Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: Ndihmë për blerjen e një dekoderi!

Senior Member Pirro's Avatar
    Uploads
    1

Ndihmë për blerjen e një dekoderi!

Një i afërmi im më ka kërkuar ndihmë për blerjen e një dekoderi mesatarisht cilësor edhe relativisht të ri, brenda 2 javësh. Kam testuar shumë të tillë positivisht(perveç 2-ve, 1 prej të cilëve katastrofik: Worldsat Maestro CI Box - nuk kam parë një deko kaq pak cilësor deri më sot) edhe jam i pavendosur për të zgjedhur një nga këta tre, që gjykoj më se të mirë:

1) Topfield TF5000 CI(http://sat-receiver-world.com/pd-714...categoryId=482) - 100 euro; raporti çmim/cilësi më se i mirë. E vetmja frikë me këtë deko, është mungesa e rinovimit të firmwar-it jo zyrtar dhe të emulatorit përkatës me frekuencë të vazhdueshme.

2) Clarke-tech 2100(http://sat-receiver-world.com/pd-152...?categoryId=79) - 135 euro; ka tunerin(Sharp) më të ndjeshëm deri më sot si dhe një skedë teknike të pasur me shumë funsione moderne. Cilësia e imazheve video lë pak për të dëshiruar.

3) Kaon KSC-N550H2(http://sat-receiver-world.com/pd-508...categoryId=246) - 200 euro, më i shtrenjti, por më i miri teknikisht pa asnjë dyshim, të paktën për sa e provova vetë. Problemi kryesor është se tani për tani s'kam hasur në ndonjë fw jo zyrtar për këtë dekoder, mungojnë edhe instrumentet më elementare për ta pëdorur pa nevojën e ndonjë Cam-i.

Më ekspertëve që i njohin mirë këta deko: Ju kë do të zgjidhnit?
    Faleminderit,
    Pirro.

2. Advertise Here
    VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

Re: Ndihmë për blerjen e një dekoderi!

clarktec 2100 deri me tani çmim+cilesi eshte me i miri absolut
    lezon çdo lloj karte perfshi ndx.
    shnet nga BOBI.

Uploads
    1

Në fakt edhe unë do të zgjidhja Clarke-tech-un pa më të voglin dyshim, po mos të ishte për cilësinë video më të dobët në krahasim me Topfield e Kaon. Kjo është pika më delikate që s'dua ta anashkaloj se personi i interesuar, ka prej kohësh një Lcd cilësor 29 polsh ku bie në sy më qartë se me televisorët e vjetër me tub, çdo gjë, cilësore apo jo.
    Faleminderit për përgjigjen Bob! Njeh ndonjë tjetër deko të përshtatshëm përveç këtyre që mos t'i kalojë 200 euro-t?

VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

aparati tjeter qe une keshilloj;JEPSSEN 6000C
    per me shume informacion vizito; w*w.satnews.tv.it
    shnet nga BOBI.

Uploads
    1

Duket më se i mirë, po e fus në listë menjëherë. Faleminderit Bob!

Senior Member
    Uploads
    0

Lightbulb Re: Ndihmë për blerjen e një dekoderi!

Pershendetje
    Un te kisha preferuar Dreambox500S i ke te gjitha mundesit i lexon te gjitha kartat dhe mundesh te besh ingjizimi direkt ne PC me lan kabel. sie dhe Linux system, qka esht e papershrkueshme. dhe me qmim diku afer 200 euro.
    Me respekt

Uploads
    1

Të faleminderit Scorpion, po modeli "500" më duket si një gjysmë DB-je, mbase është përshtypje a gabuar kjo, por për të njejtën shifër ka modele të firmave të tjera edhe më të pasura teknikisht. Që DB-të janë aparate të shkëlqyera, as që e vë në dyshim(kam provuar 7020), por është fakt që abuzojnë jo pak me çmimet, sidomos duke patur parasysh që sistemi operativ që përdorin, është "open source". Tani për tani po përqëndrohem tek këto 3 modele, Topfield, Jepssen e Kaon; më vonë(nga fundi i vitit) për vete s'do të kisha më të voglin dyshim: Humax HDCI-2000, për sa e kam parë, s'ka rivalë, jo vetëm pë cilësi, por edhe për çmim: 290euro!
    Përshëndetje.

Senior Member
    Uploads
    0

Unhappy Re: Ndihmë për blerjen e një dekoderi!

pershendetje

Modeli 500s ne fakt ashtu duket por ka shum qualitet dhe qendruesmeri te lart, un kam shum lloje te receivereve se punoj me ta, por sa i perket dreamboxit pa marr parasysh cili model nuk afrohet as TOPFIELD kAON Jepsen ashtu keshtu jo dhe asnje tjeter perpos (ndoshta Humax5400) per mua apo per dike qe e kupton Dreamboxin ai esht i gjall.

ti bli qfar deshiron apo cilin mendon se esht i duhur.

Me respekt

Member arjani10's Avatar
    Uploads
    0

ndersa une do te bleja digiquest 8000sci po qene akoma ne shitje ,mund ti perdoresh me firmware kaon 12.01.A5 dhe shkojne shume mire dhe cmimi eshte i lire .kaoneros firm eshte me i miri emu5.8.139 kon programa kke poi metere pure camd3 key.

Uploads
    1

Dje më erdhi me korrier Topfieldi 5000ci v.id.1501. Cilësi video më se e mirë, as që ka krahasim me imazhet e zverdhura të shumë çmuarit Ct2100! Dje në darkë e provova me zapping 1 orësh torturues prej të cilit shumë dekodera bien në gjunjë me bllokime të njëpasnjëshme - nuk hasa më të voglin problem, nuk nxehet në temperaturë, rinovimi i çelësave bëhet pa nevojën a asnjëlloj instrumenti të posaçëm, mjafton ta lidhësh në komunikim me Hyperterminalin e Windows-it. Edhe në fund çmimi...vetëm 94Euro! Kush ka këtë lloj dekoderi le të më pyesë për çdo gjë në rast nevoje...
    Faleminderit të gjithëve,
    Pirro.

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Advertise Here