Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 51 to 60 of 81

Thread: Oscam cacheex=3 - Част 1

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Re: Oscam cacheex=3

Това е идеята на размяната дали с кеш или без такъв - да се гледа това което ти нямаш възможност. Ти даваш кеш за едно и използваш на другите.

По принцип през cacheex=3 не могат да се правят нормални запитвания, така че варианта да се гледа от нормални решернати карти отпада. Като цяло аз съм забранил да показва карти те понеже това ми товари оскама да изпраща какви карти има в наличност.

Писал съм за това тук http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post929468

2. Advertise Here
    Uploads
    129

Quote Originally Posted by CapNCooK View Post
    Hello All,

I do not speak bulgarian, but just want to let you know that i updated my CACHE-EX-tutorial yesterday.
    You can find it here: http://www.satsupreme.com/showthread...-CACHE-EX-v2-0

Hope it helps,
    ThX
    Great work my Friend.
    If our Bulgarian Friends want some translation from my side I will be very happy to do it.
    I read your tutorial and think he is complete explanation about cacheex.

Regards from me and Bulgarian part on SatSupreme community.

Uploads
    129

If you have many or less of these lines depends on your load.
    At some point, (having about 40 camd35 readers active), my oscam was starting to crash.
    In Oscam's trac, searching on this error, you will find out that this line is caused by several bugs, only existing in the camd35 (reader) code.

Now that i switched all my readers to cc-cam on 7190, i have a clean log, and my job-queue never exceeds 1 job.
    Същият колега твърди това, аз не виждам особенна разлика между двата протокола. Ако някои от вас е с помалко линии нека превключи за да се разбере дали има подобрения.

Изключително много лични трябва да пратя за да направя такава промяна. Новите размени май ще ги правя през cccam единствено.

VIP Member galiano's Avatar
    Uploads
    8

Аз също го прочетох. Вчера смених протокола на приблизително половината пиъри от общо 21. това което се забелязва на пръв поглед е, че обема на хеша намаля, а натоварването на процесора се увеличи. Така или иначе, вече съм разпратил PM и ще премина към cccam, да се надуваме за добро.

Uploads
    129

За сега ще си карам по старо му с 7190 работи ми добре и с cccam и с camd35. Забелязвам че някой от хората, с които разменям не са си настроили добре нещата, с camd35 и не се вързват към мен. Само тях ги заменям с cccam и така че ще бъде докато не оправят проблемите в последните билдове и cacheex. Според мен camd35 e удачен за cacheex защото е по лек и много по бърз, понеже размяната е по udp.

Uploads
    8

Не само, че е по-лек и бърз, а и вероятно носи повече трафик. Смених протокола на някои от най-силните ми пъри от камд на ццкам и от кеша им не остана почти нищо, а по udp буквално ме заливаха с кеш. Не знам, дали цецето филтрира, или те ме орязаха, но по-скоро съм склонен да мисля, че е първото. Когато всички пиъри бяха camd35 се стигна до там, че заявките за един от провайдърите със сийд-лимит се изпълняваха на 95% от кеша, сега е около 40-50%. Нямам представа, защо не се работи по този модул!? Това е една от най-полезните функции на оскам, но за съжаление след 7190 има брутален бъг, който прави всички билдове след гореспоменатия не използваеми за cecheex.

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Аз съм със 7296 и по camd35 при мен работи cecheex.

Uploads
    8

За работата ще работи, важно е до кога (memory leak bug still not fixed)!
    От колко време работи? Върху какъв хардуер? Колко пиъра имаш и какъв трафик ти правят (Cache size...)?

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Комп,убунту,към 120,и трафик около 200к.Доколкото за време никога не е крашвало.

Uploads
    8

Няма трафик, вероятно затова работи. Иначе паметта пак си я заема, но по-бавно.
    С този трафик:
    Cache size
    4955
    съм достигал макс до 22 часа нормална работа, след това за рязко започна да изтича рам, и го спрях, защото така или иначе щеше да се килне.

Уточнение:
    в случая е важен броя на кеш пиърите, другите са без значение. Под трафик, имам предвид размера на кеша.

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Advertise Here