На вчеращната сат среща, научих интересна информация. Идната година и оператора Raduga (75E) ще бъде изместен на въпросната позиция. Това означава, че почитателите на руската телевизия ще могат да приемат трите най-големи руски оператора НТВ+, Триколор и Радуга (не е сигурно последната, дали ще се нарича така). Идеята на тази тема е да обсъдим минималните - оптималните изисквания, за нормално приемане на въпросната позиция.
За информация там са два спътникаEUTELSAT 36AиEUTELSAT 36BВ района на София за 36B е нужна голяма антена над 2м
По интересен е събрата му А там 1м антена може да осигури относително нормален прием. Аз дори го лова със изместен фокус (мултифийд с централен 28.2Е) сигнала е без сериозен запас, но не съм забелязал сериозно прекъсване на услугата, освен при силен дъжд.
По въпроса за конверторите, нужен е конвертор с кръгова поляризация. Има различни мнения и предпочитания, аз лично съм тествал с General Satellite и Inverto. Според мен двата показват различни стойности на сигнала, но няма разлика в броя на приеманите програми или прекъсвания с General Satellite който показва, най-ниските стойности на сигнал. Най-високите стойности от конверторите на пазара са от марката MTI, a Inverto e по-средата.

Reply With Quote