Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 7 of 9 FirstFirst ... 256789 LastLast
Results 61 to 70 of 81

Thread: Oscam cacheex=3 - Част 2

VIP Member galiano's Avatar
    Uploads
    8

Re: Oscam cacheex=3

Колеги, как се държат при вас новите версии на оскам под cacheex режим? При мен продължават да крашват през различен интервал от време, няма закономерност. По някога държи 1 ден без проблеми, друг път пада на всеки час. Лошото е, че от нормални лог нищо не се разбира. Понеже използвам отделен оскам само за кеш, в лога има само, статистики кой кога се е логнал, или дискънектнал, а от тази информация, няма как да се разбере причината.
    Видях, че в архивите на последните версии има и дебъг бин файл, но успявам да го стартирам само със стандартната команда:
    Code:
    /usr/local/bin/oscam_2 -b -c /usr/local/etc/config2 &
    стартиран по този начин в лога се записват сама обичайните неща, като от обикновения бин файл.

Пробвах да го пусна така:
    Code:
    /usr/local/bin/oscam_2 -c -a -b -r0 /usr/local/etc/config2 &
    но по този начин въобще не стартира.

Ако някой има идея, как да запиша подробен лог, от кой да стане ясна причината за честите крашвания, моля за подскаже.

2. Advertise Here
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

При мен с отделни групи за всеки четец и 7477 ми дава 24 часова стабилност бе крашове. Огледай дали в логовете имаш:

dropping client data ...

И забрани потребителите от които имаш това. Друго което се сещам е че оскама си го компилирах сам и оставих само необходимите неща. Прекачен е в постовете ми по назад ако искаш изпробвай го, да не се окаже че другите не ги компилират както трябва, или някои от забранените от мен модули прави проблем.

Uploads
    8

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    При мен с отделни групи за всеки четец и 7477 ми дава 24 часова стабилност бе крашове. Огледай дали в логовете имаш:

dropping client data ...

И забрани потребителите от които имаш това. Друго което се сещам е че оскама си го компилирах сам и оставих само необходимите неща. Прекачен е в постовете ми по назад ако искаш изпробвай го, да не се окаже че другите не ги компилират както трябва, или някои от забранените от мен модули прави проблем.
    Настина понякога виждам това съобщени, като не е изключено това да килва кама, но то почни винаги е за различни юзери, така че ще е трудно да го хвана предварително.

Това е изхода сред старта на твоя оскам:
    /usr/local/bin/oscam_2: /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.15' not found (required by /usr/local/bin/oscam_2)

Добавено:
    Вероятно под различни групи, имаш предвид групите на юзерските акаунти, а не на четците?

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

При мен с отделни групи за всеки четец и 7477 ми дава 24 часова стабилност бе крашове. ..... Друго което се сещам е че оскама си го компилирах сам и оставих само необходимите неща. Прекачен е в постовете ми по назад ако искаш изпробвай го, да не се окаже че другите не ги компилират както трябва, или някои от забранените от мен модули прави проблем.
    И аз си го компилирам само с необходимото и при мен няма проблеми!

Uploads
    8

Сега пуснах много орязан svn 7477, само cccam и camd35 UDP. Файла е с размер 470 КБ, за сега работи....

Uploads
    129

Quote Originally Posted by galiano View Post
    Настина понякога виждам това съобщени, като не е изключено това да килва кама, но то почни винаги е за различни юзери, така че ще е трудно да го хвана предварително.

Това е изхода сред старта на твоя оскам:
    /usr/local/bin/oscam_2: /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.15' not found (required by /usr/local/bin/oscam_2)

Добавено:
    Вероятно под различни групи, имаш предвид групите на юзерските акаунти, а не на четците?
    Да всеки потребител е различна група и в четеца за даденият усер изключвам текущата група, а останалите са добавени.

Uploads
    8

Да всеки потребител е различна група и в четеца за даденият усер изключвам текущата група, а останалите са добавени.
    Точно така. Според мен това е оптималния вариант!

Uploads
    8

Току що крашна и орязания оскам. Използвам същата версия и за нормален обмен, там няма никакви проблеми. Значи бъга си е в cecheex модула....

Uploads
    129

Колега аз имам 43 размени и съм с по-слаб компютър и нямам грижи. Настройките сами като твоите. Входният кеш ми е ограничен до 2 хоп изхода до 3, размера му в момента е 1608 . Рестартирам го всяка нощ в 04:30

Start: 27.09.12 - 04:38:20 | UpTime: 10:39:50 | Process ID: 1357

Uploads
    8

Въпроса, как да запиша подробен лог, все още остава? От нормалния, както вече отбелязах, не става ясно.

Page 7 of 9 FirstFirst ... 256789 LastLast
Advertise Here