Стигнали сте доникъде. Може и да съм пропуснал да прочета, но ми се струва че никъде не сте го попитали с кой имидж пробва да го подкара този феникс.
Стигнали сте доникъде. Може и да съм пропуснал да прочета, но ми се струва че никъде не сте го попитали с кой имидж пробва да го подкара този феникс.
Така е Гена, ти си човека който знае най-много за тези приемници. Кое е устройството което се задава и кои е имиджа естествено?
В #16 съм казал с кои имиджи тествам. Ако знаеш конфига, добре ще е да го споделиш.
Ами и аз чакам да разбера кой е имиджа. С феникс на USB съм така:
Имиджа ми е PKT Nebula и от синия панел на FTDI съм го разрешил за USB-to.[reader]
label = satbg
enable = 1
protocol = mouse
device = /dev/ttyUSB0
pincode = 0000
caid = 0B01
ident = 0B01:000000
services = satellitebg
detect = none
mhz = 600
cardmhz = 357
group = 1
emmcache = 1,3,2
lb_weight = 200
Колегата ти е написал в пост 16 не го ли прегледа? http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post949186
Макар че небула 3 ми звучи непълно не трябва ли да има и версия някаква, но да не се меся не съм много в час с sh-4 приемниците.
Няма значение дали небулата е 1,2 или 3 версия. Те са еднакви в това отношение. Предполагам, че е пропуснал да активира драйверите от синия панел.
Другото, което ми идва наум е че в имиджа може да няма драйвери за преходника. Не съм пробвал с преходник а и ком порта също не съм тествал щото феникса ми на ком не е в мен.
Devnull, чети по-добре за какво говорим, за включване на феникса към компорта на приемника, а не през USB преходници, там нещата си работят отдавна.
Като написах "Devnull, чети по-добре за какво говорим" по никакъв начин не съм искал да го обиждам, той е специалист в тази област и ми е помагал лично на мен. За версийте на софта той по-горе написа че в случая нямат значение, важно е само да имат юсб драйвер.