ако нямаш операторски приемник кажи ще оправим нещата
ако нямаш операторски приемник кажи ще оправим нещата
Картата,която си сменил със сигурност е в1.-аз смених такива 2 преди 1 месец.Ъпването в неоператорски приемник е почти мисия невъзможна-аз се мъчих цяло денонощие,и накрая я подкарах в операторския,след което я поставих в моя си приемник.
Вдигаш я с TSDecrypt през camd35 TCP протокол
благодаря за съвета колега. предната седмица подкарах една карта през линия с camd35 от 500S никакви ядове
Картата тръгна благодарение на колегата ceco2000![]()
Трябва колегата да обясни,защото аз само наблюдавах случващото се![]()
обяснявам как според мен стават нещата
възползвах се от активната карта на човека, просто свързах приемниците под Camd3.5 протокол, пуснах au-то да върви м/у двата приемника, веднага ще кажа че същото се получава и при CCCam протокол. моето наблюдение е следното, линията м/у двата приемника се прави за да може двбапи модула да е ангажиран с разчитането на съответният кейд за да може естествено да се вземе ъпа когато му дойде времето. причината е че ако двбапи модула не намери провайдърът в случая 5581, задава точно 3 запитвания към вътрешният четец и всичко приключва. мисля че колегата woooow го беше споменал в друга тема по повод ъпа на картата. но при него ме озадачава проблемът че той понякакъв начин получава някакъв ъп от някъде но не и от двбапи юзерът му, ако въобще съществува в конфиг файловете му и след определено време ъп няма и картата спира да работи. същото положение беше и при колегата hasko подобен юзер не съществуваше нито в приемникът с активната му карта, да не говорим за приеникът му с неактивната такава и при това вчера му бях постнал линк с готови конфиг файлове за оскам. в крайна сметка след час и половина всичко си дойде на мястото, картата е в движение и кама си чете без проблем.
предложението към разработчиците на оскам е следното, да се поработи здраво в двбапи модула, защото там има сериозни гафове. като се започне с високия ецм тайминг от време на време когато оскама работи като сървър и клиент, визирам бързината на работа с локална карта. според мен ако има начин да се накара двбапи модула да прави чести запитвания към четците, няма значение да ли са външни или вътрешни, проблеми с ъпване на спрени карти за дълъг период от време няма да има. аз се сблъсках с неактивна карта която ентитълмънтс я отчиташе с задна дата от миналата година. на колегата hasko естествено ентитълмънтс нямаше за предходен период на ползване защото е уж нова карта, но и тя отчиташе задна дата и година.
В последната версия 7197 - fixed a timeout issue on fast "not found" answers Трябва да се пробва дали нещо по този въпрос.