23.5e ми е централния .На снимката от ляво на дясно подредбата на конверторите е следната: 13-19,2-23.5-39Е
23.5e ми е централния .На снимката от ляво на дясно подредбата на конверторите е следната: 13-19,2-23.5-39Е
Да живее екстремния мултифиит :)
Сега и аз почвам с въпросите.
Колко ти е дълбока антената ?
Какво е разтоянието между конверторите на двойния държач, и колко са големи дупките, 23 или 40?
Какъв модел да ти конверторите ?
За протокола да споделя нещо което забравих да кажа по-рано, че при сигнали "на ръба", винаги може да се премине от отвъд него, Примерно различните приемници и конвертори работят по различен начин в тези условия.
С още малко фина настройка на конверторите-въртене по оста им,успях да вдигна сигнала с още 5%.
Чинията ориентировъчно ми е дълбока около 7 см.+/- 1 см(няма как с точност да е измеря)Тя е от тези чинии от преди 5-6 години където ИТВ ги слагаше.Дупките на двойния държач са с диаметър 4 см.Двата конвертора на 13 и 23.5 са ми още с чинията и са от тези чешките-АЛПС мисля че бяха.Другите два са на 19-пише-LNB HD Profi, а на 39 - Амико.На двойния държач разстоянието е за през 3 градуса.Все си мисля че ако сложа конвертор с по-широк облъчвател ще вдигна сигнала на 13.Сутринта сканирах 13 и изкарах 1600 канала+радиа с този конвертор Алпс който е в момента за 13Е.
Не мога добре да преценя по снимката, но може да се опиташ да изцедиш още малко нещата като се опиташ да огънеш държачите в дъга с краищата посока антената. Преди време си играх с такива държачи и при мен имаше осезаемо подобрение, особено на крайните спътници.
Има логика колкото е по в центъра толкова по добър е фокуса. Моята антена с държача предвиден за нея е леко извит в краищата http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post908462
Съгласен съм с тебе. Но аз съм чувал по-принцип, също че и се реже част от облъчвателя. И това вдигаало сигнал.
По принцип има логика, но аз с това накрияване влоших нещата. Освен да съм прекалил.
С колко изкривяване си постигнал по-добър резултат?
Ако конверторите са много близо им режат пластмасата само, а не самия облъчвател.
Иначе ако имате място на крайните конвертори е по добре да се ползват такива с по-голям облъчвател.
При мойта конфигурация (от подписа) център ми е 28Е. Конвертора на 39 първоначално беше Inverto Red ( обикновен ), след като го подмених със същия, но четворен, сигнала ми се вдигна с 10% понеже четворния е с малко по-голям облъчвател.