7296 така и не заби въпреки изяждането на памет.От няколко часа съм с 7315 не яде памет и кеша работи добре.
7296 така и не заби въпреки изяждането на памет.От няколко часа съм с 7315 не яде памет и кеша работи добре.
Въпрос на време е да направи проблем. Ням смисъл да се тестват новите версии за cacheex, при положение, че от тима на оскам не са обявили фикс. Всъщност, на практика все още не ясно, каква точно е причината за изтичането на памет, когато стане ясно, вероятно ще има решение.
Два дни вече без проблем с 7315.Нека и други да тестват.
Разгледах chnagelist реално няма фикс относно бъга с повишеното натоварване, но пък има пренаписване на конфиг функцийте, от gfto може да се е получил fix, но това е било случайно,защото не е документирано.
Можеш ли да провериш логовете си по този начин, за да е ясно че всичко е наред.
За да се филтрира лесно използвайте това упътване:Стартирай оскама с аргумент debug mode 1 (-d1) , и филтрирай лога с "action 28"
Също филтрирай и на "WARNING:"
Бързото забиване се случва при голямо натоварване, стартирането на оскама с -d1 и преглеждането на лога дава отговора дали е стабилен.
http://www.satsupreme.com/showthread.php/226828-Tutorial-Grep-ing-information-from-the-Oscam-log
Днес се оказа че с новите версии забива тотално и на azbox. Намерих единствено 7179 при мен с нея на pc не съм имал проблем. Файла е прикачен.
Ако за в бъдеще, напишат пач за филтриране по caid ще е отлично решение. Въпросния филтър ще намали значително голямото натоварване при cacheex. Сега си задръстваме сървърите, рутерите и интернет трафика с огромен кеш, който на практика не използваме. Задаването на caid в четеца и потребителя не върши работа. Едва ли обаче, това ще стане скоро. Като се има предвид, че cacheex не е от приоритетните функции за разработчиците на oscam ( справка: memory leak се влачи три месеца без фикс).
Филтрирането по каид беше нужно да се направи много отдавна, не само когато говорим за "casheex =3" размяната. За мен това е страшен пропуск.
Нещо от сорта на :
block_caid = 0b01, 0963
/Блокира само тези кайдове в потока/
allow_caid = 5581, 4ae1
/пропуска само тези кайдове от потока/
Да може да се добавят към юзър и ридър !
Е това ако се направи, колко ще улесни живота...Хиляда други глупости се измислиха, дето вече не може да им се хване края, а нещо толкова елементарно и полезно...няма кой да вкара.
Като сложите това в настройките на reader на дадена размяна това работи при мен е ок с 7190
Повтарям в reader се слага не в account, вижте си настойките, гарантирам ви че сте в грешка. В моя случай имам оскам в който разменям само кеш и др., в който си чета картите по тоя начин, си пращам филтриран кеш до оскама в който са картите.Code:caid = 5581,4AEE,0B01,0D0F,0604,0D03