Тествайте последните версии, corsair от strеamboard се е заел сериозно с проблема. Днес само има 3 фикса...
Тествайте последните версии, corsair от strеamboard се е заел сериозно с проблема. Днес само има 3 фикса...
Колеги, приематели кеш шернат ви с различен от оскам софтуер, примерно CSP, Multics и т.н... ? Въпроса ми е провокиран от това, че масовото споделяне на кеш, както вероятно и вие сте забелязали не е през оскам, а с гореспоменатия софтуер, съответно и предлагането на кеш е основно под multics. Та, ако някой има преки наблюдения, моля да каже как е!?
Днес преместих всички кеш-акаунти на отделен оскам, който ще се ползва само за кеш, а картите ще се четат на отделен кам, като двата ще си менкат кеша. Възниква обаче въпроса: нужно ли е, на оскам, който е само за кеш да се задават, същите настройки като на този кам, който има и реални клиенти?
Примерно настройките на тези параметри:
cachedelay = 25
cacheexwaittime = 700
max_cache_time = 7
Не е ли по-добре, да се променят със стойности които ще намалят натоварването,
примерно нещо такова:
cachedelay = 1
cacheexwaittime = 20
max_cache_time = 1
Като по този начин, кеша просто да преминава през този оскам, и да решерва към юзерите, без да се задържа?
Настойките са същите единствено може да пипнеш cachedelay да е по надолу. Защото задържането се прави в оскама на четеца.
Другите параметри са ок, защото те са към размяната не само за прелитането. Ти получаваш кеша като цяло и правилата за споделяне се разписват при теб без значение с какви настойки е получен.
От няколко часа съм с тези настройки на оскам-а който е само за кеш:
cachedelay = 25
cacheexwaittime = 20
max_cache_time = 1
По този начин, консумацията на рам и процесор, спадна драстично (с пъти)
При клиента са стандартните:
cachedelay = 25
cacheexwaittime = 700
max_cache_time = 7
Процента на hits е същия като преди. Така, че оскама, който е само за кеш, без реален клиент, не е нужно да се товари с ненужно задържане на кеша.
Забелязахте ли, че през последните дни, и особено от снощи, има огромни натоварвания от cacheex? Това вероятно се дължи на последните билдове, които все още се нестабилно, но въпреки това много от пиърите вече ги използват. Аз не успях да намаля натоварването чрез намаляване на хопс, дори мисля, че оскам, в момента въобще не вижда тази рестрикция. Ако някой има решение на проблема, моля да го сподели!
При мен 7190 тотално заби сменях какво ли не нищо не помогна. В момента намерих временно решение #7456. Процесора ми е натоварен дота но пък не яде от рама и е стабилен. Кеша ми и тои падна доста, по добре така от колкото да изгубя линиите си поради неактивност.
Няма опасност да загубиш пиъри! Проблема е глобален, при всички е така. Версия 7456 тотално обърка кешекса, аз също я сложих за малко, но в рамките на един час получих 4 лични съобщения, с оплакване, че моя акаунт събаря сървърите на пиърите ми. Сага пак се върнах на 7190, но пък сега те събарят моя сървър. Спрях всички клиенти които ми бутат огромен кеш, който на практи не работи (няма хитове от него) и ще чакам някакво решение.
Добавено:
Ако имаш пиъри които в момента са off, просто си им килнал сървърите, и аз го направих без да искам преди малко...
Намерих 3 ма които бъркаха работата сега е добре, ще им пиша лични за да им кажа да свалят версиите си