev's Avatar
    Uploads
    0

различни хора - различни истини. моята е, че трябва да се мисли повече, и да се говори по-малко. прав беше gfto в приказките за форумните лъвове.

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by radionov View Post
    Ето от тук може да си го свалиш http://skatbg.net/Azbox/CAMs/ игрекмода.
    Официалния 6978 съм го свялял от http://download.oscam.to

П.П. За игрекмода става дума за енигма, а не за оригиналния софт.

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Quote Originally Posted by mminkov View Post
    Сега като ми тръгна всичко, започнах да въртя протоколи, Защо се казва, че по ЦЦ не вървят емм-та, сутринта смених от ДБ500 към сървъра на ЦЦкам и ето резултата:
    UK / G / S / UQ
    EMM written
    UK / G / S / UQ
    EMM skipped
    UK / G / S / UQ
    EMM blocked
    UK / G / S / UQ

bsc-cccam cccam 0 / 0 / 0 / 0 8 / 0 / 172 / 8 0 / 0 / 0 / 0 0 / 0 / 0 / 0 315 (100.00%) 0 (0.00%) 100

А и са получени на сървъра, Дали са влезли в картата е друг въпрос, ама щом ги има в статистиката? Ще пооставя така и ще рестартирам сървъра да видя дали се е сменила датата на картата. Знам, че ще ме пратите да чета теми, с к'во става и с к'во не, ама гледам черно на бяло и се чудя къде е истината.
    Така за четенето няма да се повтаряме, ти сам се убеди че това е начина. Ъпдейтите през cccam не съм сигурен дали пропуска със сигурност е тествано с newcamd или camd35.
    Ако искаш да си полезен остави работещ единствено cccam на сървара рестартирай го за да се нулират статистиките и следи дали ще записва emm.

Ако това стане това означава че и този протокол е напълно функционален.

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by spaice View Post
    Ето от тук може да си го свалиш http://skatbg.net/Azbox/CAMs/ игрекмода.
    Официалния 6978 съм го свялял от http://download.oscam.to

П.П. За игрекмода става дума за енигма, а не за оригиналния софт.
    Благодаря аз си мислех за оригинален софт.

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Статистика за около 10 часа EMM от клиента към сървъра по ЦЦкам:
    клиент:
    UK / G / S / UQ
    EMM written
    UK / G / S / UQ
    EMM skipped
    UK / G / S / UQ
    EMM blocked
    UK / G / S / UQ

bsc-cccam cccam 0 / 0 / 2 / 0 80 / 0 / 1572 / 78 0 / 0 / 0 / 0 0 / 0 / 0 / 0 2944 (100.00%) 0 (0.00%) 100

Сървър:
    usbreader mouse 0 / 0 / 0 / 0 32 / 0 / 6 / 23 8 / 0 / 780 / 16 0 / 0 / 0 / 0 7475 (99.99%) 1 (0.01%) 300

Прави впечатление, че няма `G' EMM, Сега смятам да пусна по Нюкам, и пак ще дам статистика (знам, че няма да е същото заради разреждането на някой пакети през ноща). А ето и резултата:

18:17:23 92EAF38 r [bulcrypt] Subscription data last update : 2012-06-18 14:26:13 GMT
    18:17:23 92EAF38 r [bulcrypt] Subscription should be active to : 2012-07-19 14:26:13 GMT

Картата си е сменила датата: Според мен ъпдейта върви и по ЦЦкам (датата беше 16.06 със час 12:30)

Member
    Uploads
    0

Няма смисъл да пишеш всичко и да мъчеш картата, сетни си emmcache=1,1,2.
    За ъпдейт протокола няма значение, има значение клиента(емуто). Картата има ли действащи ентайтълменти, проблем мяма.

Проблема е ако няма ентайтълменти или са изтекли (не е "ъпната"). Тогава по newcamd и cccam oscam-а не пуска че има активни пакети и някои клиенти съответно не пускат EMM-та изобщо и се получава затворен кръга: няма пакети - няма EMM, няма EMM - няма пакети.
    Затова препоръчвам camd3.5, щото е по тъп, не пуска серийни номера и пакети и някой клиент може да се излъже да пуска всичко.

Ако видите, че клиента се олива от EMM-та (около 1000 на секунда инвалид) не се шашкайте. Точно това е случая. Oscam-а си ги филтрира и пукса към картата каквото трябва точно. В подобен случай картата ще се ъпне. Ъпа пада по 3-те основни трансондера средно по веднъж на 72 минути за всяка карта.

Page 3 of 9 FirstFirst 123458 ... LastLast
Advertise Here