Originally Posted by
0xAF
Здравейте,
Аз съм нов в цялата тая dvb-s(2) история ... и последната седмица понаучих доста.
Само дето въобще не подозирах в какви води влизам.
Първо си купих SkyStar USB2 HD CI, разбира се с CI, че да мога да пъхна БСК картата в него ...
До тук добре, поръчах го, ама още същия ден докато четох напред-назад, разбрах, че ми трябва CAM за тва CI...
Ок, какъв CAM трябва за БСК ? Irdeto разбира се... заръчах и него...
Дойде всичко... и се почна... няколко дни докато науча въобще какви софтуери и чудеса ми трябват ...
Овладях положението, но дойде следващата изненада, след подкарването на нещата (xbmc-12 + tvheadend), установих, че хващам само 1-2 ТВ канала и няколко радио...
Естествено отне ми 2 дни докато проумея каква ми е генералната грешка - именно Irdeto. След като прочетох за Bulcrypt-а и ми стана ясно, че съм меко казано прецакан.
Но видиш ли, има лъч светлина и тук, благодарение на Георги (и останлите, дето не са споменати)... четох, четох и накрая поръчах EasyMouse/Phoenix четец/програматор...
Та тая вечер и него подкарах, но само за да разбера, че съм с V2 карта !!! DAMN !!!
Сега на 2та въпроса:
1.Имам ли шанс да накарам БСК да ми дадат v1 карта, или тва е загубена кауза ?
2.След прочетеното за v2 не съм особено обнадежден, но има малко светлина и в тоя тунел, та нека по-компетентните по въпроса ми кажат: Да приключвам ли тва занимание (с определена сума пари назад), или да си трая и да чакам, та видиш ли може в някакво (обозримо) бъдеще да ми се случи случката ?
Напрактика търся съвет...
Благодаря предварително.