[QUOTE=glamav;951317]Я малко да събудя темата за в2 :)
Принципно имам една в2 карта, която криво-ляво "пасе" в ipbox, но съответно DW-тата са кодирани.
Въобще възможно ли е да се гледа нещо със в2 карта през оскам. Каква е ""пашата"" в ipbox
Никаква, първо трябва да се измисли начин да се извлича първият ключ на картата, след това да се генерира втория на приемника и чак тогава оскам в който да вкарваш вторият.
Смисъла на пашата е, че се инициализира и приема ЕММи, отговаря на ЕСМ с кодирана дума (с която не се гледа). Хубавото е, че е удобно за експерименти :) защото ги няма ядовете с честотата на картата и скоростта на комуникацията.
Знаеш ли някой, който го е направил па макар за 1000 лв. или се предполага, че ще бъде направено за толкова. Чувал съм, че се гледа полариса което означава, че има все пак някакво решение и за в2. Някъде четох, че модифицирали захаринчо и така ставало. Но това са само легенди ......... все пак око да види ръка да пипне.
Тази bulcrypt v.2 не е ли всъщност DRE v.2 и братята руснаци не са ли направили нещо по въпроса например за 36Е имам в предвид 4AEE я чете като DRE при v.1
В едни малко по-стари времена, когато народа беше луднал как да хакне PS3,се беше появил един хардуер-софтуер, който слухтеше на USB-порта, казваше се USB Sniffer и струваше някъде около 15000 долара (спомени), та с въпросното устройство чрез логовете, които правеше успяха да хакнат много по сложен код на PS3. Вярно е, че помогна и човека хакнал iphone-то, но поради огромната сума за нашите български представи само следях какво къде се случва и дори на колегите бях им предрекъл, че до 1 месец PS3 ще бъде рабита.
Та в тоя ред на мисли, не може ли да се закачим към процесора или връзката към четеца и да се следи какви данни хвърчат между CPU и четеца. Също това, което показват по форумите с ПИК-овете е 100% е резултат от процеса който съм описал по-горе.