Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 51 to 60 of 89

Thread: Bulcrypt support submited to OSCAM-част4

Member
    Uploads
    0

Re: Bulcrypt support submited to OSCAM

Интересно...
    според мен, реално няма проблем и да се копира софта, но за какво ти е, след като го няма ключа от процесора. Че се вади - вади се, но според мен ще е по-интересно да се намери начин да се пречифтосва картата.

edit:dstb ме е изпреварил :)

2. Advertise Here
    Contributing Member blagynchy's Avatar
    Uploads
    29

get_emm_type \
    get_emm_filter | Fixed
    do_emm .. .. /

ps; Оскама не работи много добре с типа 75.

Quote Originally Posted by glamav View Post
    Интересно...
    според мен, реално няма проблем и да се копира софта, но за какво ти е, след като го няма ключа от процесора. Че се вади - вади се, но според мен ще е по-интересно да се намери начин да се пречифтосва картата.

edit:dstb ме е изпреварил :)
    Начина се знае щом се продават чиповете ;]

Quote Originally Posted by dstb View Post
    Другия вариант, и според мен по-чистия, е да се добави въможност към модула за булкр на оскам, да се задава във конфа бокскей(стига да се знае как се смята). Тогава, вече че говорим наистина за v2 Ready (не частично). То се е видяло, че няма няма как да се получи работата на тази карта просто ПлъгЕндПлей.

Всеки който може да си намери бокскейа, ще може да си ползва картата, без да се занимава с съмнителен хардуер, с ясно или неясно предназначение.
    Взимаш един ZHD200 при монтажа взимаш новата карта както си е в пликчето слагаш феникса но преди това един логер и 2 минути вадиш я записваш 1вия лог слагаш я после пак записваш 2рия после се чете лога и ставаш богат :D

Member
    Uploads
    0

Здравейте,
    Аз съм нов в цялата тая dvb-s(2) история ... и последната седмица понаучих доста.
    Само дето въобще не подозирах в какви води влизам.
    Първо си купих SkyStar USB2 HD CI, разбира се с CI, че да мога да пъхна БСК картата в него ...
    До тук добре, поръчах го, ама още същия ден докато четох напред-назад, разбрах, че ми трябва CAM за тва CI...
    Ок, какъв CAM трябва за БСК ? Irdeto разбира се... заръчах и него...
    Дойде всичко... и се почна... няколко дни докато науча въобще какви софтуери и чудеса ми трябват ...
    Овладях положението, но дойде следващата изненада, след подкарването на нещата (xbmc-12 + tvheadend), установих, че хващам само 1-2 ТВ канала и няколко радио...
    Естествено отне ми 2 дни докато проумея каква ми е генералната грешка - именно Irdeto. След като прочетох за Bulcrypt-а и ми стана ясно, че съм меко казано прецакан.
    Но видиш ли, има лъч светлина и тук, благодарение на Георги (и останлите, дето не са споменати)... четох, четох и накрая поръчах EasyMouse/Phoenix четец/програматор...
    Та тая вечер и него подкарах, но само за да разбера, че съм с V2 карта !!! DAMN !!!

Сега на 2та въпроса:
    1.Имам ли шанс да накарам БСК да ми дадат v1 карта, или тва е загубена кауза ?
    2.След прочетеното за v2 не съм особено обнадежден, но има малко светлина и в тоя тунел, та нека по-компетентните по въпроса ми кажат: Да приключвам ли тва занимание (с определена сума пари назад), или да си трая и да чакам, та видиш ли може в някакво (обозримо) бъдеще да ми се случи случката ?

Напрактика търся съвет...

Благодаря предварително.

Senior Member dstb's Avatar
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by 0xAF View Post
    Здравейте,
    Аз съм нов в цялата тая dvb-s(2) история ... и последната седмица понаучих доста.
    Само дето въобще не подозирах в какви води влизам.
    Първо си купих SkyStar USB2 HD CI, разбира се с CI, че да мога да пъхна БСК картата в него ...
    До тук добре, поръчах го, ама още същия ден докато четох напред-назад, разбрах, че ми трябва CAM за тва CI...
    Ок, какъв CAM трябва за БСК ? Irdeto разбира се... заръчах и него...
    Дойде всичко... и се почна... няколко дни докато науча въобще какви софтуери и чудеса ми трябват ...
    Овладях положението, но дойде следващата изненада, след подкарването на нещата (xbmc-12 + tvheadend), установих, че хващам само 1-2 ТВ канала и няколко радио...
    Естествено отне ми 2 дни докато проумея каква ми е генералната грешка - именно Irdeto. След като прочетох за Bulcrypt-а и ми стана ясно, че съм меко казано прецакан.
    Но видиш ли, има лъч светлина и тук, благодарение на Георги (и останлите, дето не са споменати)... четох, четох и накрая поръчах EasyMouse/Phoenix четец/програматор...
    Та тая вечер и него подкарах, но само за да разбера, че съм с V2 карта !!! DAMN !!!

Сега на 2та въпроса:
    1.Имам ли шанс да накарам БСК да ми дадат v1 карта, или тва е загубена кауза ?
    2.След прочетеното за v2 не съм особено обнадежден, но има малко светлина и в тоя тунел, та нека по-компетентните по въпроса ми кажат: Да приключвам ли тва занимание (с определена сума пари назад), или да си трая и да чакам, та видиш ли може в някакво (обозримо) бъдеще да ми се случи случката ?

Напрактика търся съвет...

Благодаря предварително.
    Да беше питал по-рано, че да ти препоръчаме да си взменеш конакс модул или феникс и карта на сат бг, и да си гледаш вече.

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by dstb View Post
    Да беше питал по-рано, че да ти препоръчаме да си взменеш конакс модул и карта на сат бг, и да си гледаш вече.
    Проблема е, че имам БСК от доста години вече. Ако не се получи схемата ми да мина през xbmc-то, ще трябва да се върна на техния приемник (zhd100), което никак не искам. Тънката ми мисъл е да си доинсталирам Home Automation джаджите и всичко да се случва от xbmc-то.

Senior Member Geryl's Avatar
    Uploads
    0

Винаги има надежда ,огледай се за карта версия 1 продават се просто трябва да потърсиш и нещата ще станат от самосебеси.
    P.s.Като гледам вече си пил от заразната вода така че добре дошъл в клуба и при мен началото беше подобно.

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by Geryl View Post
    Винаги има надежда ,огледай се за карта версия 1 продават се просто трябва да потърсиш и нещата ще станат от самосебеси.
    P.s.Като гледам вече си пил от заразната вода така че добре дошъл в клуба и при мен началото беше подобно.
    Мерси за предложението, надали някой от четящите ще има v1 карта в излишък, но ако е така, моля да ми пише на лични. Аз ще поровя из форума.

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Можеш просто да си поръчаш допълнителен приемник и да кажеш: ще го взема само ако е от старите, защото ТВ-то ми няма видеовходове. Обадете ми се като се появят. Като ти се обадят, отиваш в офиса и гледаш приемника, от там казваш, Ама вие нямахте БТВ а аз искам да си комутирам и антената, така че искам приемник с КОМ, или обясняваш че конекторите трябва да са F т.е. картата със сигурност е в1 (последното не го споменаваш). Като се появи и такъв, Идват слагат то 2-ен конвертор, прекарват ти кабела до където ще е втория приемник и от там нататък знаеш какво да правиш. При мен `2-рия' е в кухнята. Проблема е че няма да ти вървят Филм+ ХД и Хоби ХД. `Някой' се залани от тази година да няма ХД-та на в1, но времето ще покаже!

Quote Originally Posted by blagynchy View Post
    Взимаш един zhd200 при монтажа взимаш новата карта както си е в пликчето слагаш феникса но преди това един логер и 2 минути вадиш я записваш 1вия лог слагаш я после пак записваш 2рия после се чете лога и ставаш богат :d
    Не мисля да станвам богат по този начин, но искам в да работи в къщи. Казваш девствена карта логваш с оскам? И после тази карта със сизън (или феникс, ама как?) логваш паирването?

Quote Originally Posted by blagynchy View Post
    Ами какви са тези Глобални пакети, аз май такива не съм хващал. При мен голямото число са shared. Ха ... тук май е мястото да питам, преди време бях мярнал Uniq - различен от 82, ама 85 ли беше или 8а ли - не помня, на скоро не съм виждал такива а само 82. Гледайки сорса на рийдъра виждам че може да са и 8b. Гошката беше казал, че оскама обработвал и другите типове и можел да ги вкарва в нашите карти. Хайде някой да просветли различните типове (8a/8b са на поларис, възможно ли е да вървят само на транспондер 12606H30k?)!

Contributing Member blagynchy's Avatar
    Uploads
    29

Виж сега некъде в предишния ми пост не съм казал да се логва с оскам много добре знаеш /а може би не, щом го пишеш/.... логването се прави с сиисъз вкарваш тънкия текстолит после и ком порта- и накрая слагаш в2.

А колкото до филтъра, глобални няма и да хванеш- кода просто е омазан и те реже. Само да вметна че глобалните като минат с тях и шарета и малко след тях и унито - Това става за 5 минути. Ето защо в техните приемници става а в оскама не!
    3 карти ъпнах за 20тина минути... снимка от снощи:

И няма смисъл да пишеш "някой" да просветли защото те до сега не са го направили че сега да го правят..(а има такива)
    85-8б са ти глобалните, при мен минават и двата типа 8б придимно от линия. а структурата е сходна на 84.

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Това не е вярно изобщо няма как с season да логнеш версия 2 и след това да я подкараш. Пиши че предполагаш че е така, а ако не съм те разбрал правилно, опиши какво се прави за да се подкара вер2. Булсата така или иначе няма да имат нищо против все пак това да е публично нещо е в тяхна полза, защото много хора ще си плащат хд пакета им.

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Advertise Here