Здравейте приятели.Кога ще бъде оправен проблемът с кодовата дума при v2.Писания ,че се купува скъп хардуер едва ли са верни,по простата причина ,че такива карти се разменят свободно/безплатно/ в мрежата.
Здравейте приятели.Кога ще бъде оправен проблемът с кодовата дума при v2.Писания ,че се купува скъп хардуер едва ли са верни,по простата причина ,че такива карти се разменят свободно/безплатно/ в мрежата.
Бе човек (@г_ф_г), то ако можеше да се оправи в.2 (принципно няма информация, а не че е някакво недоглеждане или бъг), да не мислиш, че нямаше да го оправят, аз мисля, че ще се получи преди да се пусне в.3.Кога ще бъде оправен проблемът с кодовата дума при v2
Вижте с вер 2 нещата са много по сложни и няма универсален метод за всяка карта, забравете за сега за нея. Този път хората са си свършили много по добре работа. Относно гледането през интернет ами реално са 2 канала за това ги има ако са всичките само на вер. 2 тогава ще бъде друго. В момента няма проблем този оскам да работи с вер 2 карта стига да имате нужните ключове и знаете как да накарате оскам да ги използва. Стига вече с предположенията, за да стане публична вер 2 трябва много работа.
За да има някакъв напредък, човек с подходящо оборудване, трябва да направи следното:
1. Има два "девствени" HD приемника.
1.1 Дъмпва им NAND-овете.
2. Пуска единият и се уверява че работи.
2.1. Дъмпва му NAND-а.
3. Пуска вторият и се уверява че работи.
3.1. Дъмпва му NAND-а.
Четирите файла получени от 1.1, 2.1 и 3.1 се сравняват.
Ако има разлики - чудесно, може би сме намерили къде приемника пази boxKey и го имаме.
Ако имаме BoxKey се мъчим да разберем как да го използваме, за да декодираме CCW-то връщано от картата.
Други тестове, от хора които имат работеща v2 карта (аз нямам, всичките са ми v1):
1. Харесвайте си едно ECM и ползвайте tsdecrypt, за да го пращате на Oscam (tsdecrypt може да праща ECM от текстов файл).
2. Записвате дали всеки път картата отговаря с една и съща CCW (кодирана кодова дума).
3. Играете си с командата, която сетва session key, като вдигате по едно битче, след което пак отивате на стъпка 1.
4. Цел на упражнението - установяване на връзка между инициализацията и session key с който при v1 се прави xor и в момента работим със хардкоднати инит + сесиен ключ, при v2 - неизвестно какво правим с инита и сесийният ключ.
Аз стигнах до момента, в който ме съмнява че има "девствени" приемници. Иначе лог от такъв ще подскаже малко. Трябва да има някаква команда за чифтосване.