Това означава ли, че всички readers и users са в една и съща група?
Това означава ли, че всички readers и users са в една и съща група?
Боби, какви са стойностите при теб, на тези параметри:
и при двата ти оскам-а ли са еднакви?Code:cacheexwaittime= max_cache_time= max_cache_size=
Направих всичко в една група, обаче кеша драстично намаля, хитовете също...
Добавено:
Върнах си групите! Със всички в една група, каша стана два пъти по-малък, а хитовете намаляха с около 15%
На двата оскама са еднакви #106
Относно кеша сега загледах имаш право, за кеша намалял но е повече от както беше с 7190. Аз обаче имам много размени и това компенсира намалението, но пък при много размени 40 и повече групи уникалната група е трудна за описване. Става само ръчно и след това се минава през рестарт, защото на всеки reader трябва да се добави, новата група, в момента мога да си добавям и през web интерфейса.
Относно hits при мен са намалели с 4% което не е болка.
Незабравяйте и друго вечер кеша е много по-голям в сравнение през деня.
При мен като сложих настройките от #106 при отделни групи hits се увеличи с 20 процента.
До преди няколко дни не разменях кеш за БГ карти, но от началото на тази седмица, добавих и един от двата оператора към кеша. Основните ми хитове за този провайдър бяха от твоя сървър, сега няма почти нищо. Преди известно време, ми направи впечатление, че и хитовете от капитана намаляха, като си мислех, че е орязал хоповете, но вероятно точно тогава е събрал всички в една група и кеша падна драстично.
Сега отворих този оскам от който хитваш и видях че половината клиенти си работят от кеша 8628 (47.35%) за българските оператори имам в предвид. Сега видях че там размяната е по старата система с разделните групи сега ги сложих в обща. Виж как ще бъде от тук на сетне. Аз имам бекъп на старите настройки и мога винаги да ги върна ако установим че общата група прецаква системата.
По- слабо е, дори се появява cache2 повече от cache3. Това можеш да го усетиш и сам с локалния клиент. Аз го забелязах първо при моя сървър когато сложих всички в една група, локалния клиент започна да си дърпа ЕСМ главно от четците, кеша остана 20 - 25%