Днес открих важна настройка, за да не се получи разпадане на връзката към вас и да не ви се оплакват че не са свързани.
Стойноста трябва да е 0.
Наблюдавам, че това ми намали и натоварването на процесора, вероятно защото не следи всеки account.
clientmaxidle = 200 # Disconnect after 200 seconds = 0 # idle disconnect disabled
Днес писах в английската част на форума, ще го кажа и тук:
Реших да пробвам последната версия на оскам svn7266, като разбира се очаквах да видя проблема с изтичането на рам памет, тъй като, никъде не е обявено че бъг-а е фикснат. Да, обаче вече 7-ми час, кама върви изключително стабилно, като дори използва по-малко ресурси от машината в сравнение с 7179 и 7190, които масово използваме всички дето менкаме кеш. Рам паметта която използва кама е едва 1%, а натоварването на процесора е 5-8% (2ГБ рам и двуядрен CPU 2.13ГХц).
Линус дистрибуцията е: Ubuntu 10.04.3 LTS, като според мен, точно това е причината за ниското натоварване на хардуера.
Ако има и други ентусиасти, които искат да пробват и да споделят как е, прикачам бинарния файл:
Какъв е проблема, аз по стари от 6[7..8]xx не съм компилирал, но не мисля, че ще има проблем: `make config && make' ако искаш с `cmake' малко по-иначе, идеята е да си го дръпнеш в друга директория...
В кой фаил се слага това `clientmaxidle' -да не ровя да търся сега в нет-а. Аха видех, в глобал секцията на oscam. conf
Аз продължавам да настоявам с 7266. Моите линии са 28 нормални и 9 кеш. Сега пуснах до хоп5 кеша за да се натовари повече, но пак се държи стабилно. Вероятно, наистина линукс дистрибуцията ще се окаже решаваща. Ако имате някакви идеи как, да натоваря кама още, кажете, ще го направя.
Аз съм с убунту 12.04 статистиките са ми при еднакви настройки. Като оскама е отделен за кеша, в началото беше норм 7266 но след 10 мин премина 1 ГБ и го спрях, съвета ми е използвай го докато не видиш че имс проблем и при теб.
Разбира се, ако забележа някаква нередност, ще го разкарам веднага. За сега обаче се държи и нямам причина да го махам. Явно всички дописвания и ъпдейти които се правят на модула, дават резултата, защото при същите кеш пиъри, заявките изпълнени от кеш са с почти 10% повече от снощи, когато бях с 7179. Изглежда, че последните билдове обработват по-добре кеша.